Древни чудодейни семена се борят с астмата, рака, диабета…

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

black seeds

Считани за важни и в живота след смъртта, древните чудодейни семена на черен кимион се борят с астмата, рака, диабета и с други заболявания

Кой би предположил, че дребното семе на черния кимион лекува рак, облекчава пристъпите на епилепсия и намалява инсулиновата резистентност? Всъщност, семената на черния кимион, Nigella sativa, са известни като ‘благословени семена’, защото осигуряват естествено облекчение при много различни болести и хронични заболявания. Забележително със способността си да балансира здравето, това отдавно почитано растение изживява възраждане на популярността си днес и то съвсем заслужено.

Високо ценено от египетските фараони, уважавано от съвременните изследователи

Маслото от семената на черен кимион (за предпочитане студено пресовано), което е играло важна роля в древните култури за първи път се споменава приблизително преди около 3300 години. Флакон, съдържащ маслото бе намерен в гробницата на египетския фараон Тутанкамон, защото се е считало, че то е важно и в живота след смъртта. А царица Нефертити използвала маслото за разкрасяване за по-бляскава коса и красива кожа. Египетските лекари предписвали масло от черен кимион при редица оплаквания като лошо храносмилане, главоболие, настинки и инфкции. Днес изследователите преоткриват Nigella sativa и потвърждават мощния лечебен заряд на растението. Някои от болестите за облекчаването на които семената от черен кимион помагат са:

Диабет тип 2 – в изследвания с животни, глюкозният толеранс и телесното тегло се подобрили при оралното приемане на водни екстракти от семената. Изследователите откриха, че екстрактът спира абсорбирането на захарта в червата, което от своя страна намалява глюкозата в кръвта.

Рак – Богати на тимоквинон, бета-елемен и бета-ситостерол, маслото от черен кимион е силно противораково вещество. То предпазва от оксидативен стрес, причинява смъртта на раковите клетки и подобрява имунитета. Няколко изследвания показват, че то е ефикасно срещу рак на панкреаса, дебелото черво и гърдата.

Епилепсия – Изследване на 23 деца разкри ефикасността на семената в снижаване честотата на пристъпите. По време на четири седмичното изследване участниците приемали или плацебо или екстракт от семена на черен кимион. Онези, получавали  Nigella sativa изпитали значително намаление на упоритите припадъци.

Но това не е всичко. Според GreenMed Info, черните семена имат също така следните свойатва:

– противовъзпалителни

– антибактериални

– аналгетични

– противогъбични

– антивирусни

– антиспазмодични

– антиоксидантни

Освен това, Nigella sativa сваля високото кръвно налягане, облекчава астмата, язвите и острото възпаление на гърлото и предпазва от стрептококови (MRSA) инфекции. И още, семената на черния кимион подхранват тялото и спомагат за овладяване на умората; успокояват кожни болести като екзема, акне и псориазис; лекуват дизинтерия, диария, запек и други храносмилателни разстройства.

Ако мислите, че Nigella sativa е чудодейно семе, сигурно сте прави.  При такова изобилие от заболявания, които се повлияват благотворно от растението, то наистина е изключително природно лекарство.

КаролАн Райт

Източник:

http://www.naturalnews.com/041517_miracle_seed_nigella_sativa_health_benefits.html

Снимка: antioxidantjuiceproduct.com

Още по темата: Цветовете на кимиона

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *