Лъжата за милиарди долари за продуктите за кожата

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

sun skin lie

Лъжата за милиарди долари на индустрията за продукти за грижи за кожата

Главните офиси, както на здравната ми клиника, така и на изследовател ския ми център с идеална цел се намират във Флорида, Слънчевият щат. Една от основните причини, поради която хората идват тук е щедрата слънчева светлина. Но много от тях – включително много от моите пациенти – бягат от слънцето като от чума. Те живеят в непрестанен страх от рак на кожата. Крият се от слънцето. И ако им се наложи да се покажат на слънце, те смятат, че това е единствено възможно, ако са намазани обилно със слънцезащитните, съдържащи химикали кремове.

Това донякъде е разбираемо. Печелещата милиарди долари промишленост за продукти за кожата с помощта на традиционната медицина и на медиите убеждава всички нас, че слънцето е Враг Номер Едно що се отнася до здравето на кожата.

Ето какво няма да чуете: слънчевата светлина е полезна за вашата кожа и е много важна за цялостното ви здраве и добро физическо състояние. Ако се излагате достатъчно дълго на слънце вие всъщност ще намалите риска да се разболеете от редица видове рак.

Онова в което слънцезащитните кремове много ги бива е да блокират дългите ултравиолетови лъчи (UVA). А само по себе си това представлява проблем, защото вашата кожа се нуждае от дългите ултравиолетови лъчи (UVA), за да произвежда витамин D.

Това е огромен проблем, защото витамин D е жизнено важен хранителен елемент, който подсигурява здравословното функциониране на почти всички системи в тялото. Витамин D също така е най-ефикасното средство за борба с рака в света.

Един университет в Набраска наскоро съобщи, че витамин D е способен да понижи риска от всички видове рак при жените с между 50 и 77 процента.1  А в изследването си, публикувано в научното списание ‘Антикансър рисърч’ (Противоракови изследвания) миналия октомври изследователите посочват, че слънчевата светлина – около 20 минути на ден за хората със светла кожа, и два до четири пъти повече за тези с тъмна кожа – може да снижи риска от смърт от 16 вида рак, както при мъжете, така и при жените.2

Слънцезащитните кремове ви лишават от всички тези предимства за здравето. И това е само върхът на айсберга. Ето няколко по-важни функции, от които лосионите против слънце лишават тялото ви като не позволяват на слънцето да активира производството на витамин D в кожата ви:

Ускореното производство на витамин DПроблемът Витамин D решава проблема като
Предпазва ви от сърдечно съдови болести и от артритТялото ви произвежда твърде много протеин, който причинява възпаление на тъканитеБлокира гена, който го произвежда
Контролира кръвната ви захарВашия панкреас трябва да произвежда повече инсулин, за да контролира кръвната захарАктивира гена, отговорен за производството на повече инсулин
Регулира кръвното ви наляганеБъбреците ви произвеждат твърде много от даден вид протеин, който повишава кръвното ви наляганеБлокира гена, който произвежда този протеин
Помага за предотвратяване на замъгленото мислене и депресиятаВашият мозък не произвежда достатъчно невротрансмитериУвеличава производството на ензима, необходим за производството на тези невротрансмитери

Внимавайте за скритите опасности

 Те не само че блокират основната дейност на кожата, спомагаща за здравето и доброто ви физическо състояние – но в повечето търговски продукти за грижа за кожата има и много широко разпространени химикали, които всъщност причиняват рак на кожата и други сериозни здравни проблеми.

 Списъкът е дълъг и имената трудно се произнасят, но ако прочетете етикетите, сигурен съм, че ще откриете някои от тях в любимите си марки. Следва списък на ‘десетте най-токсични’ вида субстанции в продуктите за грижа за кожата, които моят изследователски екип откри, както и какви опасности за здравето крият те: 

  ХИМИЧЕСКИ КОМПОНЕНТ  ЗАПЛАХА ЗА ЗДРАВЕТО 
1.PEG (дериват на сорбитола), полисорбати,  лаурил, алкохол етоксилат,  (PEG, polysorbates, laureth, ethoxylated alcohol)Силни канцерогени, съдържащи доиксан 
2.Пропиленгликол (Propylene glycol)Дерматит, аномалии на бъбреците и черния дроб, спира растежа на кожата, причинява сърбеж / възпаление
3.Натриев лаурил, лаурилсулфат или натриев лаурилсулфат понякога описан като ‘от кокосови орехи’ или ‘извлечен от кокосови орехи’  (Sodium laurel, lauryl sulfate, or sodium laureth sulfate) Смесен с други химикали се превръща в нитрозамин, вещество, причиняващо рак; прониква през влаго усойчивия слой на кожата и позволява навлизането и на други опасни химикали
4.Консерванти (Parabens)Като ‘ендокринни разрушители’, тези променящи пола химикали имитират естрогена, разстройват хормоналния баланс и могат да предизвикат рак на половите органи при мъжете и жените 
5.PABA (също известен като октил диментил и падимат-О) (octyl-dimethyl and padimate-O)Атакува ДНК и причинява генетични мутации при излагане на слънчева светлина
6.Толуен, също наречен бензоен, бензил или бутилхидртолуен (Toluene, benzoic, benzyl, butylated hydroxtoluene) Анемия, нисък брой на кръвните клетки, увреждания на черния дроб и бъбреците, вродени дефекти
7.Фенол карболова киселина (Phenol carbolic acid)Циркулаторен колапс, парализа, конвулсии, кома,  смъртни случаи от дихателна недостатъчност
8.Акриламид (Acrylamide)Рак на гърдата
9Октил метоксицинамат (Octyl-methoxycinnamate (OMC)Убива клетките на кожата
10.Минерално масло, парафин, вазелин (Mineral oil, paraffin, petrolatum)Покрива кожата като пластмаса и запушва порите, оставяйки токсините вътре, забавя растежа на кожните клетки, прекъсва нормалната функция на хормоните, предполага се че причинява рак

 Вие можете по естествен начин да поддържате кожата си здрава

 Зарежете глупостите, с които ви заливат големите търговски фирми за продукти за грижа за кожата и се насочете към естествени, здравословни начини за поддържане на здравето на кожата.

 Антиоксидантите са вашата първа и най-добра защита срещу всички форми на увреждане на кожата от бръчките при стареене, тъмните петна и рака, към чист и искрящ тен на лицето. Те неутрализират действието на ‘свободните радикали’, видоизменени молекули, които се свързват със здравите клетки, мутират ДНКто и ускоряват клетъчната смърт.

Антиоксидантите са най-силните съюзници на вашата кожа срещу вредното влияние на свободните радикали. Ще ги откриете, описани в листовки в аптеките или в интернет:

 Витамин C: Освен че препятства действието на свободните радикали, витамин С облекчава възпалението и засилва имунната защита на организма. Приемайте по 500 милиграма два пъти на ден с храната.

 Каротеноиди: Важни антиоксиданти, които не само поддържат кожата здрава, но са чудесни и за очите и също така снижават риска от рак на белите дробове и гърдата. Непременно търсете ‘комбинирани каротеноиди’ и приемайте по 2,500 МЕ (1,5 милиграма) дневно.

 Витамин A: Това е още един мастно разтворим витамин от каротеноидното семейство. Вземайте по 2,500 МЕ (1,5 милиграма) на ден.

 Витамин D: Освен всички преимущества за здравето, които посочих по-горе, витамин D е и силен антиоксидант. Приемайте по 1,000-2,000 МЕ (25 – 50 милиграма) дневно.

 Витамин E: Основен съюзник в борбата за здрава кожа. Аз предписвам по 400 МЕ (20 милиграма) на ден на моите пациенти. Търсете надпис ‘витамин Е под формата на комбинирани токофероли’ на етикета. Токоферолите са органичните съединения, които тялото ви абсорбира най-лесно.

 Алфа липоева киселина (Alpha Lipoic Acid): „Универсалният антиоксидант”, АЛК се бори със свободните радикали, както в мастната тъкан, така и в тъканите на тялото с по-високо съдържание на вода. Алфа липоевата киселина, също така рециклира и удължава живота на други антиоксиданти като витамините А, С и Е. Вземайте по 100 милиграма на ден от препарати от семейството на алфа липоевата киселина.

 CoQ10: Много важен антиоксидант, тъй като всяка клетка в тялото ви се нуждае от ‘гориво’, което да превръща в енергия. Вземайте по 30 милиграма на ден, а ако сте над 60 години, вземайте по 60 милиграма на ден.

Търсете продукти за кожа, които съдържат естествени съставки като растителни масла (палмовото, кокосовото и от жожоба са чудесни за вашата кожа). Те са богати на ‘фитонутриенти’, антиоксиданти и амино киселини – основните изграждащи съставки, от които се нуждае кожата ви, за да се възстановява, оздравява и изгражда нови клетки.

Екстрактът от растението алое вера успокоява кожата и я предпазва от слънчево изгаряне. А маслото от манго ефикасно блокира слънцето без да трови кожата ви.

Д-р Ал Сиърс

–––––––––––––––––––––––––––––

1 Lappe et al, „Съдържанието на витамин D в провинциалното женско население след менопауза”, Списание на Американския колеж по хранененто, 2006; 25(5):395-402.

2 Grant WB et al, „Връзката между слънчевите средно дълги ултравиолетови лъчи (UVB) и снижаването на риска от рак: мултифактрен, екологически анализ на географските различия при смъртността от рак в различни възрастови групи”, Антикансър рисърч, 2006; 26:2687-2700.

Източник: Al Sears, The Skin Care Industry’s Billion Dollar Lie

http://www.alsearsmd.com/pdf/Skincarereport.pdf

Снимка: kuanpingzhuomianbizhixiangrikui.1pmn.com

* Поради важността на проблема си позволяваме да ‘препечатим’ статията отново, за да стигне до максимален брой наши читатели.

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите в максимално разбиратество с природата.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *