Яжте по два банана на ден един месец, подобрете здравето си

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

banana3

Днес поради забързания ни и модерен начин на живот, ние сякаш забравяме колко важна е храната и консумираме нездравословни храни, като например бързи храни. Според редица учени и диетолози все още не е ясно защо хората на запад избираме да се храним така, вместо да ядем натурални храни. Натуралните храни съдържат всичко от което се нуждаем, за да функционира тялото ни добре. Например, освен че са чудесни на вкус, бананите са истинско богатство на хранителни вещества. Скорошно изследване откри, че един банан ни предоставя достатъчно енергия за 90-минутна тренировка. Освен това, диетолозите твърдят, че консумацията на по два банана на ден в продължение на един месец може значително да подобри цялостното ни здраве.

  • Бананите са с ниско съдържание на натрий и с високо съдържание на калий, което ги прави идеалния плод за регулиране на кръвното налягане и на сърдечно-съдовото здраве. Освен това, учените откриха, че рискът от сърдечен удар може да бъде снижен с цели 40% с ежедневното ядене на банани.
  • Бананите са чудесен лек при запек и други проблеми с храносмилателната система поради високото им съдържание на фибри.
  • Когато се чувствате уморени или изпитвате слабост, изяжте един банан, той ще повиши нивото на енергията ви. Ето защо бананите са идеални за подсилване, особено преди тренировки.
  • Ако имате киселини, изяжте един банан, той съдържа антиацидни съединения, които регулират стомашната киселина.
  • Ако страдате от недостиг на желязо, яжте банани – те съдържат субстанции, които стимулират червените кръвни клетки и производството на хемоглобин.
  • Бананите са чудесни в битката с възпалено гърло и кашлица.
  • Бананите съдържат триптофан, много важна субстанция за тялото, защото то преобразува тази субстанция в серотонин – хормона на щастието. Ето защо при лошо настроение или депресия, хапвайте банани. И ако денят ви е натоварващ, единственото от което се нуждаете е един банан.
  • Според изследователите, учениците, които ядат банани на закуска, между храненията или след обеда си са с по-високо ниво на концентрация, защото калият в тях задейства мозъка, прави ученето по-лесно и стимулира паметта.
  • Бананите са чудесни за бременните понеже облекчават сутрешното гадене като покачват нивата на кръвната захар.

Все пак, както е с всяка храна, не прекалявайте и с бананите. Можете да ядете и по един банан при нужда за извличане на горните ползи. Те засищат и регулират теглото, зареждат тялото с полезни вещества, но ако не са вашият плод, наблегнете на плода, който обичате. Тялото ви си знае работата, така че следвайте знаците, които то ви дава. Яжте който плод ви се яде.

Още по темата:

Можете да отслабвате с по 5 кг на седмица със следната лесна бананова диета!

Магически лек кара кашлицата и бронхита да изчезват!

Как да преодолеем недостига на магнезий в тялото си

5 здравословни проблема, които бананите решават по-добре от хапчетата

Пет изхвърляни части на растения (които е добре да ядем)

Неузрял плод унищожава рака

Факт или мит: Зрелите банани борят рака

 

Източник:

http://www.yourstylishlife.com/a-month-after-eating-two-bananas-daily-the-effect-will-leave-you-breathless/
Снимка: Voice Of People Today

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *