Гъбата пуешка опашка ефикасно лекува рак

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Turkey Tail-1

Знаете ли… че екстрактите от гъбата пуешка опашка или разноцветен траметес, използвани в изследване на NIH показаха, че лекуват рак – особено, рак на гърдата ?

Някои от най-вълнуващите последни открития за способността на гъбата пуешка опашка са свързани със световно известният миколог Пол Стаметс. Миколозите са учените, които специализират в клон от биологията, посветен на изучаването на гъбите.

Микологията включва изучаването на генетичните и биохимични свойства на гъбите и потенциалната им полза за хората, включително лечебните им приложения.

Безспорно най-известното и високо ценено, извличано от гъби (мухъл) лекарство е животоспасяващият антибиотик пеницилин. Но други гъби са много лечебни също така, както Пол Стаметс открива от първа ръка.

През юни 2009 година, Стаметс получава шокираща и отчайваща новина от майка си: дясната й гърда е 5 пъти по-голяма от лявата поради 6 лимфни възли, всеки с размер на орех. Подуването и уголемените възли се оказва, че са причинени от рак. Когато я изследват и диагнозират, майката на Стаметс вече има рак на гърдата в IV стадий, който освен това вече е метастазирал в черния й дроб.

Онколожка в Swedish Breast Cancer Clinic в Университета на Вашингтон казва, че майката на Стаметс била вторият най-тежък случай на рак на гърдата, която тя е виждала в 20-годишната си практика. След като предсказва, че на майката на Стаметс й остават само 3 до 6 месеца живот, тя казва както на майката, така и на сина за вълнуващо ново изследване, в което гъбата пуешка опашка се използва за лечението на рак.

Майката на Стаметс опитва гъбите (наред с лекарството Ariceptin). Даваме бързо напред и 7 месеца по-късно… Пол заявява, „ към февруари 2010 година тя на практика вече нямаше рак”.

Убиващият рака PSK

Стаметс не е единственият, който се интересува да открие какво може да даде гъбата пуешка опашка в борбата срещу рака. Гъбата пуешка опашка всъщност е една от най-изследваните и високо ценени лечебни гъби. Тя има много дълга история на лечебна употреба в Китай и Япония, където е известна под имената Юн Джи или каваратаке.

Гъбата пуешка опашка предлага дълъг списък от лечебни свойства и ползи за здравето, но е най-хвалена като естествен източник на противораковият полизахарид PSK.

PSK се счита, че се бори с рака и спира туморите като спира растежа на раковите клетки и „стимулира реакцията на пациента”. PSK също така стимулира „естествените клетки убийци” на тялото, така че те да укрепват и задействат ударно имунната система.

PSK често се комбинира с химиотерапия за повишаване оцеляването от рака.

Turkey Tail2 [400 x 400]

Изследване на силата на гъбата пуешка опашка срещу рака на гърдата на НЗИ за $2.25 милиона

Наскоро Националният здравен институт (NIH) одобри изследване за $2.25 милиона, провеждано съвместно с университетите Бастир, Минесота и Вашингтон. Изследователите анализираха действието на гъбата пуешка опашка върху имунната система на пациенти с рак на гърдата.

Д-р Синтия Уенър е един от водещите изследователи в изследването на NIH. В интервю за списанието Bastyr Magazine на Университета Бастир тя каза, „Като обща цел ние се опитваме да открием дали тази гъба ще спомогне за стимулирането на човешкия имунен отговор към рака на гърдата и на простатата”.

Изследването — което използва гъби, предоставени от компанията на Стаметс Fungi Perfecti, LLC — потвърди че гъбите определено стимулират имунната система и могат дори да коригират недостици в имунната система на пациентите, като постигат всичко това без токсичността и страничните ефекти така често срещани при по-традиционните лечения.

Мощен имуностимулатор

Разбира се, гъбата пуешка опашка може да направи чудеса за имунната система на всеки, дори на хората в добро здраве. Някои от многото заболявания, които гъбата пуешка опашка лекува и елиминира са. . .

  • Инфекции и възпаления на горните дихателни пътища
  • Инфекции на уринарния тракт
  • Инфекции и раздразнения на храносмилателния тракт
  • Белодробни заболявание
  • Хронична конгестия
  • Обща липса на енергия и неразположение

Обичайната доза е 2 до 3 грама по 3 пъти на ден, размесени в храната или под формата на капсули (налични в сайта Fungi Perfecti, LLC – fungi.com). Специализираните екстракти, използвани в изследването на NIH трябва да се приемат в същите дози.

Гъбата пуешка опашка може да се съхранява във всяка форма с години без да загуби лечебната си сила. Предпазването й от топлина и светлина ще удължи още повече и без това впечатляващо дългия й срок на годност.

До момента, заключенията от изследванията на гъбата пуешка опашка сочат внушителна ефикасност срещу рак и друг заболявания. Изследователите са категорични, че гъбата пуешка опашка предлага активна имуностимулация и възстановяване, които и двете са особено важни в лечението на рака.

Пример: Гъбата бе използвана от Лиза Клинтън, пациентка с рак на гърдата от Университета Бастир, която чистосърдечно вярва, че натуралните храни са изиграли голяма роля за оцеляването й. След като й е направена операция, състезателката по пързаляне с кънки отказва да се подложи на химиотерапия и вместо това лекува рака с гъбата пуешка опашка.

„Ние приемаме рака като провал на имунната система… Когато гъбата пуешка опашка влезе в тялото, тя стимулира имунните клетки, покриващо червата и след това те от своя страна стимулират имунните клетки в цялото тяло”, казва д-р Лина Стандиш от Университета Бастир.

Ако искате да закупите гъба пуешка опашка, вземете предвид следните съвети:

  • Купувайте сертифицирани органични хранителни добавки.
  • Търсете пуешка опашка от опитни производители с добри умения на култивиране.

 

Източници:

http://undergroundhealthreporter.com/turkey-tail-mushroom/#axzz3Na1oRTnX

http://naturalsociety.com/turkey-tail-mushroom-used-suppress-cancer-tumors/

Снимки: plus.google.com; www.mushcult.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *