Как да пречистваме според фън шуй части от дома си с кристали

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

И така, след статията Бързо фън шуй освежаване на пространството, трябват ви само 10 минути на ден, продължаваме с още подробности за това как да поддържаме отделните помещения в дома си приятни за живеене, изпълнени с положителна енергия и стимулиращи здравето и благополучието ни.

Дневната

Дневната е място за спокойна релаксация със семейството и приятелите, а това я прави едно от най-важните места за пречистване. Превръщайки основното помещение в дома си в целебно пространство подтиква към вибрации на топлина и спокойствие, които усещате още с влезете през вратата. Ако енергията на фън шуй е хармонична и балансирана, тя подсилва усещането ни, че „всичко до най-малката подробност е наред”.

Запълнете това пространство с топлещи сърцето полускъпоценни камъни като аметист и розов кварц, за да поддържате топло общуване, пътя към светлината и универсалната любов. Познати като важни проводници на сила и като фактори, разпространяващи положителна енергия, кварцът и селенитът са отлично допълнение към колекцията ви от камъни за сърдечната чакра, защото те действат като ангели пазители като защитават пространството от лоши вибрации. Тези мощни полускъпоценни камъни също така естествено подсилват другите кристали с лековита енергия.

Други камъни, внасящи хармония и спокойствие в дома са ангелски камък и амазонит, като те са истински бижута в генерирането на спокойни и успокояващи енергии. Техният предпазващ щит защитава сърцето ви и вие сте свободни да откривате яснота в целите и стремежите си.

Направете си личен олтар за сбъдване на стремежи

Градината

Градинарството е по-евтино от това да се подлагаме на терапии и чрез него се наслаждаваме на изобилното бране на домати, билки или цветя. Подсилете уменията си на градинари с градински камъни като авантюрин, който поддържа потока на растеж и развитие силен и постоянен.

Наредете тези камъни паралелно с кварцови кристали и позволете на синергичната енергия да се влива в почвата и да я зарежда със силата на обновлението, докато се свързва отново със земята и с нейните даващи живот свойства.

Градина по фън шуй

Студио или кабинет

Ако сте обект на сериозен бърнаут (тежко физическо и психично изтощение), префасонирайте пространството си с фън шуй преди да се отправите към кушетката на психоаналитик. В крайна сметка прочистването на пространството с кристали действа много ефективно върху психиката, особено когато използвате основните положения на фън шуй.

Подсилвайте концентрацията си като избърсвате повърхностите преди да започнете работа. Това пречиства и отваря енергията на помещението, отваряйки пътя за вдъхновението с повишаване на елемента метал, който подсилва метален фокус и концентрация.

Поставете кристали на творчеството като карнелиан (червеникав халцедон) и тигрово око върху бюрото или работната си маса, за да събудите скритите си дарби и да подсилите самоуважението си. Тези силни кристали също така са талисмани що се отнася до богатство и възможности. Наред със златния камък, тези кристали на щастието са много силни във впрягането на личната сила и в подновяването на жарта ви за живот.

Изчисти стаята си… зареди ума си с енергия

Спалнята

Мястото за романтична любов, възстановяващ сън и спокойни размисли спалнята е отлично пространство за кристалите на сърдечната чакра като авантюрин и нефрит, които привличат любов като стимулират и балансират сърдечната чакра. Включете розов кварц, кристалът на безусловната любов и създайте лековита кристална решетка, която действа като любовен еликсир за смелото ви впускане в романтиката.

За нощите, прекарвани в неспокойно въртене, дръжте аметист, селенит и кварц близо до възглавницата си или на нощното шкафче и усетете ангелската бяла светлина, която ви обгръща със спокойна лековита енергия, която ви предпазва от лоши сънища и стимулира отморяващ сън през нощта.

Нека домът ви ухае така както винаги сте искали!

Кухнята

Според една легенда, джодженът върху перваза на кухненския прозорец се счита, че носи късмет и просперитет в живота ви. Билката също така предоставя свеж зелен нюанс в кухнята и подсилва енергията на помещението с освежаващия си аромат.

Важни за кухнята са и океанските полускъпоценни кристали амазонит, аквамарин и жълт яспис. Поставете ги близо до умивалника и изпълнете дома си с енергията на пречистващия елемент на водата. Като ви свързват с енергията на океана, тези фън шуй полускъпоценни камъни излъчват успокояваща и облекчаваща енергия в целия дом, особено, ако са поставени в близост до течаща вода на фонтани или аквариуми с рибки.

Ако кухненският ви прозорец е особено слънчев, сдобийте се с дълбок духовен загар под блясъка на весело вибриращи кристали като цитрин и жълт яспис. Тяхната сила допълнително се подсилва когато те поглъщат мощните слънчеви лъчи върху перваза на прозореца.

Направете си личен олтар за сбъдване на стремежи

Следва продължение.

Прочетете още по темата:

7 причини домът ви да не е толкова безопасен, колкото смятате

Енергийно пречистване на пространството – лесно вдъхнете свежа енергия в дома си

Блокиран енергиен приток на пари? Ето лесна мудра за привличане на богатство!

6 начина за освобождаване от негативната енергия

Фън шуй, магията на свещите

Незаменимата сила на лековития кехлибар за тялото, ума и душата

Нека положителната енергия завладее дома ви с тази лесна техника!

Източник:

https://www.energymuse.com/blog/how-to-clear-your-space-to-transform-your-life/

Снимка: Steemit

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *