Лесна, безболезнена и вкусна превенция на рака

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

cabbage-460x362Броколито и сродните му зеленчуци като зелето и брюкселското зеле съдържат химическо вещество, известно като глюкобрасицин. Когато тези зеленчуци биват сдъвквани, химическа реакция трансформира глюкобрасицина в индол-3-карбинол (I3C). В лабораторни изследвания, I3C е показал, че има туморно-супресивно действие, което частично обяснява противораковите свойства на броколито.

Но историята не приключва тук: При храносмилането на броколито, две молекули на I3C се комбинират, за да образуват една молекула 3,3’-дииндолилметан (DIM). В лабораторни изследвания DIM, също като I3C, е показа; побеждаващи рака свойства, както и имуностимулиращо действие. Историята за I3C/DIM предоставя красноречив пример за това защо яденето на здравословни храни винаги е по-полезно от вземането на екстракти или на други, синтетично извлечени от храните продукти.

Американската агенция за храните и лекарствата обаче продължава да цензурира всяка изречена дума за противораковите свойства на храни като броколито. Компаниите, които произвеждат или продават броколи (или други противоракови храни) редовно биват заплашвани с арест, конфискация на продуктите им и с плащане на милиони долари в глоби и такси просто за казването на истината за това как техните подобряващи здравето храни помагат за предотвратяването на дегенеративни заболявания.

Майк Адъмс

Прочетете още статията за Анджелина Джоли и DIM убива рака на гърдата и на простатата

Източник: Natural News, The anti-cancer medicine in broccoli (DIM nutrients) isn’t released until you chew them to combine two phytochemicals, 10 April 2012

Снимка: www.theenglishgroup.co.uk

Важно

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържате здравето си, как да не остарявате и как да се предпазвате от болестите.

Нямаме нищо против материалите, публикувани в сайта „Здрави всеки ден” да бъдат публикувани на други места, стига да са в същия вид и в публикациите да се дава линк към нашия сайт.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *