Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Aroma Therapy

Повечето от нас сме толкова заети, че не си оставяме време да се грижим за себе си, но това е особено важно за доброто ни здраве и благосъстояние, защото малко глезене може да направи чудеса що се отнася до снижаването на стреса. Твърде многото стрес, както може би знаете, може да отслаби имунната ни система, да доведе до напълняване и дори да повиши риска от всякакви хронични заболявания.

Следването на дадените по-долу стъпки за създаване на отморяващо спа изживяване у дома, може да спомогне за разграждането на стреса като ви накара да се чувствате по-спокойни, което също води към по-добро здраве.

Създайте нужната атмосфера

Един от ключовете да си предоставите домашно спа изживяване е създаването на отпускаща атмосфера. Приглушете светлините, запалете ароматни свещи (лавандулата е известна с отпускащите си ароматерапевтични свойства) и пуснете релаксираща музика.

Постарайте се непременно да елиминирате всичко, което ви разсейва като смартфона, компютъра или каквото и да било друго нещо, което може да ви попречи да забравите за грижите си и за външния свят като цяло.

Пригответе си успокояваща вана

Добавете релаксиращи, етерични масла докато наливате водата. Някои от най-добрите са лавандула, лайка, бергамот, тамян, роза и сандалово дърво. Избягвайте изкуствените парфюми и аромати, защото те може да са токсични и следователно да причинят раздразнение. Освен това, те не притежават същите успокояващи свойства като етеричните масла.

Превърнете ваната в спокойно, отпускащо място като поставите под главата си възглавница за вана, затворите очи, поемете дълбоко въздух и се съсредоточите върху дишането си. Позволете на маслата да ви въздействат успокоително като блокират нахлуването на тревожни мисли.

Масаж

Когато приключите с ваната, излезте и се увийте в пухкава топла хавлия и нанесете нетоксичен лосион или кокосово масло по цялата кожа на тялото си. Втривайте леко в ръцете, стъпалата, гърба слепоочията и на другите места, които са особено напрегнати. Като използвате палците си и разтривате в малки кръгове ще се почувствате така възродени почти като след цялостен масаж на тялото.

Подхранете тялото си

След като вече се чувствате прекрасно и успокоени, обогатете това усещане като изпиете чаша чай от лайка или освежаваща чаша вода с малко изстискан лимон в нея. Избягвайте яденето на вредни храни като обработени храни, бързи храни или тежки храни. Хапнете пресни органични плодове и зеленчуци и ще се почувствате добре вътрешно, както вече външно усещате тялото си!

Насладете се на повече „за мен” време

Сега е моментът да се насладите на любимите си занимания за отпускане, но избягвайте да гледате телевизия или да сърфирате в интернет. Излезте да подишате свеж въздух, разходете се и се насладете на гледката, медитирайте, четете книга или дори подремнете. Най-важното нещо, което да помните е да не включвате високо технологичните джаджи, с които едва ли не сме свикнали и да спим, изключете претоварения си мозък и се обгърнете с нежни, любящи грижи.

Навярно ще се учудите каква положителна трансформация ще предизвика във вас наслаждението на ваш си, отпускащ „ден за спа” у дома! 

~The Alternative Daily

 

Източник:

5 Steps to Creating a Relaxing Home Spa

http://www.thealternativedaily.com/5-steps-creating-relaxing-home-spa/?utm_source=internal&utm_medium=email&utm_campaign=N140613

Снимка: metrocaribbean.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *