Прост двоен трик да живеем по-дълго

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

low-temperature-sleep

Няма гаранция, но изследователите смятат, че са открили лесен малък трик, който можете да прилагате вкъщи, така че да удължите живота си с години.

Намалете температурата

„Нашето изследване повдига интригуващата възможност, за това как излагането на студен въздух – или фармакологичната стимулация на генетичната програма за чувствителност към студа – вероятно удължава живота при бозайниците”, казва ученият Шон Ксу от Института за науките за живота на Мичиганския университет.

Изследването на Ксу показва, че студеният въздух стимулира реакции на невроните, кожните и мастни клетки, които удължават продължителността на живота. Студеният въздух активира рецептор, познат като канал TRPA1. През TRPA1 калцият преминава в клетките. Произтичащата от това поредица от сигнали в крайна сметка достига до DAF-16/FOXO, ген, свързван с дълголетието.

Учените изследвали и нещо далеч по-любопитно, те хранели немодите с пикантната подправка уасаби, която както казва Ксу, също като хладните температури активира канал TRPA1, а храненето на нематодите с уасаби удължавало продължителността на живота им.

„Може би трябва по-често да ходим в суши ресторанти“, заключава той.

Източник: Easy Health Options, Simple Trick to Live Longer, 18 February 2013

Снимка: jadiberita.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора