Не пренебрегвайте тези признаци за кръвен съсирек

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

blood-clot-signs

Кръвен съсирек. Тези две думи могат да са ужасно плашещи.

Кръвта трябва да се съсирва – по този начин тялото спира кървенето. Всички сме виждали как кръвта се съсирва под формата на коричка или синина. Но понякога кръвта се съсирва когато и където не трябва. Когато това се случи, можете да изпитате сериозни здравословни проблеми като инсулт или сърдечен удар.

Ето как можете да познаете дали вие или ваш близък има опасен кръвен съсирек:

Болка в крака

Това е често срещан симптом за дълбока венозна тромбоза и болката понякога се описва като крампа или болезнено схващане.

Неочаквана кашлица

Ако кашляте без конкретна причина, трябва да обърнете внимание на сърдечния си ритъм, гърдите и дишането. Обадете се незабавно на своя лекар.

Болки в гърдите при дълбоко дишане

Ако изпитвате тези симптоми едновременно, може да имате кръвни съсиреци в белите дробове, което се нарича пулмонарна (белодробна) емболия. Незабавно потърсете медицинска помощ, защото ако изпитвате това, то може да се окаже фатално.

Задъхване

Ако имате проблеми с дълбокото поемане на въздух, може да имате кръвен съсирек в белите дробове или белодробна емболия. Може също да изпитате туптене в гърдите, замаяност или ускорено биене на сърцето. Веднага потърсете медицинска помощ.

Червени ивици по кожата

Синините са форма на кръвен съсирек, но ако забележите червени ивици по протежение на вените ви, то това не е нормална синина, затова трябва незабавно да потърсите помощ. Тези ивици правят крайника топъл на пипане.

Отичане на крайник

Този вид кръвен съсирек е познат като дълбока венозна тромбоза и препятства кръвотока т.е. кръвообръщението. Това е опасно понеже не позволява на кислорода да достига до важни органи.

Кръвните съсиреци могат да са фатални, така че ако вие или някой друг изпитва тези симптоми, трябва да извикате бърза помощ или да отидете/закарате човека в най-близката болница. Кръвните съсиреци могат да са фатални. Не поемайте риска.

Още по темата:

Накарайте риска си от разширени вени и кръвни съсиреци да изчезне, 6 начина

Сок спасява от съсиреци в кръвта, риск от удар и множество други здравословни проблеми

10 храни отпушват артериите ви естествено и ви пазят от инфаркт

Как да спрем сърдечен удар за 1 минута

Не се оставяйте съсиреците да ви убият

 

Източник:

http://www.homehealthyrecipes.com/8-signs-you-may-have-a-blood-clot/

Снимка: YouTube

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *