Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Жест на изливане и освобождаване

88064343_mudra_kshepana

КОГА: Човек живее заобиколен от много други хора и често поема малко повече отрицателна енергия, особено ако собственото му енергийно ниво е ниско. Кшепана мудра стимулира отделянето през кожата, белите дробове и дебелото черво. Изпълнението й освобождава изразходваната и отрицателната енергия и след това осигурява приемането на нова, свежа и положителна енергия.

ЗАЩО: Кшепана мудра подпомага изразяването на потиснати емоции. Мудрата представлява „предпазен“ клапан, но и съдейства за освобождаването от всичко старо, ненужно и пречещо, което заема мястото на новото. Кшепана мудра също така подкрепя обновителните процеси, хармонизира и балансира основните процеси на живота: тя е израз на приемането и даването. Тя освен това помага за отърваване от всякакъв вид напрежение.

КАК: Пръстите са преплетени без притискане. Изправените показалци на двете ръце се допират с възглавничките си и сочат към земята. Пояснение: Ако правите мудрата седнали, показалците трябва да сочат към пода, а ако лежите – към краката.

Визуализация: 
Докато изпълнявате Кшепана мудра, визуализирайте следната картина: Седите върху скала, стърчаща по средата на поток и изпълнявате мудрата. В това време, докато издишате, потта „бълбука” от всяка пора на кожата и е толкова много, че просто се стича от вас в потока. Накрая вие се измивате и охлаждате с водата от потока. Слагате ръце върху бедрата си и си представяте как се сушите на слънце. След това вие отново ще сте отворени за свежа енергия.

Афирмация: 
„Всичко, изразходвано от тялото, духа и душата излиза от мен и изчезва и аз поемам всичко, което ме освежава с благодарност“.

КОЛКО: Изпълнявайте Кшепана мудра САМО в продължение на 7-15 вдишвания, като максимално се концентрирайте върху издишването. Първите 3 вдишвания са дълбоки, а останалите – нормални, спокойни и с концентрация върху издишването. Тази мудра не бива да се изпълнява по-дълго, защото след това започва да лишава тялото от чистата енергия. След привършването, въздъхнете дълбоко 3 пъти и поставете ръцете на бедрата, с обърнати нагоре длани.

Източници:

http://bg.convdocs.org/docs/index-96628.html

http://www.liveinternet.ru/users/ftg/post223387513/

Снимка: www.liveinternet.ru

Прочетете още по темата:

За мудрите с любов

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *