Избягвайте тези два вида храни, справете се с акнето

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Проучване на причините за акнето посочва два вида храни като най-вероятните виновници. Снижете ги до минимум в храната си, и акнето ви може да изчезне.

Учени от Ню Йорк откриха, че млечните продукти и високо рафинираните, високо-гликемични храни (като хляба, бисквитките, тестените изделия, соленките и картофите) са свързани с акнето.

acne

Изследователите от Ню Йоркския университет и от Медицинския колеж на Ню Йорк направиха преглед на наличната литература по въпроса, за да оценят доказателствата за връзката между акнето и храната.

Те заключиха, че храните с висок гликемичен индекс/гликемичен товар и честата консумация на млечни продукти са водещите фактори за създаването на връзка между начина на хранене и акнето. Те също така отбелязват, че макар че резултатите от проведените през последните 10 години изследвания не показват, че начинът на хранене причинява акне, той може да влияе на това болестно състояние на кожата и да го влошава.

Карл Лоу

Източник: Easy Health Options, Avoid These Two Kinds Of Foods To Fight Acne, 21 February 2013

Още по темата за лесно справяне с акнето: 5 естествени начина да премахнем акнето

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора