5 начина да превърнем дома си в светилище

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

antiquechic

Преди много време прочетох нещо, което повлия дълбоко върху живота ми. Това беше верижно електронно писмо, в което хората биваха насърчавани да не прахосват ценно време от живота си. Беше история за млада жена, която починала от рак и оставила пълна къща със скъпи вина и шампанско, които така и никога не пиела и цял шкаф със скъпи свещи, които тя никога не запалила, защото чакала специален повод да пие виното и да пали скъпите си свещи. Само че си отишла без време.

Тази история засегна струна в мен, защото по онова време и аз правех същото. Палех свещи у дома само когато имах гости, а скъпо вино или шампанско се пиеше единствено на празници или рождени дни. В онзи ден се зарекох да се наслаждавам на нещата, които обичам всеки ден. Това определено не означава, че пия всеки ден, напротив, но със сигурност ще намерите запалени свещи у дома всеки ден и имам невероятни тинктури, на които се наслаждавам без да ми е нужна причина за това. Осъзнах, че именно тези неща ми действат много оздравяващо и ми доставят голямо удоволствие. Аз утвърждавам собствената си значимост и почитам себе си чрез тези дребни и обикновено, споделени съкровища и те са се превърнали в ритуал за мен. Разбрах че не ми е необходим специален повод или компания, за да паля свещите или да си дарявам щастие. Достатъчно е че го правя за себе си.

Домовете ни са продължение на нас самите, така че всичко, което внасяме в тях се отразява върху живота ни. Създаването на успокояващи и приятни вибрация или настроение може да превърне дома в светилище, а заделянето на време да почитаме и забавляваме себе си внася жизненост в живот като цяло. Не трябва да ви е необходимо някой да ви дойде на гости или романтична нощ с партньора ви, за да се мотивирате да създавате настроение в дома си, достатъчно основателно е че го правите за себе си.

Ето пет начина да обичате дома си и да го превърнете в своето светилище:

1.  Създавайте настроение със свещи, светлини, аромати – огънят помага да се  заредите с енергия. Когато се чувствам уморена в края на дълъг ден, свещите наистина съживяват духа ми. Свещите, светлините и ароматите имат и способността да осветяват или възпламеняват определена област от живота. Така че свещи в спалнята не са само за светлина, те могат да спомогнат за запалването на огъня на страстта в сексуалния ви живот. Символиката на огъня носи енергия, която е способна да презарежда душата и да укрепва духа.

2.  Музика – Музиката, която избирам да слушам в колата или на купон е много различна от музиката, която су пускам у дома.  У дома обожавам да слушам по-мека музика като реге, класически рок, йога мантри и класическа музика. Енергията в тези видове музика ме зарежда със спокойствие и удовлетворение. Често пъти много от тези видове музика носят скрити послания или мелодии, които въздействат на клетъчно ниво и спомагат за пренастройването и изчистването на аурата.

3.  Освободете се от безпорядъка – Както споменах по-горе, домът е продължение на нас самите, така че той върши чудесна работа като точно отразява къде има застой в живота ни. Например, ако офисът ви е в безпорядък и всичко е на вили и могили, ще откриете, че и работата ще е хаотична или ще имате усещането, че никога няма да напреднете. Друг пример е, ако в кухнята ви цари бъркотия и тя е пълна с лошо подбрани храни, тогава ще откриете, че ви е почти невъзможно да сте здрави и във форма. Мисля че не е необходимо да го казвам, но ако спалната ви е разхвърляна, то успех в любовния ви живот.

4. Чисто, но не бездушно – Понякога хората така се стремят къщата им да е чиста, че я превръщат в безжизнено и студено място. В дома ви трябва да цари спокойна атмосфера, която да ви обгръща в топлина, уют и сигурност. Разпръснете одеяла или шалове за намятане тук там и много възглавници. Така домът ви ще е приветлив, дори и само вие да живеете в него! Чистете достатъчно, за да сте здрави, но и оставете малко безпорядък, за да се усеща, че в него има живот (любов).

5. Нека домът ви олицетворява вас самите, така че да се усеща, че това е вашият дом – снимки, книги, неща, които сте донесли от приключенията си. Показвайте малки частици от себе си, семейството си, приятелите или идолите си. Нека той се отличава с нещата, които ви правят щастливи и събуждат приятни спомени във вас. Не дръжте в него неща, които ви натъжават или ви влияят негативно. Вие създавате живота си и домът ви е поглед към бъдещето ви, така че внимавайте какво внасяте в него, защото то често се превръща във вашата реалност.

Случвало ми се е майстори или познати да идват у дома когато съм си запалила свещи и ароматни пръчици и тогава се моля те да не си помислят, че съм го направила заради тях. 

Джеси Голдън

Източник:

http://thegoldensecrets.org/2013/10/15/5-ways-to-make-your-home-your-sanctuary/

Снимка: oasiscurtain.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

2 thoughts on “5 начина да превърнем дома си в светилище

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *