Чага, природният терминатор на рака

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

chaga1

Обобщение: Много изследвания се провеждат в изучаване на това как гъбата чага се бори с рака и множество изследвания и експерименти доказват нейната ефикасност.

 „Несъмнено гъбата чага има много предимства пред стандартните лечения на рака.

Най-важното й преимущество е че тя убива раковите клетки без да засяга здравите”.

Ако на чага бе дадено нужното признание от страна на традиционната медицина, ракът може би нямаше да е нелечимото заболяване, което той е в момента. Днес има много налични форми на лечение на рак, но заболяването все още отнема живота на хиляди хора по целия свят всяка година.

Има много изследвания на способността на чага да се бори с рака и множество изследвания и експерименти доказват ефикасността на гъбата. Книгата Раково отделение на Александър Солжиницин даде на света възможността да види какво прави гъбата за пациентите с рак.

Тази книга е причината много учени изследователи да се втурнат към Сибир, за да проверят верни ли са тези твърдения за рака. Медицински екип откри, че въпреки многото приказки за рака в Сибир, в нито една от болниците там няма приет и един пациент с рак. Учените откриха също така, че руските селяни, за да спестяват пари от кафе си варят чай от чага вместо това. Без да знаят, те се предпазват сами от рак като редовно пият чай от чага.

Имайки предвид, че тази гъба обичайно се нуждае от 20 години, за да узрее и да е готова за откъсване, не е за чудене, че тя съдържа много силни химически вещества, които могат да бъдат използвани за убиването на раковите клетки. Чага всъщност извлича тези вещества от ствола и кората на брезата-гостоприемник.

Медицински изследователски екип откри, че всичките патогени, съдържащи се в брезовите гори в Сибир са значително по-малко от патогените, налични в съвременна операционна. Антимикробните вещества в ствола и кората на брезите са толкова мощни, че дори и дърветата да са напълно изгнили, цветът им си остава бял. Това са субстанциите, които изцяло се усвояват от гъбите чага докато стане време те да бъдат откъснати когато станат на 20 години. Скоро след откъсването на гъбите, брезата гостоприемник обикновено умира, тъй като повечето от даващите й живот хранителни вещества са усвоени от гъбите.

Има няколко химически анализа на чага (Inonotus obliquus), определящи състава, който я прави много ефикасно средство срещу рака. Тези химически субстанции са както следва:

Полизахариди/бета глюкани – това са основните, активни вещества в гъбата чага. Те са гъбни въглехидрати, които повишават енергийните нива и подсилват функцията на мозъка и черния дроб.

– Бетулин/бетулинова киселина – това е химическото вещество, което убива раковите клетки. Изследванията показват също, че то няма никакъв вреден ефект върху здравите клетки в тялото.

– Фитостероли, ланостероли и инотодиоли – фитохимикали и феноли, които спират растежа на вредните микроби.

– Меланин – химическото вещество, което дава на чага най-високите антиоксидантни нива сред всичките лечебни гъби и сред другите естествени вещества.

Тези мощни субстанции са причината, поради която чага е ефикасно лечение за рака. Изследванията показват как тези субстанции работят една с друга за потискане растежа на раковите клетки. Изследванията успяха да потвърдят две противоракови качества на гъбата: чага съдържа огромни количества супер оксид дисмутаза или SOD. Човешкото тяло се нуждае от високи нива от тази субстанция, за да е здраво и да отблъсква заболяванията. Но количеството на тази субстанция в тялото намалява с остаряването. Ето защо пиенето на чага поддържа нивата на SOD високи. При огромните си количества SOD, чага има повече антиоксидантни способности от мега дози на витамините  С, А, Е, коензим Кю10, спирулина, екстрактите от гроздови семки, бета каротена, етеричните масла и биофлаваноидите. В сравнение с другите лечебни гъби, съдържащи SOD в диапазон между 1400 и 1500, чага съдържа 35000* SOD.

Способността на чага за усвояване на свободните радикали от кислорода по скалата ORAC е 4 пъти по-висока от тази на карамфиловото масло, което притежава най-високата такава способност сред етеричните масла. Маслото от карамфил има около 10786875* на 1 мл.

Ето конкретен казус, който показва как чага успява да спре растежа на раковите клетки. Изследване, проведено от професор Джордан Зиавиони от Катедрата по фармакогнозис на Мисисипския университет, бе публикувано от Американското химическо общество по фармакогнозис на 22 януари 2004 г. Изследването показва, че химическите вещества в чага демонстрират силна антимикробна дейност, което ги прави добър източник на нови антибиотици.

Освен това изследването отбелязва, че в гъбата има много съединения, които показват противовирусни, цитотоксични и антинеопластични свойства. По отношение на противораковите й свойства, изследването също показва, че тези съединения действат като променят биологичния отговор и функционират като имуностимулатори, предотвратяващи канцерогенезата. Ето защо чага показва преки противоракови ефекти и може също така да предотвратява метастазите.

От всичките положителни резултати от тези експерименти, няма съмнение, че чага може ефикасно да бъде използвана в лечението на рака. Ето как чага може да се използва в битката с рака: за хората, които все още не са убедени да използват чага, те могат да я използват като спомагателно лечение на обичайното им лечение на рака. Тази субстанция доказано смекчава негативните ефекти от химиотерапията. Доказано е, че тя също така подобрява ефикасността на стандартните лечения на рака. Онези които са убедени в ефикасността на чага срещу рака могат да я използват като единствена форма на лечение. Както е описано в книгата Раково отделение, чага може наистина да бъде използвана да лекува пациенти с рак като самостоятелно и единствено лечение.

Обаче, все пак ще е необходим професионален медицински съвет за това как чага да бъде правилно включена в лечението на рака. Не използвайте чага без надзора и указанията на своя лекар. Така ще гарантирате безопасността и успеха на всеки курс на лечение на рака, който предприемате.

Несъмнено чага има много преимущества пред стандартните лечения на рака. Най-забележителното предимство е че чага убива раковите клетки без да уврежда здравите.

Чага определено убива раковите клетки. Тя не само удължава живота на пациентите с рак, но им гарантира и живот без рак. Хората не трябва да се страхуват да използват този продукт, защото той е безопасен и няма негативни последици като химиотерапията и лъчетерапията. Това е напълно безопасно лечение на рака, което помага за оздравяването на пациентите с рак.

Традиционно гъбата чага се пие на чай в Русия. Вътрешната част на гъбата се натрошава и се кисне до омекване в студена вода няколко часа. Водата с извлека от чага се запазва и се оставя в контейнер докато омекналите гъби се слагат в чаша с гореща вода и се оставят да престоят два дни на стайна температура. След два дни остатъците от гъбата чага се изхвърлят, а получилия се чай може да се пие (и се счита за ефикасен) в рамките на четири дни. Чаят е доста горчив, и леко стипчив, има вкус подобен на този на кафето, но без остатъчния вкус.

Чаят от гъбата чага най-вече се счита за ефикасен в битката с туморите, подсилването на имунната система и подобряване на здравето на клетките, но той също се използва от народната медицина и в лечението на болки, стомашни проблеми, хипертония, вирусни инфекции и диабет. Чага привлече внимание и със способността си да лекува ХИВ. Макар че чага често се описва като нямаща странични ефекти, най-добре е пациентите с рак и с други заболявания винаги да обсъждат приема си на гъбата чага с лекуващите ги, така че тя да се използва по начин подпомагащ вече назначеното им лечение.

Ясно е, че на света му предстои напълно да открие и осъзнае максималния потенциал на чая от гъбата чага за предотвратяването, лечението и дори излекуването на много от днешните най-разпространени болести и заболявания. Но си струва да отбележим, че преди цяла вечност китайският билкар и монах Шен Нонг обявява и описва чага като „скъпоценен дар на природата” и „цар на гъбите”. Той дори класифицира чага като върховна гъба. Има безброй доказателства, че чага наистина притежава ценни свойства за здравето, особено за хората страдащи от рак. Светът може би просто се нуждае да проучи и оцени фактите подробно, за да може наистина да отключи здравословните й свойства, така че идните поколения да могат напълно да разберат полезните свойства на този „ценен дар на природата”.

Кари Ли

*  Стойностите се изразяват като сумата от мастно (липидно) разтворимите (напр. каротеноидни) и водно разтворимите (напр. фенолни) антиоксидантни частици (фракции) (т.е. обща ORAC), отчитани в микромола тролокс еквиваленти (ТЕ) на 100 грама проба и се сравняват с измервания за общото полифенолно съдържание в пробите.

Източник: How Chaga Can Help In The Fight Against Cancer, 12 June 2012 http://www.disabled-world.com/fitness/nutrition/chaga.php

Снимка: www.naturallist.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

6 thoughts on “Чага, природният терминатор на рака

 1. От къде може да си закупя тази гъба Чага или екстракт от нея за чай? Моля Ви отговорете ми !

 2. Повечето гъби чага са от Китай, търсете Чага от България
  от гъбари специалисти, по-евтино и по-качествено
  Иначе фирма Зоя ги продава на прах
  125 г за 27.50 лв
  http://www.zoya.bg/%D0%A7%D0%B0%D0%B3%D0%B0-(%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B3%D1%8A%D0%B1%D0%B0)-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%85-%D0%B1%D0%B8%D0%BE-125-%D0%B3.5111

 3. Повечето гъби чага са от Китай, търсете Чага от България от гъбари специалисти, по-евтино и по-качествено
  Иначе фирма Зоя ги продава на прах
  125 г за 27.50 лв
  http://www.zoya.bg/%D0%A7%D0%B0%D0%B3%D0%B0-(%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B3%D1%8A%D0%B1%D0%B0)-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%85-%D0%B1%D0%B8%D0%BE-125-%D0%B3.5111

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *