Спасете очите си с тези шест ефикасни лека

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

eye-news-04-2011

Хомеопатията може да е ефективен начин на действие за относително незначителни наранявания, като насинено око или одраскване, както и за дребни възпаления в случай на подутина. Следните естествени лекове биха могли да облекчат симптомите ви, да ускорят лечението и да успокоят нервите ви.

1. Еуфразия

Еуфразия е първото лекарство при възпаления на очите, особено такива, причинени от химикали, алергии, мърсотия или инфекции, което трябва да използвате. Клепачът ви може да е възпален, зачервен и очите ви може да са чувствителни на светлина. Може да ви щипят през нощта. Лекувайте възпалените си очи като ги промивате с тинктура от Еуфразия. Мокрете или изплаквайте окото според случая.

2. „Хипер-кал”

Хипер-кал е разтвор, който съдържа смесица от Hypericum perforatum (жълт кантарион) и Calendula (невен). Лекарството хипер-кал е много полезно за промиване на очите, с което се премахва болката и възпалението в тях. То може да помогне за облекчаване на раздразнение, щипане, парене и възпаление в окото след инфекция или леко нараняване причинено от прашинка.

3. Самакитка

Ако нараните окото си, самакитка трябва да е първия хомеопатичен лек, за който да се сетите. Той се използва при проблем, причиняващ възпаление и зачервяване, най-вече заради пясък или прашинка в окото. Дори след като премахнете дразнителя, възпалението може да остане за много дни. Самакитка е полезна и при насинено око. Използвайте самакитка на около всеки 15 минути, за да облекчите болката и възпалението.

4. Арника Монтана

Често самакитка е добре да се използва след Arnica montana. След нараняване или леко увреждане, в окото остава усещане за болка, често пъти придружена със синини около окото. Бялото на окото може да е силно кървясало. Арника ще премахне отока и болката и ще помогне кръвта да се оттече от мястото, което ще намали синината и зачервяването.

5. Симфитум

Ако ви ударят близо до окото, симфитум може да е ефикасен. Лекарството е особено ефикасно при нараняване на костите около окото, ако самото око боли, ако имате насинено око, или ако болката от контузия продължава дълго след нараняването.

6. Беладона

Един от най-използваните лекове при проблеми с очите е беладона. Симптомите ви се появяват съвсем неочаквано? Имате силна непоносимост към светлина? Има възпаление и/или сухота в очите? Беладона може да е лекарството за вас.

Джеф Джърмейн

Източник:

http://www.doctorshealthpress.com/vision-articles/save-your-eyes-with-these-six-critical-remedies

Снимка: www.ocurana.de

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Настоящата статия е информативна и не е предназначена за самолечение. Непременно първо се посъветвайте с офталмолог или с натуропат или с хомеопат, преди да предприемате лечение, с които и да било от изброените по-горе лекове. Специалистите най-добре ще ви насочат какво и как да използвате.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *