5 лесни стъпки предпазват от Паркинсон

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

peppers 5274a

Отново ли сме изправени пред епидемия?

До 2040 година броят на хората, заболели от Паркинсон ще се удвои. И причината за този скок може би е много проста. Болестта все повече се разпространява… особено сред по-възрастните хора, които не приемат правилните хранителни вещества.

Това означава, че можете да се предпазите болестта да ви пипне като си набавяте хранителните вещества, които пазят мозъка ви. Ето петте най-добри неща, които спомагат за избягването на болестта на Паркинсон.

1. Чушки: Чушките са от семейство Картофови. Те съдържат малки количества никотин. И това не е нещо лошо.

Изследователите всъщност мислят, че именно никотинът предпазва от Паркинсон. В изследване на населението те откриха, че пушачите са с по-ниска заболеваемост от заболяването. Разбира се, заболеваемостта на пушачите от рак и от други смъртоносни заболявания е по-висока, така че едва ли горната констатация е повод за радостно оживление. И не е необходимо. Ядивната версия на никотина в чушките може да снижи риска от Паркинсон с поне 30 процента. Ползата се чувства ако ги ядете поне два пъти в седмицата.

2. Бял чай: Полифенолите в зеления чай предпазват мозъчните клетки от Паркинсон. Но можете да направите нещо още по-добро. Белият чай има повече полифеноли от зеления. Те са особено важни за защитата на мозъка от оксидативен стрес и увреждане.

Освен това, Паркинсон причинява измирането на невроните след време. Невроните контролират освобождаването на допамин, който помага за поддържането на стабилни мускули. Но полифенолите могат пряко да защитават тези неврони.

3. Витамин B6:  Японски изследователи откриха, че по-ниските нива на витамин B6 в хранителния режим повишават риска от болестта на Паркинсон с 50 процента. Особено при хората над 55 годишна възраст. По-ранно изследване показва, че по-високите нива на витамина намаляват техния риск с 54 процента.

Можете да си набавяте много витамин B6 от чушки, океанска/речна сьомга и говеждо от хранени на паша животни. Пиенето на естествена хранителна добавка е друг начин за набавянето на повече от този витамин всеки ден.

4. Здравословни мазнини:  Мозъкът ви е изграден основно от мазнини. Логично е, че той се нуждае да ядете богати на здравословни мазнини храни. Те активно предпазват мозъка от Паркинсон.

Протеините в мозъчните клетки трябва да се „нагъват”, за да се сместват и да си вършат работата. Когато те не се нагъват правилно това може да увреди клетките и да доведе до Паркинсон и до други мозъчни заболявания. Но DHA в рибеното масло предпазва от неправилното нагъване на тези протеини. Тя също така прави възможно мозъчните клетки да живеят по-дълго. Изследователи в Холандия откриха, че по-високият прием на ненаситени мазнини в храната снижава риска от Паркинсон с повече 30 процента. Ако искате да добавите качествени мазнини в храната си, авокадото е чудесно начало. Ако искате да взимате хранителна добавка с рибено масло ние препоръчваме масло от крил. За разлика от обикновеното рибено масло, то преминава през кръвно-мозъчната бариера.

5. Витамин D3:  Ако редовно четете нашите рубрики, знаете колко важен е слънчевият витамин за здравето. Дори умерен недостиг може да застраши мозъка ви в процеса на остаряване. Около 70 процента от пациентите в начална фаза на Паркинсон, които още не са лекувани  имат по-ниски нива на витамин D.

Хората над 50 години с по-високи нива витамин D е 33 процента по-малко вероятно да развият Паркинсон. Но дори и вече да сте болни, този витамин може да спомогне за забавяне развитието и за предотвратяване на симптомите. Вземането на хранителна добавка с естествен витамин D3 обикновено е добра идея да си гарантирате, че нивата ви са постоянни. Ще го откриете и в дива сьомга, яйца и гъби.

Случаите на Паркинсон може и да се увеличават. Но развиването на болестта не е неизбежно. Можете да поемете контрол върху риска си днес с тези пет решения. Дори и вече да сте болни от Паркинсон, те могат да спомогнат за забавяне на развитието на заболяването.

 

Източник: Health Watch, 5 Simple Ways to Prevent Parkinson’s, 14March 2014

http://institutefornaturalhealing.com/2014/03/5-simple-ways-to-prevent-parkinsons/

Снимка: www.whiteflowerfarm.com

Прочетете още по темата: Болестта на Паркинсон, естествени лечения

Статията е информативна и не предполага самолечение. Първо се консултирайте с личния си лекар или специалист, особено ако пиете лекарства.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *