Седенето пред телевизора по цял ден скъсява живота

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

През последните няколко години учените документираха как седенето по цял ден уврежда здравето. В най-новия доклад за начина на живот, изразяващ се основно в седенето на дивана пред телевизора, изследователите от Биомедицинския изследователски център Пенингтън в Батън Руж, Луизиана, анализираха как заседналият живот скъсява живота.

couch-potato

Според това изследване, човек може да живее средно две години повече, ако седи по-малко от три часа на ден. Ако успеете да намалите гледането на телевизия до по-малко от два часа дневно, вие ще добавите 1.38 години към продължителността на живота си.

„Резултатите означават, че ако накараме всички в САЩ да седят по-малко, продължителността на живот на населението в страната ще се покачи с цели две години, така че вместо да живеем средно 78.5 години, ние бихме могли да живеем до 80.5 годишна възраст”, казва пред списание Тайм ученият Питър Кацмазик. „Това наистина е голяма работа”, заключава тойl.

от Браян Наш

Източник:

Easy Health Options, Drop into a Chair and You Drop Your Life Expectancy, 12 July 2012

Снимка: thereformedcouchpotato.wordpress.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора