Рейши прецизно се цели в раковите клетки и ги убива

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

(NaturalHealth365) Много хора се разболяват от рак когато имунната им система рязко се срине. След като имунната им система е вече уязвима, потенциалните таящи се в тялото патогени като бактерии и вируси могат да поемат контрол над здравето и да затруднят спирането на превръщането на здравите клетки в канцерогенни.

reishi-cancer-killer

Но не трябва да се учудваме от милионите смъртни случаи, свързвани с рак или слаб имунитет – особено, когато вземем предвид загубата на минералите в обработваемата почва; свръхизобилието на захар в храната ни; изкуствените съставки в твърде много от силно преработените храни, както и изобилието на ГМО-тата.

Конвенционално обучените лекари не знаят почти НИЩО за храненето, билките и гъбите

Така например, според световно известния миколог Пол Стаметс, „науката е запозната само с 10 процента от 140000-те вида гъбни спори”. Много жалко – понеже гъбите съдържат някои от най-ефикасните естествени лечебни вещества на планетата.

За щастие, има много учени, които изследват ползите за здравето, предоставяни от растителното царство – особено по отношение на гъбите рейши. Позната със свойствата си да изгражда имунитета и да се бори със стареенето, по-скорошни изследвания подчертават, че способността на рейши да е посредник на антителата посредством множество механизми я превръща в супер убиец на рака.

Как рейши се цели в (и убива) раковите клетки?

1. Рейши помага на имунната система в предпазването от вторични инфекции.

Сякаш ракът не е достатъчно предизвикателсто първо на първо, вторичните атаки върху имунната система от страна на патогенни влияния в околната среда като вируси и бактерии правят имунната система особено уязвима при хората, които вече имат онкологични проблеми.

2. Рейши помага на пациентите с рак на гърдата.

Възпалителният рак на гърдата е най-широко разпространеният рак от този вид. Нови данни потвърждават, че рейши е полезна терапия за възпалителния рак на гърдата – заради способността й селективно да спира жизнеспособността на раковите клетки.

Списанието Journal of Nutrition and Cancer публикува данни от изследвания, които показват, че гъбата рейши непрестанно спира клетъчната инвазия и унищожава клетъчните сфероиди, които са част от инвазивната природа на раковите клетки.

3. Рейши има многостранни имуномодулаторни действия.

Изследванията изтъкват как рейши идентифицира потенциалните патогенни нашественици като подсилва естественото действие на клетките убийци в тялото. Понеже терапевтичното действие на рейши разгражда фибриногена, външния слой, който предпазва раковите клетки, тези клетки стават по-податливи на клетъчна смърт.

4. Рейши показва, че не засяга здравите клетки.

В изследване с цел наблюдение на действието на гъбата върху ракови клетки при рак на яйчниците и на медиираните от клетките отговори, рейши спира формирането на клетъчни колонии и миграцията на клетките, показвайки способността си да защитава здравите клетки. Изследването също така осветли процеса на действие на рейши в спирането на растежа на туморните клетки.

5. Рейши регулира програмираната клетъчна смърт, наричана апоптоза.

Екстрактът от рейши има способността да спира раковите клетки незабавно. В крайна сметка всички здрави клетки умират, но някои ракови клетки не преминават през апоптоза и се делят безкрайно, всявайки хаос вътре в тялото. Рейши успешен посредничи в този процес.

6. Рейши побеждава рака в собствената му „завземаща клетките” игра.

Раковите клетки, посредством унищожаващия протеините ензим, наречен матрикс металопротеиназа се промъкват в здравите клетки и унищожават обграждащите ги тъкани. Те могат също така да влизат в кръвотока, за да метастазират. Рейши доказано блокира този ензим и препятства рака да не прониква там където не му е мястото.

Помнете, не всички хранителни добавки с рейши са еднакво ефикасни. За извличане на доказаните в редица изследвания ползи от тази гъба, от основно значение е да се използват стандартизирани екстракти от рейши, съдържащи изпитани нива на Ganoderma Lucidum, активното лечебно съединение в нея.

Попитайте своя интегративен лекар за дозата и за хранителна добавка с рейши с високо качество, която най-добре да отговаря на вашите нужди. Както и как да включите рейши в обичайния си хранителен режим.

„Днес рейши изпъква като една от най-ценените от всички поли-спорни гъби в природата, използвани в полза на здравето ни. Много натуропати и лекари предпочитат органично отглежданите рейши от девствени райони, защото те са по-чисти”, казва още Пол Стаметс.

В магазините за здравословни храни и онлайн ще откриете разнообразни и висококачествени лечебни смеси от гъби и екстракти, които ще стимулират здравословно имунната ви функция – проучете ползите за здравето от прием на рейши, шийтаке, Coriolus versicolor („пуешка опашка”), кордицепс, майтаке и чага, както и на много други органични храни, билки и подправки. Чудесните резултати си струват усилието.

от Кристин М. Дайъниз

Прочетете още за лечебните гъби:

Чага, природният терминатор на рака

Гъбата пуешка опашка ефикасно лекува рак

Лечебни гъби преборват човешкия папилома вирус

Лекарство на кралете убива рака

Майтаке, танцуващите гъби

Учените откриха как гъбите кордицепс се борят с рака

Източник:

http://www.naturalhealth365.com/reishi-mushroom-immune-system-1198.html

Снимка: Fare Healthy

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *