Открития и развенчани митове в медицината, които ще разлюлеят света – 10

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

soothanol x2

ТАЙНА #10

Мазило магически заличава болката при втриване

Най-накрая свобдни от цикъла на болката

 Артрит… болки в гърба… схванати мускули… болезнени стави… изкълчвания… навяхвания. С остаряването изглежда болката става наш постоянен спътник. Самото ставане от стола може да се превърне в предизвикателство, а какво да кажем за простите удоволствия като градинарството и разходката в парка.

Вземането на аспирин помага, но след време то може да ви съсипе стомаха. И лекарствата с рецепта имат странични ефекти, които само засилват основния проблем. Около 50 процента от населението страда от болки и болежки от време на време.

Повечето медицински училища не преподават нищо за успокояване на болката

Традиционната медицина най-накрая започва да осъзнава нуждата от успокояването на болката. Болниците вече имат екипи за справяне с болката. Палиативната медицина — относително нова медицинска специалност — беше разработена да се занимава с успокояването на болката. Центрове за лечение на болката също се отварят в цялата страна, тъй като все повече хора търсят успокоение на болката. Но всички те се концентрират върху традиционните ‘лекове’ — лекарства и хирургия, които водят до неприятни и дори застрашаващи живота странични ефекти. За жалост, лекарите не получават кой знае какво обучение в медицинските институти за намеса при болка.

Според една анкета сред онкологични хирурзи, 90 процента от анкетираните отговориха, че са получили 10 часа или по-малко обучение в медицинското училище за палиативни грижи, а 79 процента казаха, че са получили не повече от 10 часа обучение в палиативни грижи по време на практиката си за хирурзи.

Излекуваните наранявания могат да продължат да се ‘обаждат’ след време

Ефективното справяне с болката е комплексен въпрос, защото тялото ви откликва с всичките си защити, за да се предпази от и да излекува нараняването. Когато се нараните, вашето тяло изпраща защитни течности, като хистамин, брадикинин, простагландин и субстанцията P, които да обградят и лекуват засегнатото място. Но тези течности могат също така да раздразнят нараняването след време.

Друг проблем, свързан с болката се нарича ‘ефекта на снежната топка’. Това са последиците от болките, причинени от нараняване и възпаление, които от своя страна причиняват страдания и в резултат на това, трайна болка и възпаление. Този цикличен модел нараства като снежна топка и води до дискомфорт дори и след като първоначалното нараняване е излекувано. Макар и да сте направили всичко възможно да излекувате нараняването завинаги, това не означава, че болката ще изчезне след заздравяване на нараняването ви. Повечето хора от време на време отново изпитват болка от стари наранявания или от последващи разтегнати мускули или от болки в гърба, появили се при опит за компенсиране на първоначалното нараняване.

Слагане на край на цикъла на болката

Намирането на начин да се спре цикъла на болката е цел на члена на Института за здравните науки Джон Барън. Наскоро той създаде екип с Рон Мануарен от ‘Роял ботаникълс’ за разработването на уникално локално лекарство против болка, което да е безопасно и напълно освободено от страничните ефекти на опасните фармацевтични болкоуспокоителни лекарства.

Барън усъвършенства напълно естествена система за усвояване на билковите екстракти през кожата, а Мануарен тъкмо е формулирал оздравяващо масло на база на традиционни билки – но се нуждае от растителна основа, която да го разнася в тялото. Когато Мануарен дава новата си формула на Барън, съвместните им усилия водят до формулирането на продукта, наречен Soothanol X2.

Докато актуалните продукти без рецепта обикновено съдържат една, две или три облекчаващи болката субстанции като метил салицилат, ментол и камфор, то в Soothanol X2 има 10 доказали се болкоуспокоителни. Тъй като Soothanol X2 е лесно разнасяща се и ефикасна течност, необходими са само няколко капки и лекарството предоставя успокояващо облекчение на болката през кожата.

Всъщност, ние го изпитахме тук в балтиморския офис на Института за здравни науки. Ароматизираните съставки в Soothanol X2 са леки – в противовес на силните миризми на повечето продукти без рецепти. Въпреки че лютият червен пипер може да предизвика затоплящо или загряващо усещане, в голяма степен това усещане зависи от вида нараняване, което лекувате и от чувствителността ви към лютия червен пипер. От петимата, изпитали нашата мостра тук в офиса, един отбеляза, че му е станало неприятно горещо. Поради факта, че и малкото количество е много ефикасно, цената е изключително икономична.

Още информация за Soothanol X2

Soothanol X2: Съставки

      Няма информация за неблагоприятно действие на течното болкоуспокояващо лекарство Soothanol X2. Soothanol X2 е комбинация от 12 силни болкоуспокояващи субстанции. Най-важното е, че те са все естествени съставки без добавяне на синтетични химикали. Основните съставки в продукта, които действат като естествени болкоуспокоителни са:

лют червен пипер ‘кайен’
жълт кантарион
ментол
вечно зеленото растение гаултерия
лимонено масло
джинджифил

      Лекарството е ефикасно болкоуспокояващо – няколко капки върху болезненото място ви освобождават почти веднага от болката, независимо дали става дума за разтегнато ахилесово сухожилие или за схващане  на врата. Приложен локално Soothanol X2  облекчава болката – трябва само да го втрие върху засегнатото място при болки в гърба, изкълчен глезен, синини, навяхване. Soothanol X2 прониква дълбоко през кожата и незабавно премахва болките и отока..

Soothanol X2 при артрит

Билковият продукт Soothanol X2 е ефикасен при артрит и при хроничните ставни болки, които го съпътстват и които лекарството с лекота облекчава.

Soothanol X2: Странични ефекти

Описанията на Soothanol X2 споменават за известни странични ефекти, но те не са сериозни. При втриването му в кожата може да усетите известно парене, което трае за кратко. Обаче то е последвано от необичайното усещане за дълготрайно облекчаване на болката.

Не забравяйте въпреки препоръките за използването на продукта поради бързото облекчаване на болката, което той осигурява, да го използвате разумно. Твърде голямо количество Soothanol X2 може да раздразни кожата. Няколко капки външно са достатъчни. Продуктът е за външна употреба и използването му вътршно може да ви навреди. Не забравяйте, че Soothanol X2 не е антисептик, така че прилагането му върху рани не се препоръчва.
Източник: HIS, 11 Medical Breakthroughs and Breakdowns That Will Rock the World, April 2010; http://www.buzzle.com/articles/soothanol-x2-reviews.html

Снимка: www.esseresani.it

Очаквайте още материали за естествени лекове за облекчаване на болките.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

4 thoughts on “Открития и развенчани митове в медицината, които ще разлюлеят света – 10

  1. Това лекарство се продава в САЩ и Англия, може да има внос и в България. Ще проверя и ще ви информирам допълнително. Иначе билките, под форма на мазила може да ги има в аптечната мрежа, но ефектът няма да е същия.

  2. С риск да бъда обвинен в нелоялна реклама на конкурентен продукт, бих отбелязал, че в България, а вече и в почти цяла Европа може да се намерят продукти изцяло на билкова основа със невероятно ефикасно и бързо действие. За повече информация можете да ме намерите във ФБ.
    Успех! И нека Здравето бъде с Вас! :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *