Два ключови витамина в лечението на стомашните язви

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

vitamin e

Може и да смятате, че причинителят на стомашните (пептични) язви е стресът. Но помислете за следното …

През 1982 година учен на име Бари Маршал доказа, че бактерията Хеликобактер пилори (позната със съкращението H. pylori) причиняват повечето пептични язви, дори и тези в стомаха. Първоначално, медицинската общност дамгоса д-р Маршал за шарлатанн. Никой не вярваше, че бактериите оцеляват в силно киселинната среда в стомаха. Но бе доказано научно, че теорията е вярна. И днес, по-нови изследвания показват, че инфекциите с H. pylori играят роля в автоимунни заболявания, сърдечни заболявания и дори при рак.

Д-р Маршал направи това важно откритие преди близо 30 години. Но ето ни в 2015 година и повечето хора все още мислят, че стомашните язви се появяват от твърде много притеснения. Ако това беше вярно… те щяха много по-лесно да се лекуват.

Но бактерията H. pylori е упорита и изобретателна…

Всъщност, експертите изчисляват, че около 30 процента от мъжете и жените в САЩ имат бактерията H. pylori в стомаха си. Повечето от тях дори и не го знаят! А това е опасно, защото с времето тези бактерии проникват дълбоко в защитната лигавица на стомаха. Това позволява на киселината да прояжда чувствителните стени на стомаха и да формира язва.

За да влоши нещата още повече, бактериите H. Pylori станаха много резистентни на антибиотиците през последните години. Това налага пиенето на два, че дори и на три, силни антибиотика за да се отървете от язвата си. Освен това, вашият гастроентеролог вероятно ви предписва и инхибитори на протонната помпа (PPI) като Prevacid, за да държи стомашната киселина под контрол. Но дори и тогава, вероятността напълно да се отървете от бактериите H. pylori не е много голяма.

Сега, добрата новина…

Два ключови витамина могат да помогнат за отърваването от тези вредни бактерии — завинаги. Всъщност, в последно изследване пациентите, които добавяха тези два витамина към стандартното си лечение впечатляващо подобриха лечимостта си!

Стандартното лечение не е достатъчно

В последно изследване на турски учени участват 200 пациенти, инфектирани с бактерията H. pylori. Изследователите разделят пациентите на две групи. Едната група е подложена на стандартна терапия с употребата на три лекарства. Това означава, че в продължение на 14 дни те пият:

  • 1000 мг амоксициклин по 2 пъти на ден
  • 500 мг кларитромицин (друг вид антибиотик) по 2 пъти на ден
  • 30 мг превацид по 2 пъти на ден

Леле — знаете ли, че само мисълта за този силен коктейл от лекарства ме кара да се изприщя целия.

Първо на първо, антибиотиците разстройват естествения баланс на бактериите в стомаха. Наистина — те унищожават вредните бактерии като H. pylori. Но те също така унищожават и ПОЛЕЗНИТЕ бактерии. Това може да доведе до какви ли не постоянни проблеми.

Второ, както знаете, аз не съм фен на инхибиторите на протонните помпи. Тези лекарства блокират естественото производство на стомашна киселина. Те също така повишават риска от повтаряемост на инфекциите с бактериите C. difficile. Те също така повишават риска от фрактури. И колкото по-дълго ги пиете, толкова по-голям може да е риска ви.

Като натуропат, знаете че ми се иска да видя как спирате да използвате тези лекарства — по възможност, вчера! Ето какво може да помогне …

Витамини укрепват имунната дейност

Турските изследователи давали на втората група пациенти допълнителни средства за борба срещу бактериите. Наред със стандартното лечение, тези пациенти пили по 500 мг витамин С (по два пъти на ден) плюс 200 МЕ витамин Е (по два пъти на ден) в продължение на.

Изследователите след това отново изследвали пациентите за H.pylori четири до шест седмици след началото на лечението. Те откриват, че много повече пациенти, които пили витамините в допълнение към лекарствата излекували инфекциите си.

Всъщност, 37 процента повече от вземалите витамини НАПЪЛНО ИЗЦЕРИЛИ инфекциите си в сравнение с групата, подложена на стандартната терапия.

Изследователите смятат, че тези два мощни антиоксиданти помагат за снижаването на оксидативния стрес в лигавицата на стомаха. Освен това, те вярват че пиенето на тези витамини укрепва имунитета, така че тялото може по-ефикасно да се цели във вредните бактерии.

Добавете пробиотици към арсенала си

Ако имате пептична язва и лекарят ви назначи тези лекарства, непременно пийте витамините С и Е. И не забравяйте пробиотиците. Приемането на пробиотици ще спомогне за заместването на „полезните” бактерии, унищожени от леченето с антибиотиците. И ще искате също така да спрете да пиете инхибитори на протонната помпа възможно най-скоро.

В много случаи откривам, че при комбинирането на мега дози пробиотици с DGL (деглициризинирано женско биле), язвата се самоизлекува без антибиотици. И помнете, мега дозите пробиотици не са вредни – човек не може да предозира с пробиотици! (Макар че някои хора са чувствителни към пробиотици. Помнете, човек може да е чувствителен към всичко).

Последно, потърсете опитен натуропат в района, в който живеете. (В САЩ за търсене влезте на сайта на The American College of Advancement in Medicine на acam.org.)

Бележка на редактора: Намирате статията за полезна? Напишете коментар по-долу или я споделете с приятелите и семейството си.

Д-р Алън Сприйн

 

Източник:

http://healthiertalk.com/two-key-vitamins-boost-cure-rate-stomach-ulcers-4738

Снимка: www.lagranepoca.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *