Светият граал за предпазване от рак на кожата

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

milk-thisle

Може и да не го вярвате заради времето през последните седмици, но е почти време да се върнем на голф игрището, плажа или да излезем в градината. И докато умереното излагане на слънце е полезно, многото време, прекарано под лъчите му може да доведе до проблеми. Като по-високия риск от причинен от UV лъчите рак на кожата.

Но, няма страшно. Нови изследвания показват, че защитата може да дойде под формата на растителен екстракт.

Д-р Раджеш Агарвал от Колорадския университет изучава свойствата на това съединение през последните 20 години. И то с голям успех. В две отделни изследвания той откри, че съединението предпазва от някои форми на рак на кожата.

В първото изследване, публикувано в списанието Photochemistry and Photobiology, д-р Агарвал и екипа му лекуват с това съединение клетки, засегнатите от UVA лъчите (с по-голяма дължина на вълната и по-малко енергия) .1 UVA радиацията съставлява до 95 процента от радиацията на слънцето.

Когато изследователите излагат увредените клетки на съединението, скоростта на умиране на раковите клетки значително се повишава. Когато увредените клетки умират, рискът от рак спада.

„Когато имате клетка, засегната от UV радиация, вие или искате да я оздравите или да я убиете, за да не може тя да предизвика рак”, казва д-р Агарвал.

Изследователите откриха също, че съединението убива само мутиралите клетки. То оставя здравите клетки на мира, което означава, че не е токсично. Не можете да кажете същото за други лечения, като лъчетерапията и химиотерапията.2 А операциите са болезнени и оставят белези.

Именно това прави сензационното откритие толкова важно. Особено след като ракът на кожата е най-честата форма на рак днес.

И какъв е екстрактът, който толкова дълго д-р Агарвал е изучавал, за да запази кожата ви незасегната от рак?

Бял трън

Във второто си изследване д-р Агравал открива, че белият трън премахва уврежданията в ДНКто, причинени от UVB радиация (с по-къса дължина на вълната и много енергия).3 По-конкретно, той предпазва и възстановява клетките на кожата.

Белият трън действа и на двата фронта в предпазването на кожата. При UVA лъчите, той убива; при UVB лъчите, предпазва.

Това доказва, че белият трън предлага пълна UV защита.

Белият трън може да ви се струва познат. Наскоро съобщихме, че той  осигурява защита от рак на белите дробове.4  Той предоставя дълъг списък от ползи… Предпазва черния дроб, понижава холестерола, и5 също така помага в лечението на лошото храносмилане и заболявания на жлъчката.6 И сякаш това не е достатъчно… Той се използва за намаляване растежа на туморите при рак на гърдата, шийката на матката и простатата.7

Белият трън е част от семейство Сложноцветни и расте в средиземноморския регион. Използва се от хиляди години в лечението на болести. Съвременните изследвания само продължават да доказват защо.

„Първо забелязахме ефикасността в лечението, както на рака на кожата, така и в органите”, казва д-р Агарвал. „И вече имаме много по-пълна картина на механизмите, които позволяват на съединението (силимарин) да действа”.

Д-р Агарвал планира да продължи 20 годишните си изследвания на белия трън. Той иска да се заеме с изследвания с хора.

Междувременно, можете да излезете и да се насладите на слънчевите лъчи с подкрепата на тази билка.

Можете да закупите екстракт от бял трън от магазините за здравословни храни. Продава се на капсули, брашно или в течна форма. Търсете стандартизиран екстракт с концентрация между 70%-80%. Обаче, избягвайте чайовете. Те нямат терапевтична стойност, защото белият трън не се разтваря добре във вода.8

Белият трън е известен и като ‘свят трън’. И определено оправдава името си.

Източник: http://institutefornaturalhealing.com/2013/04/the-holy-grail-of-skin-cancer-prevention/

Снимка: www.njuskalo.hr

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *