Младата душа, етап 3 от прераждането

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Хората преминаващи през третия етап на прераждането са познати като млади души. На този етап животът е свързан с това човек да се утвърди като личност в света като цяло. Ето защо младите души се характеризират с това, че са амбициозни, материалистични и много напористи.

AlexBig

Ние можем да сме герои

Младите души се научават да бъдат независими актьори в света като упражняват свободната си воля. Ето защо има голям акцент върху героичното самоутвърждаване и прогрес, освобождаване на Аза от ограничаващите структури, откриване на собствените силни страни и таланти, даване на отговор на въпроса „от какво съм направен”.

Основният урок за душите в третия етап на развитието им е свързан с изследването и проявлението на индивидуалност, откриване на силата на независимостта в мисленето, волята и действието. Има силно желание за лично въздействие върху външния свят, така че фокусът в голяма степен е насочен навън и с много енергия при това.

В същото време има силна тенденция за сравняване на себе си с другите, оценяване на собствената стойност що се отнася до „моите” постижения спрямо „техните” постижения. Това насочено навън, фокусирано върху постиженията усещане на Аза може да доведе до решимостта човек да бъде „победител” – и да бъде виждан как побеждава. Опасността е в това, че появата на успеха може да стане по-важно от всичко останало, включително дори и от щастието.

Възприятия на младата душа

Спомнете си, че за бебешката душа (в етап 2) светът се възприема от гледна точка на нас срещу тях. За младата душа, обаче, светът се състои от отделни индивиди, всеки със собствено мнение, всеки със свой собствен дневен ред. Усещането на младата душа за Аза е като за индивид, които се откроява на фона на други индивиди — аз не съм ти, ти не си аз. Животът следователно често се възприема като състезание между съревноваващи се индивиди: аз срещу теб и теб и теб … Или между съревноваващи се дневни редове: моят начин срещу твоя начин.

И докато бебешките души автоматично приемат вярванията и ценностите на родната си традиция, младите души са заети с разработването на свои собствени гледна точка и дневен ред, откриването на своите собствени таланти и на своя собствен начин на виждане на нещата и на правене на нещата. Като налагат собствената си гледна точка, те могат да променят онова, което светът счита за вярно. Като разгръщат собствения си дневен ред, те могат да определят какво се случва в света. Те са самоопределили се фактори на промяната.

Тъй като мненията на младите души са изградени от самите тях — на база на собствените им познания и размисли — те естествено ще чувстват, че техните собствени мнения са по презумпция правилни и точни. В резултат на това, всеки който е на различно мнение от тяхното, както може да се предполага, е неправ.

Но тъй като мненията на другите, правилни или погрешни, също така могат да определят какво се случва в света, ето защо съществува непрестанното усещане за съревнование, а оттам и усещането, че онези които не са съгласни трябва да бъдат поправени или критикувани или поне да се докаже, че грешат.

Така че за младата душа важи: „Моят начин е правилния. Зная че е така, защото сам го виждам. Затова нека всички правим нещата по моя начин”.

Онова което младите души все още не осъзнават съвсем е че всички гледни точки са еднакво валидни. Те се идентифицират със собствената си гледна точка, чувствайки се уверени, че тя е най-добрият начин за виждане на нещата.

Начина на живот на младата душа

Младите души са привлечени да живеят в силно конкурентни условия, в които те могат да се самоизтъкват, да налагат себе си и да доказват себе си. Френетични, материалистични градове като Хонконг и Лос Анжелис са разсадници за нови души.

Тъй като младите души често възприемат живота като състезание между себе си и много други амбициозни индивиди, идеалният резултат би бил да успеят много шумно и видимо, така че всеки да знае кой е „победителят”. Ето защо младите души често са привлечени от по-явните признаци на успеха — слава, богатство, власт, величие.

Други характеристики на младите души

На това ниво любовта между индивидите може да се изживее като взаимно предлагане на добра воля: Аз те карам да се чувстваш добре, ти ме караш да се чувствам добре, нека продължим да се правим един друг щастливи.

Става дума също така за чувство, което може да се разпростре към други, които не са пряко познати на човека или към абстракции. Например, човек може да изпитва силна патриотична любов (реципрочно, добра воля) за страната си.

Като артисти и изпълнители младите души са привлечени повече от славата и богатството отколкото от търсенето на значими прозрения за състоянието на хората.

Между другото в това няма нищо лошо. Това е естествен и необходим етап от развитието на душата за всички нас. Дръзката амбиция и конкурентоспособност на младите души може да се струва отблъскваща както за бебешките, така и за зрелите души (поради различни причини), но тя служи за показването на най-доброто от нас като силни индивиди — изобретателност, увереност, предприемчивост, героизъм.  Много от най-забележителните постижения в света, като се започне от древните империи и се стигне до кацанията на Луната, са проекти на млади души.

Някои прочути млади души

Тъй като те се стараят да успеят в живота, в историята има изключително много видни и известни млади души.

Една от най-прочутите фигури на древността, Александър Велики е млада душа на цар (както и млад цар в живота!), който създаде една от най-големите империи в древния свят.

Наполеон Бонапарт е млада душа на жрец и той предвожда Франция в завземането на всяка друга основна сила в Европа. Той е както тиранин за някои, така и блестящ военно-политически лидер за други.

Друг именит млад жрец в историята е римският император Константин, за когото се мнозина твърдят, че днес е зрелият жрец в лицето на Барак Обама.

Като национални водачи младите души са склонни да приемат другите нации като съперници в състезание. Много войни са избухвали, започнати от млади души опортюнисти като например Садам Хюсеин и първата война в Персийския залив и Джордж Буш и втората война в Персийския залив.

Други млади души лидери в съвременната история включват Джон Кенеди, Мао Дзе Дун, Роналд Рейгън, Маргарет Тачър, Бил Клинтън и Силвио Берлускони.

В света на шоу бизнеса, много от знаменитостите са млади души като Елвис Пресли, Доли Партън, Джон Траволта и 50 Сент.

Източник:

http://personalityspirituality.net/articles/the-michael-teachings/reincarnation-the-35-steps/the-young-soul/

Снимка: www.davidrsear.com

Прочетете още по темата за прераждането:

Детската душа: етап 2 от прераждането

Зрялата душа, етап 4 от прераждането

Старите души и завършване цикъла на прераждането

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *