Не се оставяйте тези шест неща да ви спират!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

6-things-stop

Ако се затруднявате да внесете изобилие в живота си или имате чувството, че животът ви подминава и още не сте постигнали мечтите си, това може да се дължи на нагласата, която имате и на начина ви на мислене.
Помнете, че светът около вас просто отразява вътрешния ви свят.
Вашата реалност, нивото на приходите ви, нетната ви стойност, нивото на щастието и колко благосклонно мислят другите за вас, всички са отражение на това как вие избирате да мислите.
Като промените вътрешната си нагласа, вие можете да промените и външната си реалност.

За жалост, неуспелите хора, често се придържат към начини на мислене, които са вредни за тях.
Не е изненадващо, че те живеят отчаян живот, който мразят и сякаш не са способни да се отърват от нагласата, която ги прави бедни, нещастни, разочаровани и по всякакъв начин неспособни да реализират пълния си потенциал.

30 неща, които да спрем да си причиняваме

Ето някои нагласи, от които трябва да се освободите незабавно!

1. Не казвайте „Това е невъзможно”

Ако все повтаряте тази фраза, за това си има причина.
Това е част от нагласата ви. В много случаи това ограничаващо схващане ви пречи да мислите мащабно, пречи ви да поемате правилните рискове и да преследвате мечтите си.
В момента, в който кажете, че „нещо е невъзможно”, вие отрязвате възможността онова, към което се стремите някога да се случи.
Невъзможно е толкова отрицателна и пораженческа дума.
Успелите хора не се фокусират върху това колко привидно невъзможни са нещата. На тях не им пука за мнението на другите и те вярват, че всичко е възможно.

Елиминирайте тази думичка от речника си незабавно

2. Не мислете, че „някои хора просто имат късмет”

Едно от най-честите извинения е идеята за късмета.
Късметът е така примамлива идея, защото сваля вината от вас.
Вместо да се изправите пред причините, поради които се проваляте, вие просто ги приписвате на късмета. Късметът в крайна сметка е непостоянен, така че няма никаква нужда да се променяте или да се чувствате зле, че не преставате да правите същите неща, които водят до същите кофти резултати.
Вместо да поемете отговорност за това, че винаги взимате лоши решения, късметът в основни линии превръща кофти резултатите ви в закономерна случайност.
Понеже няма морална вина, то всъщност няма и никаква причина да се променяте.
Виждате ли логиката? За жалост, това не ви води към промените, от които се нуждаете, за да постигнете успеха, на който сте способни.
Макар че късметът понякога може да изиграе роля в успеха, той НЕ определя успеха.
Собствените ви усилия и умения имат много повече влияние върху успешната развръзка от всякакви форми и въплъщения на късмета.

Първо обичай себе си за живот без само-саботиране

3. Не вярвайте във фразата „Не мога да си го позволя”

Още една нагласа, свързана с цената на покупка или с това колко капитал е необходим за инвестиране.
Като казвате „не мога да си го позволя”, вие зачерквате шанса да намерите решение, за да купите нещо или да направите инвестиция.
Фразата „не мога да си го позволя” е безусловна. Тя не оставя свобода на действие за творчески решения.
Вратата е затворена за правенето на правилните видове жертви или за изнамирането на правилните творчески решения за набавянето на парите; тя е направо заключена и не ви оставя място за действие.
В момента, в който кажете „не мога да си го позволя”, вие в основни линии се изключвате от играта.
Това едва ли е нагласа на победител, защото вие се фокусирате върху невъзможното, вместо да се съсредоточите върху решаването на проблема и върху извличането на полезен за вас резултат.
Вместо да казвате „Не мога да си го позволя”, защо не започнете да казвате „Как мога да си го позволя”?
Започнете още една работа, продайте някои от нещата от дома си или измислете начини да сте креативни с парите или финансите си като цяло. Ако вложите ума си в това, със сигурност ще намерите начини да постигате мечтите си.

Носете тези мисли в сърцето и ума си НАВСЯКЪДЕ

4. Никога не казвайте „Твърде късно е за мен”

Много сходно на фразата „Не мога да си го позволя” е да казвате „Твърде късно е за мене”, защото това ви лишава от възможности като просто казва на ума ви, че нямате необходимото ви време.

Тази нагласа в основни линии гласи, че възможностите ви са отминали.

Щом се карате да мислите по този начин, вие винаги ще изпускате автобуса що се отнася до възможностите.
Вярвайте, че никога не е твърде късно да започнете нещо хубаво. Ето случаи на хора, успели на стари години.
Когато повечето хора, наближават пенсиониране, двама души започват да преследват мечтите на живота си.  Първият е Рей Крок. Той е търговски пътник на машини за млечни шейкове.  През 1954 година, на 52 години, той купува щанд за хамбургери от братята Макдоналдс в Сан Бернадино, Калифорния.
С него той прави революция в сектора на бързите храни и го превръща в това, което този сектор е днес, създавайки система за много бързо и ефективно производство на огромни количества храна. Останалото е история.

По същия начин Харлан Дейвид Сандърс (наричан също полковник Сандърс) основа веригата Kentucky Fried Chicken, когато бе на 65 години!

Положително мислене: Спиране на нежеланите мисли

5. Мили боже, „Човек може да напредне само ако познава когото трябва”

Това е много често срещано извинение.
Много хора, които засядат на дъното, не престават да повтарят, че цялата система е изградена срещу тях.
Те посочват факта, че хората си намират работа, защото познават когото трябва.
Макар че това е вярно в дадени случаи, то не ви освобождава от отговорността да опитвате. Ако мислите, че единственият начин да напреднете е чрез връзки, това ви изключва от надпреварата още от самото начало.
Не са редки случаите на мултимилионери, които са започнали от дъното. Не очаквайте, че ще започнете от върха или от средата.
Не се плашете да започнете на най-ниското ниво. Изхвърлете от главата си тази глупава идея, че ви трябват връзки.
Единствената връзка, която наистина ви трябва е тази между мозъка и тялото, така че да действате когато умът ви каже „Действай”!

Стресът – тих, но опасен

6. Не казвайте „Ще се заема с това по-късно”

Не се бъркайте, успехът се нуждае от грижи; тук и сега.

Трябва да планирате сега и да започнете да действате.
Макар че е вярно, че действителните цели ще бъдат постигнати в бъдеще, трябва да предприемете действие още сега. Ако все си казвате, „ще свърша това по-късно”, вие чисто и просто избягвате или отлагате решаването на проблема.
Ще продължавате да имате все същите мижави резултати отново и отново, докато не се решите да поемете контрол тук и сега.

21 неща с които да променим живота си

Ако искате да постигнете мечтите си, ще трябва да се освободите от тези описани по-горе 6 нагласи.
Те за жалост са много често срещани, но с правилните упражнения и фокусиране можете да започнете да мислите като победител и да спрете да имате все резултатите на губещ!

The Abundance Project

Източник:

Don’t let these 6 things hold you back!

Снимка: cultivateyourlove.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *