Витамин D повишава оцеляването от рак с цели 36% (и НАМАЛЯВА риска!)

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Нека си го кажем, ние всъщност не се НУЖДАЕМ от друга причина да пием витамин D. Но така или иначе току-що се натъкнахме на още една… ракът.

Ако все още не гълтате витамин D всеки ден, това може да се окаже новината, която НАЙ-НАКРАЯ да ви накара да започнете.

Защото нови изследвания потвърждават, че хранителните добавки с витамин D биха могли да са ключови за оставането ви ЖИВИ, ако някога ви поставят диагнозата рак.

Познавате ме, винаги ви предавам информацията направо.

Ето защо искам да разберете, че в момента НЕ говорим за някакъв вид чудодеен ЛЕК за рака.

Вие не можете просто да гълтате витамин D, и ХОП ракът ви да изчезне.

Но ако някога откриете, че се борите с болестта с главно Р изследователите казват, че този обикновен витамин би могъл значително да удължи живота ви.

Витамин D спасява животи – защо тогава лекарите не го предписват?

Витамин D рязко снижава риска от умиране от рак

В последен мета-анализ (статията е от 17 юни 2019 г.) изследователите внимателно пресяха резултатите от пет различни изпитания на витамин D при рак.

И те откриха, че този жизнено важен витамин рязко снижава риска от умиране от ВСИЧКИ видове рак с 13 процента.

Представете си. Току-що са ви съобщили нещо, което би могло да бъде смъртната ви присъда.

Но вместо това получавате подарък под формата на още ценно време, за да вършите нещата, които ОБИЧАТЕ с ХОРАТА, КОИТО ОБИЧАТЕ

Е, с витамин D, това може да е възможно.

Но има ЕДНА малка уловка. Изследователите от Мичиган стейт откриха, че това се свързва с хората, които са пили такава хранителна добавка поне три години.

Което означава, че за да сме в безопасност, времето да започнем да пием витамин D е СЕГА.

И това е особено вярно, ако сте в по-висок риск от рак.

Естествено намаляване на риска от рак на гърдата

Спрете рака в крачка и живейте ПО-ДЪЛГО

Не за първи път виждаме връзка между витамин D и оцеляването от рак.

В друго изследване, високите дози витамин D забавиха развитието на метастази при рак на дебелото черво с повече от година.

Изследване, публикувано в списанието Clinical Cancer Research откри, че ниските нива на витамин D са свързани с по-агресивни и напреднали фази на рак на простатата.

А комбинацията от витамин D и често използвано лекарство за холестерол накара риска от смърт рязко да падне с 38 процента в група мъже с метастазирал рак на простатата, в друго изследване.

7 признака за недостиг на витамин D

Недостигът на витамин D е опасно често срещан

Това да живееш по-дълго след диагнозата рак не е единствената причина да започне човек да пие хранителна добавка с витамин D.

Изследвания откриват, че приемът на хранителна добавка с витамин D би могъл СЪЩО така рязко да намали риска ви от това да се разболеете от рак първо на първо. И то особено ако възрастта ви напредва или нивата ви са ниски така или иначе.

Хората с ниски нива на витамин D е до два пъти по-вероятно да развият рак на панкреаса, например. А последни изследвания потвърдиха, че недостигът на витамин D е често срещан при пациентите с рак.

Спадането на нивата на витамин D СЪЩО така се свързва със затлъстяване, деменция, диабет и сърдечни заболявания (атеросклероза). И ниските стойности са ДАЛЕЧ по-често срещани, отколкото повечето хора осъзнават… особено при по-възрастните хора.

Когато възрастта напредва, хората по правило прекарват по-малко време навън на слънце. А в същото време телата ни не усвояват витамините и другите хранителни вещества така добре както преди.

Много хора може би се нуждаят от подсилване на витамин D в тялото си. Обикновен кръвен тест ще ви каже дали сте сред тях.

Недостигът на витамин D причинява 12 често срещани заболявания

И като си пускате това изследване, проверете и стойността си на магнезий. Ако и тя е ниска, яденето на повече зелени листни зеленчуци, ядки, авокадо и бобови растения може да повиши нивата ви.

Изследователите казват, че до 79 процента от хората биха могли да са с ниски стойности на този много важен минерал. А за да задействате витамин D, така че той да може да се усвоява и ефективно да си върши работата, вие се нуждаете и от много магнезий в тялото си.

Витамин D отблъсква депресията, помага ви да отслабвате и да живеете по-дълго. Говорете със своя лекар и започнете да пиете хранителна добавка с витамин D ДНЕС.

от Алис Джейкъб

Прочетете още:

Възстановявайте износените си хрущяли естествено и усещайте ставите си като нови

Направете калция в тялото си полезен като наред с витамин D пиете и витамин К2

Ако пиете витамин D, трябва да взимате и… магнезий

10 витамина и минерала преборват депресията

Недостигът на магнезий дезактивира действието на витамин D

Какво те искат НИКОГА да не разберете за истинското масло

Указания за здрава кожа: за или против слънцето, битката продължава

Източник:

https://healthiertalk.com/cancer-survival-vitamin-d/

Снимка: YogaEsoteric

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *