Протокол за лечение на лаймска болест със сол и витамин С

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

vitamin-c-salt

За лаймската болест могат да се напишат (и са написани) томове, но това не прави заболяването по-лесно лечимо, да не говорим, че то съвсем не е лесно откриваемо, първо на първо.

При положение, че лаймската болест е в основата на множество дегенеративни заболявания като синдром на хроничната умора, фибромиалгия, амиотрофична латерална склероза, множествена склероза, болестта на Алцхаймер, болестта на Паркинсон и други, че тя се предава по множество начини, не само чрез кърлежи, но и чрез други насекоми като бълхи, комари и акари… и от човек на човек, особено, при секс, раждане и кърмене, че тя може би е най-коварната и най-малко разбрана инфекциозна болест днес, то това заболяване вероятно е номер едно инфекциозното заболяване в Съединените щати и Западна Европа. Да, лаймската болест не е рядка болест, тя е епидемия.

Изследвания с животни показват, че по-малко от седмица след инфектирането, лаймската спирохета може вече да се открие дълбоко в сухожилия, мускули, тъкани, сърцето и мозъка. Открита е при аутопсии на мозъка на пациенти, починали от Алцхаймер. Тези спирохети се движат много бързо в тялото и променят формата си, като нарушават клетъчните си стени и биват обвити така че не могат да бъдат засечени от тестовете, нито от имунната система…

Много хора днес приемат болестта, също наричана и лаймска борелиоза, за повече от проста инфекция – това по-скоро е сложно заболяване, което може да се състои от други съ-инфекции, особено от паразитните патогени бабесия и ерилихия. Да не говорим, че като не бъде открито и/или излекувано то става хронично, водейки до споменатите по-горе дегенеративни заболявания, тежки симптоми и страдание.

Доскоро се смяташе, че спирохетите на лаймската болест толкова бързо преминават през тялото и се скриват в мозъка, та имунната система не може да го засече. Сега има надежда след като се оказва, че имунна система има и в мозъка

tick-on-finger

Но защо тази най-бързо разпространяваща се инфекциозна болест е така трудна за засичане и лечение? Професорът по биология Лида Матман, безспорен авторитет в изследването и лечението на лаймската болест и автор на книгата Cell Wall Deficient Forms: Stealth Pathogens, е успяла да извлече живи спирохети на Борелия бургдорфери (причинителя на лаймската болест) от комари, бълхи, акари, семенна течност, урина, кръв и спинална течност. Допринасящ фактор за това спирохетите на Борелия бургдорфери да са така опасни е че те могат да оцеляват и да се разпространяват без да имат клетъчна стена (те са с нарушена клетъчна стена). Много ценни антибиотици убиват бактериите като разрушават клетъчните им стени. Тези антибиотици често се оказват неефикасни срещу Bb.

И така след тази кратка, но надяваме се съдържателна интродукция, следва протокол за лечение на лаймската болест, в който се използват чиста сол и витамин С :

След 13 години боледуване от лаймска болест, се натъкнах на възможно лечение. Натрупващият се ефект от множеството проучвания доведе до възможността солта и витамин С да са всичко, което е необходимо за побеждаването на тази непрестанно изплъзваща се от лечението болест. Без да навлизаме в много подробности, нашата теория е, че лаймската болест не е просто бактериално заболяване, а също така и масово нахлуване на микрофиларии. Бактериите, червеите, вътрешните акари и възможността за други организми всички са доста ужасяващи. Кърлежите могат да предават много видове патогени в тялото на гостоприемника си. Също така е възможно кърлежът да се зарази с нов патоген и да го предаде на следващия си гостоприемник, което обяснява защо пациентите с лаймска болест имат различни видове организми в телата си.

Имате ли такива същества в тялото си?

Наскоро след започването на лечението ние бяхме шокирани от присъствието на червеите. Микрофилариите живеят симбиотично с бактериите. Те пазят бактериите да не бъдат унищожени от антибиотиците. Нашата теория е че микрофилариите, макар и да е възможно да са нематоди, са паразитни нематоморфи, които ние наричаме Paragordius Lyme Incorporehumani. Лаймската бактерия е Borrelia burgdorferi, на името на открилия я изследовател, Уили Бургдорфер.

Още за лаймската болест: Голям напредък, същността на лаймската болест разбрана

При експериментирането с лечението със сол и витамин С ние се спряхме на доза от 3 грама сол и 3000 мг витамин С, всяка доза приемана по 4 пъти на ден. В зависимост от теглото на пациента, това е приблизително един грам на всеки 4.5 кг телесно тегло (виж по-долу). Ние смятаме, че общата дневна доза не трябва да надвишава 18 грама сол или витамин С на ден, и че 15 грама е средната доза за възрастен за период от пълни 24 часа. Ако таблетките са проблем, те могат да се начупват и разтворят във вода. За да добиете представа за дозата, една чаена лъжичка е равна на 5 грама; следователно, една супена лъжица е равна на 15 грама. Не забравяйте да пиете много вода.

Ние използвахме таблетки CMC (Consolidated Midland Corporation), NDC#0223-1760-01, поръчани в аптека (не е необходима рецепта). Таблетки сол могат да се поръчат от Amazon.com. Витамин С който използвахме е продукт на GNC, макар че всеки витамин С на таблетки с добро качество би следвало да върши работа. Не сме свързани по никакъв начин с нито една от споменатите компании.

Лечението може да е изтощително; приемането му с храна може да подсили храносмилането. Резултатите трябва да са почти незабавни. Реакцията Херксхаймер представлява изхвърлянето на токсини от умиращите организми; ще минете през това. Ще получите диария, докато тялото ви се освобождава от патогените. Измирането им ще се случва на цикли. Опитайте се да не спирате лечението – неудобството си струва. Не забравяйте да пиете много вода. Водата е важен фактор не само за да поддържате тялото си хидратирано, но и за да се уверите, че лечението протича в цялото тяло. Солта е електролит, от който тялото ви се нуждае, за да функционира правилно.

Сол и витамин С

Основният протокол предполага взимането на сол и витамин С заедно в определена пропорция въз основа на телесното тегло на равни дози през целия ден. Този подход се основава на теорията, че повишаването на концентрацията на натриев хлорид в тялото ще създаде враждебна среда за определени лаймски бактерии и съ-инфектиращи патогени и ще причини смъртта им в осмотичен шок. Добавянето на витамин С създава някакъв вид реакция, която все още не е обяснена, но е много реална. Започва се с малки дози, които се увеличават според това какво човек успява да понесе поради реакциите при измирането на патогените, проявяващи се с умирането на бактериите и освобождаването на токсините, които допълнително обременяват тялото. Понякога симптомите на измирането на патогените може да са равни по сила или по-силни от тези на болестта, така че трябва да се действа с голямо внимание и предпазливост.

Основното лечение се свежда до следното

 1. Телесното тегло във фунтове/10 = общата доза в грамове за ден, или
  • 1 грам сол, и
  • 1 грам витамин С
  • на всеки десет фунта (4.5 кг) телесно тегло.

Използвайте чиста сол (натриев хлорид) без примеси като

  • алуминий
  • силиций, или
  • йод
 1. Ако използвате сол и витамин С на прах, знайте че
  • 1 чаена лъжица (ч.л.) = 5 грама, следователно
  • 1 супена лъжица (с.л.) = 15 грама.
 2. Приемът трябва да се резпределя на три или повече дози всеки ден.
  Например, човек тежащ 150 фунта (68 кг) трябва да приема по 15 грама общо от двете субстанции, както следва

  • 5 грама от всяка субстанция сутрин,
  • 5 грама от всяка субстанция обед, и
  • 5 грама от всяка субстанция вечер.
 3. Общата дневна консумация не трябва да надвишава по 18 грама от двете на ден.
 4. Пийте много вода.
 5. Високите дози могат да са много обременяващи за стомаха.
  Експериментирайте; започнете с по-ниски дози като например по 3 грама от двете по 5 пъти на ден, за да си набавите общото дневно количество.
  Отново, пийте много вода.

Протокол със сол и витамин, разработен от лица в сайта lymephotos.com

Как науката подкрепя протокола за лечение на лаймска болест със сол/витамин С? Как този лесен протокол помага на хората с лаймска болест и със синдром на хроничната умора след като толкова много други лечебни протоколи се провалят? Мисля че най-точният отговор е че всъщност никой не знае. Но има много възможни обяснения. Ето няколко научни обяснения, които изглеждат достоверни.

seasalt4

1 – Дозата сол/витамин С временно повишава солеността (осмотичното налягане) на кръвта, което предизвиква осмотичен шок за определени уязвими бактерии (те биват дехидратирани понеже са принудени да поемат повече сол, отколкото могат да изхвърлят)

2 – Солта дава сила на определени бели кръвни телца, особено на нутрофилите, които използват солта, за да убиват определени бактерии

3 – Солта леко алкализира кръвта

4 – Ние имаме недостиг на сол поради инфекция, която променя нивата на алдостерона / надбъбречните нива, вероятно защото причинителят предпочита среда с по-ниско съдържание на натрий, а комбинацията сол/витамин С подобрява тази ситуация

5 – Солта има детоксикиращ ефект на клетъчно ниво, понеже е играч в осмотичните процеси (това може да е от голяма помощ при вътреклетъчни инфекции като Борелия или микоплазма, понеже солта влиза в клетката и може да действа срещу тези патогени)

6 – Ние сме донякъде дехидратирани поради инфекция/токсичен товар, а солта ни позволява да усвояваме повече вода (това може да е особено полезно за лимфната система)

7 – Солта се справя с дисбиозата в стомаха като убива много патогени и стимулира растежа на полезни бактерии (същото действие като използването на сол в процеса на ферментация на някои храни)

8 – Някои паразити, особено нематодите, се знае, че са чувствителни към нивата на соленост и се преместват на места в тялото, които са с любимата им соленост, бягайки от дозите сол

9 – Изследване показа, че нематодите могат да се парализират от високи дози сол, така че може би това позволява на имунната система да ги открие и унищижи

10 – Соленият шок причинява избухване на дейността на надбъбречната жлеза, понеже тези жлези трябва да сигнализират на бъбреците малко да обезсолят кръвта и да изхвърлят излишната сол

11 – След като адреналната активност, породена от първоначалната доза сол, приключи, солта позволява на надбъбречните жлези да почиват, понеже обикновено те трябва да работят по-усърдно когато в тялото има недостиг на натрий (защото тяхната работа е да произвеждат хормон, алдостерон, който да поддържа натрия в циркулация по-дълго, когато има недостиг)

12 – Ние всички имаме причинена от инфекция форма на нещо наречено „каналопатия”, което означава, че броят на електролитните ни йони е опасно нисък и солта спомага за възстановяването му (това е основата на испанския продукт ‘Recup’, който лекува фибромиалгия / синдром на хроничната умора при някои хора в рамките на 1-2 години, макар че те не включват частта с инфекцията)

13 – Аскорбиновата киселина стимулира производството на белите клетки, а солта след това укрепва клетките, така че това е ситуация, в която всички печелят

14 – Ние наваксваме за десетилетия на недостиг на сол, и тялото просто трябва да навакса нещата, за които то нормално би се погрижили през тези десетилетия. Това може да включва ЕМОЦИОНАЛНИТЕ проблеми, които не сме успяли да разрешим както трябва поради липсата на електролити, а следователно и слабата или разстроена неврологична и мозъчна дейност (може би това обяснява защо минали емоционални събития понякога изникват по време на херкс реакция при лечение със сол/витамин С, когато емоционалната част на мозъка ни напомня да се справим с тях сега когато сме заредени с достатъчно сол).

15 – Много телесни течности разчитат на солта, като кръвта, потта и сълзите (може би също така и лимфните течности?) и понеже обикновено има тенденция да сме по-скоро с недостиг на сол, когато премахнем този дефицит всички тези течности вече работят по-добре.

16 – Полезната сол най-накрая изхвърля вредната сол и другите вредни минерали и токсини, и именно тези вредни соли и токсини са ни разболяли първо на първо. Нещо като сипването на хубав бензин в кола след като с години тя е карана с лош бензин, и сега тя трябва да изгори остатъците от лошия бензин.

17 – Много (или повечето?) хора с лаймска болест имат недостиг на натрий и калий, и понеже клетъчния метаболизъм се захранва от действието на натрий-калиева помпа, това води до по-ниска клетъчна функция.

18 – Солта помага за отпускането на мускулите, а това води до много положителни ефекти, например, то може да снижи товара на детоксикацията, както и товара върху сърцето

19 – Солта е разяждащо вещество и всъщност може да реши проблеми с хиперкоагулацията или други натрупвания, които са често срещани при лаймската болест и другите свързани с нея заболявания.

20 – Солта предоставя основен градивен елемент за стомашната киселина. Това подобрява храносмилането, което често е отслабено при тази болест. Формулата е че солта (NaCL) се смесва с вода и въглероден двуокис и произвежда хидрохлорна киселина и натриев бикарбонат. Химически това се изразява с формулата: H2O + CO2 + NaCl = = NaHCO3 + HCI.

21 – Солта предоставя натриев бикарбонат (виж формулата горе), познато антимикробно средство, използвано понякога в стоматологията за лечението на пародонтоза. Това е особено интересно обяснение, понеже комбинацията от натриев бикарбонат и водороден прекис (H2O2) се използва много успешно в лечението на сериозни пародонтални инфекции. Понеже нутрофилите (имунните клетки) произвеждат своя собствена H2O2, може би наличието на натриев бикарбонат допълнително подсилва функцията им.

22 – Лечението със сол/витамин C може да е естествена форма на „Протокола Маршал”, в който се използват две лекарства за справяне с инфектираните кръвни клетки. Протоколът Маршал използва противовъзпалително лекарство (Benicar) и лек антибиотик като Minocycline. Витамин C има противовъзпалителни свойства и може да действа подобно на Benicar, а солта също е известна като широкоспектърно антимикробно средство (виж 21 горе) и може да действа като Minocycline.

23 – Солта повишава ензима еластаза в тъканите ни, който нанася дупки в микробите и паразитите и ги прави уязвими на имунните ни механизми (според статия на Робърт Брансфорд в списание Townsend).

24 – Натурална форма на солта може да се справи с част от загубата на минерали, свързвана с живачната токсичност.

25 – Солта подобрява обема на кръвта, което може драматично да помогне на хората със синдром на хроничната умора и с лаймска болест. Д-р Пол Чени, експерт по СХУ, силно препоръчва използването на напитки с натрий/калий поне два пъти на ден за повишаване обема на кръвта. Това е свързано с неговата сегашна хипотеза за свързаността на сърцето със СХУ и с ниския обем на инфаркти (поради диастолична сърдечна дисфункция), която той открива при хора със синдром на хроничната умора. Неговата препоръка е подобна на испанското лекарство Recup, и съдържа както натриеви, така и калиеви соли. То може да се приготвя у дома като се използват равни части обикновена сол и калиева сол (заместител на солта върши работа).

26 – Доза сол, която повишава солеността на кръвта ще снижи нивото на алдостерона, позволявайки на солта да бъде изхвърлена. Възможно ли е изхвърлянето на нещо ДРУГО също да бъде позволено? Може би постояно високите нива на алдостерона от изчерпването на натрия (които са факт при повечето хора с лаймска болест) имат известно вторично въздействие, задържайки токсини в кръвта може би и дозата сол решава този проблем. Ето защо, малка доза сол може да задейства детоксикиращ тялото ефект. И когато едни токсини напуснат тялото, други се подреждат на опашка за изхвърляне по-късно и движението на токсините генерира много различни симптоми… Така че може би дозата сол помага за елиминирането на вредните минерали.

27 – Тялото е елктро-химичен механизъм, произвеждащ обширни електрически полета и заряди. Някои хора теоретизират, че слабите енергийни полета в тялото са особено важни за комуникацията между клетките и за имунните функции. Също така, много хора са доста чувствителни на електромагнитни полета. Солта е силен електролит и при недостиг на натрий някои от полетата на тялото може да са слаби.  Ето защо комбинацията сол/витамин C може да възстановява електрическите полета и по този начин да подобрява биологичните и/или контролни процеси в тялото, които разчитат на тези полета.

Прочетете още по темата: Електролити срещу настинка и умора, рецепти

28 – Солената вода е силно алкализираща напитка. Алкалните напитки имат ефекта да препятстват изхвърлянето на витамин С, следователно, удължават действието му. Понеже се знае, че витамин С има мощен подсилващ имунитета ефект, пиенето на витамин С със солена вода може да доведе до мултиплициращ ефект, при който ефикасната доза С е много по-висока от действителната доза.

Прочетете още по темата: 7 причини да пием топла солена вода всяка сутрин

29 – Солта и водата могат да провокират повишен лимфоток посредством механизма на повишения обем на кръвта. Това се дължи на факта, че излишната кръвна плазма се процежда през капилярите и това формира основата на лимфната или интерстициална течност. В тялото има повече лимфна течност, отколкото кръв. А повечето от токсините при лаймска болест в крайна сметка се оказват в лимфната система, понеже именно там тялото произвежда липиди, а токсините при лаймска болест са на липидна основа. Ако това мислене е правилно, тогава повишаването на лимфотока ще има детоксикиращ ефект.

Забележка: тази информация не включва обикновена кухненска сол, а нерафинираната чиста (без добавки) морска сол.

      Въпрос: Мога ли да използвам морска сол:

Отговор: Всяка чиста сол върши работа. Една чаена лъжичка сол се равнява на проблизително 6 грама; следователно, добре е да започнете с четвърт чаена лъжичка сол в голяма чаша вода. Солта може да се добавя в храни като супи. Морската сол, както и обикновената кухненска сол също съдържат и други съединения и ние смятаме, че именно самият натриев хлорид върши работата. Намерете най-чистата сол с най-малко примеси.

      Безопасно ли е да се приемат толкова сол и витамин С?

Както солта, така и витамин С са водно разтворими. Това означава, че стига да набавяте достатъчно вода на организма си, тялото ви ще изхвърля излишните количества. Но за средностатистическия човек, боледуващ от лаймска болест няма да има излишно количество. Тялото ви ще използва напълно всичко, което му дадете или ще го изхвърли с урината. Отново, не забравяйте да пиете много вода. Всички сме чували за прословутите 8 чаши вода на ден. Препоръчваме да пиете всяка таблетка с пълна чаша вода. Страничен ефект от лечението при умирането на патогените е диария. Но бъдете готови за странно усещане, причинено от това, че тези патогени ще използват всички пътища за бягство от солта и витамин С. Ще усещате, но няма да виждате как тези същества се появяват навсякъде в цялото ви тяло.

      Всеки ли може да използва лечението със сол и витамин С?

Не виждаме причина човек да не опита протокола без значение дали е млад или стар. Дозата се определя от теглото на тялото. Така че, ако ще лекувате малко дете, може да се стремите към 4 до 6 грама общо и от двете субстанции – сол и витамин С, и помнете, че то трябва да се пие много вода.

      Колко сол е твърде много?

Нашето лечение препоръчва приблизително 8 до 16 грама сол и витамин С на ден в зависимост от теглото. Един фунт сол е равен на 453.59 грама; следователно, нашата препоръка се равнява на по-малко от 3% от един фунт на ден. Не смятаме, че това е вредно количество. Както е споменато на сайта, хората векове наред са консумирали по приблизително 20 грама на ден поради начина на обработването на храните и личните си продпочитания. Ние от сайта lymephotos изпоробвахме да ядем повече сол, отколкото препоръчваме, и не усетихме никакви вредни последици, просто чувствахме, че тялото може да обработва само определено количество, за да се бори с патогените, а останалото напускаше тялото с урината. Отново, според теглото на пациента ние препоръчваме 8 до 16 грама от всяка субстанция на ден, равномерно разделени на по-малки дози през целия ден. Винаги пийте солта и витамин С заедно с пълна чаша вода, може би на всеки два до три часа.

Очаквайте продължение с още лечения на лаймската болест

Непременно се консултирайте с личния си лекар или със специалист, преди да предприемате каквито и да било непредписани ви от лекар лечения. Не се самолекувайте на база на дадената по-горе информация.

Здрави всеки ден

Източници:

http://www.lymephotos.com/

http://planetthrive.com/2009/08/salt-vitamin-c/

http://www.lymephotos.com/printableprotocol.html

http://www.stopthelymelies.com/stll-blog/1

Снимки: drhoffman.com; archive.poughkeepsiejournal.comwww.foodsubs.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *