Естествени лекове за еректилна дисфункция

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

erectile-disfunction

Има много лекарства на разположение за лечението на еректилната дисфункция  (ЕД). Редица от тези лечение, обаче, имат нежелани странични ефекти и не са били изпитани достатъчно що се отнася до дългосрочните последици за здравето. Има много естествени лекове за ЕД, които не причиняват същите рискове за здравето, нито страничните ефекти на лекарствата. Тези лечения често са по-евтини и освен това могат да подобрят цялостното ви здраве.

1. Решения, водещи до здравословен начин на живот

Ефикасен начин за снижаване вероятността от ЕД е да изберете здравословен начин на живот. Яденето на пресни плодове и зеленчуци, нетлъсти протеини и ограничаването на приема на въглехидрати ще поддържа функционирането на тялото ви в най-добра форма. Когато в тялото се натрупат твърде много мазнини, това повишава натиска върху кръвоносните съдове и артериите, забавя кръвообръщението и води до влошаване на здравето. Яденето на питателна храна, осигуряването на много сън и физическа активност, и пиенето на много вода през целия ден, ще направят чудо за здравето ви и за половия ви живот.

2. Снижаване на стреса

Повишените нива на стрес могат да повлияят неблагоприятно на функционирането на автономната нервна система (АНС), създавайки по-голям потенциал за ЕД. Има два компонента във функционирането на АНС, симпатичната и парасимпатичната нервна система. Тези две системи работят в тандем, за да регулират необходимото състояние на възбуда за постигането на ерекция. Високите нива на стрес разрушават баланса на хормоните, които поддържат мъжа сексуално възбуден, и в същото време достатъчно спокоен, за да може да действа. Важно е да се създадат ежедневни практики, които да помагат за освобождаването на напрежението и безспокойството. Физическите упражнения, медитацията, йогата и упражненията за дълбоко дишане допринасят за свалянето на кръвното налягане, снижаването на стреса и успокояването на тялото. Опитайте се да си създадете дневен и седмичен график на дейности за снижаване на стреса, за да сте сигурни, че се придържате към програмата си за грижа за себе си, която снижава вероятността от ЕД.

ЗНАЕХТЕ ЛИ ЧЕ?

В САЩ повече от 30 милиона мъже страдат от ЕД. Макар че в много от случаите това се дължи на възрастта, можете да снижите вероятността да изпитате полова дисфункция като се грижите по-добре за здравето си и внесете конкретни хранителни добавки в храната си.

3. Ограничете консумацията на алкохол

Макар че умерената консумация на алкохол облекчава безспокойството и потенциално повишава половия нагон, тя всъщност намалява вероятността от физическа възбуда. Алкохолът действа като депресант в централната нервна система, като забавя кръвообръщението и спира сексуалната възбуда. Хроничната и сериозна употреба на алкохол се свързва с трайна ЕД като изследванията показват, че при мъжете, зависими от алкохола има 60-70% вероятност да изживеят загуба на сексуалния нагон, преждевременна еякулация или ЕД. Най-добре е да се пие умерено, ограничавайки се до не повече от едно две питиета. Консумирането на повече от това количествто алкохол прекалено натоварва черния дроб и води до токсичност в тялото и до по-голяма вероятност от ЕД.

4. Спрете да пушите

През последните няколко десетилетия се натрупа значително количество изследвания относно негативните ефекти от пушенето на цигари и те потвърждават връзката между пушенето и редица заболявания, включително ЕД. Пушенето може да причини натрупване на плака в артериите, което забавя кръвотока и снижава вероятността от физическа възбуда. Изследване от 2001 г. на професор д-р Жианг Хе от факултета по обществено здраве на университета Тулейн откри, че мъжете, които пушат са със значително по-висок риск да изпитат ЕД. Изследването показва, че в сравнение с непушачите, мъжете които пушат поне по 20 цигари на ден е 60% по-малко вероятно да се възбудят физически. Добавете ЕД към списъка от отрицателни последици за здравето, причинени от пушенето, и ето ви още една причина да се откажете от този нездравословен навик.

5. L-аргинин

L-аргининът е аминикиселина, която помага за отпускането на мускулите около кръвоносните съдове, която осигурява по-силен приток на кръв и засилва потенциалната сексуална възбуда. Можете да повишите приема си на L-аргинин като ядете храни, които са естествено богати на тази аминокиселина, като червено месо, млечни продукти и домашни птици. Можете да я намерите и като хранителна добавка в магазините за здравословни храни. L-аргининът може да предизвика леко храносмилателно неразположение и не се препоръчва за хора, страдащи от язва.

6. Женшен панакс

Женшенът от хиляди години се използва в китайската медицина за повишаване на половата потентност, както и на издържливостта, паметта и имунната функция. Женшенът панакс или корейският женшен (да не се бърка с американския женшен), помага за разширяването на кръвоносните съдове и засилва притока на кръв в тялото. Допълнителна полза на женшенът е, че той се смята за адаптоген, помагащ на тялото да се справя с повишените нива на стреса. Женшенът трябва да се взима предпазливо поради възможността от взаимодействия с някои лекарства и от неприятни странични ефекти като гадене, безспокойство, безсъние и главоболие.

Въпреки че лекарствата предоставят бързо справяне с еректилната дисфункция, те може да се окаже, че скриват по-сериозни дисбаланси, на които се дължи ЕД. Като предприемете тези здравословни промени в начина си на живот и като започнете да взимате естествени хранителни добавки, вие не само ще почувствате по-добра полова потентност, но и качеството ви на живот ще се подобри.

Майк Акулиан

Прочетете още по темата: Обезпокоително ново разкритие за еректилната дисфункция

Източник: Natural Remedies For Erectile Dysfunction; http://healing.answers.com/remedies/natural-remedies-for-erectile-dysfunction

Снимка: www.prostate.net

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *