Флуорид и други химикали, свързани с нарушения в развитието на мозъка

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

fluoride-brain-disorders

Преди много години нарекох добавянето на флуорид в питейната вода химическа война срещу американския народ.

Натриевият флуорид се добавя в повечето от питейната вода в Америка със съгласието на държавата. Американските зъболекари препоръчват използването на паста за зъби, съдържаща флуорид. Центровете за контрол и превенция на заболяванията наричат флуорида едно от „десетте най-велики постижения в общественото здраве на 20 век”!

Флуоридът: далеч по-опасен, отколкото мислите

Те не ви казват, че флуоридът е отровен пестицид и отпаден продукт на индустрията. Само в половин туба от продаваните на пазара и съдържащи флуорид пасти за зъби за деца има достатъчно флуорид да ги убие.

Ново изследване, проведено от Харвардското училище за обществено здраве и Училището по медицина Икан в Маунт Синай и публикувано в списанието The Lancet Neurology определя флуорида като един от шестте наскоро посочени за „невротоксини на развитието” или химикали, които могат да причинят недостици и увреждания в мозъка.

Флуоридът и другите изброени невротоксини вероятно стоят зад увеличаването на случаите на инвалидност, свързана с развитието на нервната система — включително аутизъм, разстройство с дефицит на внимание и хиперактивност и дислексия — срещащи се при децата.

Затъпяващото въздействие на флуорида върху децата

Други химикали в новия списък включват манган, хлорпирифос и ДДТ (пестициди), тетрахлоретилен (разтворител) и  полиброминирани дифенил етери (вещества, забавящи горенето). Тези са добавени към химикалите, определени през 2006 година: олово, метил живак, полихлорирани бифенили (PCBs), арсеник и толуен.

Авторите на изследването „също така предвиждат, че много повече химикали от познатите десетина или от онези определени като невротоксини допринасят за „тиха пандемия” на невроповеденчески дефицити, която руши интелекта, разстройва поведението, и вреди на обществото”.

Епифизната жлеза: една от НАЙ-ГОЛЕМИТЕ, крити от човечеството тайни

Изследването свързва мангана със снижена интелектуална функция и влошени моторни умения, фактори за хиперактивност и агресивно поведение, и пестициди за забавяне на познавателната функция. Много изследвания свързват флуорида с нисък коефициент на интелигентност при деца и възрастни. Той също така уврежда — вместо да укрепва — зъбите и костите чрез флуорозата.

Повишената употреба на тези и други химикали — много от които се съдържат в храната ни и са просмукани в дрехите ни — е причината за нарастващия брой случаи на намален обхват на вниманието, забавено развитие и слабо представяне в училище при учениците, както и за покачването на случаите на всички видове рак.

Боб Ливингстън

Прочетете още по темата:

5 токсични химикала проникват в тялото ви всеки ден

Токсини унищожават щитовидната ви жлеза! Решението? Чудодейна домашна напитка

5 трика за здрави зъби, които няма да чуете от зъболекаря си

 

Източник:

https://easyhealthoptions.com/fluoride-other-chemicals-linked-to-brain-development-disorders/

Снимка: medsaludin.es

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *