Обезпокоителнo новo разкритиe за еректилната дисфункция

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

erectyle disfunction

Ако гледате телевизия, вие сте видяли рекламите за лекарствата, предназначени да помагат на мъжете в справянето с еректилната дисфункция. Компонентите в тези реклами са мъже на средна възраст, сгушени до съпругите си на средна възраст като четците също са на средна възраст. Но изследванията, свързани с еректилната дисфункция дават обезпокоителни резултати за това кой страда от заболяването и какво означава това.

Анализ на клиничните данни показва, че един от четирима мъже, търсещи помощ за еректилна дисфункция е на възраст под 40 години. И половината от тези по-млади мъже страдат от тежка форма на еректилна дисфункция.

Алармиращото е, че изследователите смятат, че тези случаи на еректилна дисфункция показват, че младите мъже започват да страдат от сърдечни заболявания и проблеми с артериалното кръвоснабдяване.

„Еректилната дисфункция като цяло е маркер за цялостната сърдечносъдова функция—това е първото изследване, показващо доказателства за тежка еректилна дисфункция при мъжете на 40 годишна или по-млада възраст”, казва Ъруин Голдстейн, главен редактор на списанието The Journal of Sexual Medicine, където е публикувано изследването. „От клинична гледна точка, когато по-млади пациенти страдаха от еректилна дисфункция, в миналото имахме пристрастието да смятаме, че еректилната им дисфункция е предимно на психологическа основа и че не е необходимо съдово изследване. Сега трябва да мислим за редовно следне на общия приток на кръв в артериите при младите пациенти — откриването на артериална патология при такива пациенти може да е много важна за цялостното им здраве в дългосрочен план”.

В изследването, младите мъже, страдащи от еректилна дисфункция пушеха цигари и използваха забранени наркотици по-често от по-възрастните мъже с еректилна дисфункция. Преждевременната еякулация бе по-често срещана при по-младите мъже, докато болестта на Пейрони (изкривяване на ерекцията причинена от съединителна тъкан) бе по-често срещана при по-възрастните пациенти. От тежка еректилна дисфункция страдаха 48.8 процента от по-младите пациенти и 40 процента от по-възрастните пациенти. Процентите при лека, лека-до-средна и средна еректилна дисфункция не се различаваха значително между по-възрастните и по-младите мъже.

Карл Лоу

Източник: Easy Health Options, Disturbing New Findings About Erectile Dysfunction, 10 June 2013

Снимка: www.cronacadiretta.it

Прочетете статията: Естествени лекове за еректилна дисфункция.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *