Заредете се с повече енергия бързо

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Quick-Ways-Have-More-Energy-Work

Ако седите с безцелно зареян поглед и се чувствате уморени през цялото време, изследователите от университета на Джорджия откриха бърз начин за повишаване на енергията с 20 процента и за снижаване на умората с 65 процента, който при това отнема само няколко мига.

Станете от дивана и направете няколко упражнения с ниско натоварване, казват учените.

„Твърде често ние смятаме, че бърза тренировка ще ни изтощи, особено щом вече се чувстваме много уморени”, казва водещият автор на изследването Тим Пуетс. „Ние обаче открихме, че редовните упражнения наистина доста повишават усещането за енергичност, особено при хората със заседнал начин на живот”.

„Много хора се преработват и не спят достатъчно”, казва изследователят Патрик О’Конър. „Упражненията са начин хората да се чувстват по-енергични. Има научна база за това, както и преимущества в сравнение с неща като кофеина и енергийните напитки”.

Според изследването, кратките разходки, макар и да се движите бавно, също са достатъчни, за да намалите умората си.

„Упражненията традиционно се свързват с физическото здраве, но ние сега откриваме и доказателства, че упражненията влияят по-холистично върху човешкото тяло като въздействат и върху психичното здраве”, казва Пуетс. „Това означава, че при правенето на физически упражнения, и най-малкото движение подобрява здравето не само на тялото, но и на ума ни”.

Карл Лоу

Източник: Easy Health Options, Quick Way To More Energy, 22 July 2013

http://easyhealthoptions.com/alternative-medicine/quick-way-to-more-energy/

Снимка: http://www.fitsugar.com/

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *