Учени в Амстердам току-що унищожиха тумори на рак на гърдата за 11 дни без химиотерапия

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

(15 ноември 2016 г.) Европейски учени най-накрая направиха голямо научно откритие, свързано с най-често срещания вид рак при жените – рака на гърдата!

HER2

Смята се, че една от 8 жени ще развие този вид рак в даден момент от живота си, но сега, учени от Амстердам дават надежда: откритието им може да спаси живота на милиони.

По време на Европейската конференция за рак на гърдата в Амстердам, професор Найджъл Бъндред представи заключенията от скорошни изследвания за оценяване действието на две лекарства: Herceptin – херцептин (наричано също трастузумаб) и Lapatinib – лапатиниб.

Тези лекарства вече се изолзват в лечението на рак, но сега за първи път те са използвани заедно в комбинация преди прилагането на каквито и да било други конвенционални лечения като операция или химиотерапия.

Учените откриха, че тази комбинация ефикасно унищожава рака на гърдата в рамките на само 11 дни!

Изследването бе финансирано от благотворителната организация Cancer Research UK и целта бе да се използват тези две лекарства срещу протеин познат като HER2 (рецептор на човешкия епидермален растежен фактор 2), който въздейства на деленето и развитието на раковите клетки като вероятността за повторната му поява е по-голяма отколкото при други видове рак.

Най-хубавото на този метод е че той напълно изключва химиотерапията и операциите, а следователно и временните им странични ефекти като косопад, умора и гадене.

Вече осъзнаваме, че химиотерапията далеч не е полезно лечение, така че е повече от препоръчително да го избягваме и да използваме някои други алтернативи.

Изследователите включили 257 жени в изследването си, всичките страдащи от HER2 позитивен рак на гърдата. Половината от тях били в контролната група и получавали само херцептин, докато другата половина пиели комбинацията от тези две лекарства.

Резултатите са както следва: В телата на 11% от жените взимали комбинацията от лекарствата нямало ракови клетки след две седмици, а в 17% от случаите имало драматично смаляване на туморите.

В контролната група имало 0% изчезване на ракови клетки и само 3% показали спад в големината на туморите.

Следователно, комбинацията от лекарствата има изключително полезно действие при рак на гърдата, съпоставено с резултатите от пиенето на лекарствата отделно едно от друго. Но, проблемът е в това, че лицензирането позволява употребата на тази комбинация единствено наред с химиотерапия, а не самостоятелно. Все пак тези заключения могат да допринесат за промяна.

Изследването е огромна крачка напред в битката срещу това смъртоносно заболяване, но заключенията му ще трябва да бъдат изследвани още.

Въпреки това, то предоставя надеждата, че учените работят здраво за намирането на така чаканото лечение, така че ние с нетърпение очакваме още подобрения в тази област!

Още по темата: Мамографиите са опасни, решение

 

Източник:

http://www.healthyfoodhouse.com/scientists-amsterdam-just-destroyed-breast-cancer-tumors-11-days-without-chemo/
Снимка: Trending Buzzer

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *