Смокините: красиви, вкусни и полезни

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

fresh-figsСмокините са едни от най-здравословните плодове, но знаете ли, че те са били най-ценените плодове в древна Гърция. Смокините подсилват плодовитостта и при мъжете и при жените. Смокините са едни от богатите на фибри и хранителни вещества плодове, които спомагат поддържането на здравословния метаболизъм на тялото. Те облекчават състоянието на астматиците като намаляват неприятните храчки.

Да, смокините са плодове, които всеки трябва да яде. Те са сезонни плодове, но сушени смокини се продават през цялата година. Смокините са от семейство черничеви и са много здравословна храна, да не говорим за това колко вкусни са те. Смокините са с много богато съдържание на минерали, витамини и фибри, които предоставят много и разнообразни ползи за здравето. Плодовете съдържат добри количества витамин А, витамин B1, витамин B2, калций, желязо, фосфат, натрий, калий и хлор, които правят чудеса в лечението на здравните ви проблеми.

Ето още няколко от ползите за здравето, предоставяни от смокините:

1. Свалят кръвното налягане: Смокините са идеалният плод за страдащите от високо кръвно налягане. По принцип се препоръчва на хората с високо кръвно е да повишат приема си на калий. Смокините са богати на калий и на други минерали, които помагат в контролирането на хипертонията. Изследванията показват, че хората, които консумират добри количества калий имат по-ниско кръвно налягане от онези с по-малък прием на калий.

2. Помагат за контролиране на теглото: Смокините са много богати на хранителни фибри. Ето защо, те са идеален избор за хората, които искат да отслабнат. Високото съдържание на фибри в хранителния е полезно за храносмилането и намалява глада.

3. Пазят от рак на гърдата след менопаузата: Изследванията показват, че редовната консумация на смокини помага за снижаването на риска от рак на гърдата след менопаузата с приблизително 34 процента. Именно поради тази причина много лекари подкрепят идеята за повишаване приема на смокини при жените в менопауза.

4. Лекуват полова слабост: Използването на смокини в лечението на полова слабост е известно от векове. Смокините са познат афродизиак. Те стимулират правилната секреция на половите хормони и по този начин лекуват половата слабост. Не е за чудене, че те са били любимите плодове на Клеопатра.

5. Подсилват костите: Смокините са богати на калций и на минерали, които подсилват плътността на костите. Съдържанието на калий в тях е много високо и редовното ядене на смокини може да спомогне и за предпазване от загубата на калций с урината, причинена от приемането на прекалено много сол с храната. Ето защо яденето на смокини укрепва костите.

6. Лекуват сърдечни заболявания: Изследванията показват, че ежедневното ядене на смокини може да снижи нивата на триглицеридите в кръвта. Триглицеридите (наричани също ‘грозните мастни клетки’) са основната форма на мазнини, циркулираща в кръвта. По-високите нива на триглицериди в кръвта могат да доведат до затлъстяване и до много проблеми със сърцето.

7. Противодиабетно действие: Каква по-добра новина за диабетиците от тази, че могат да ядат нещо сладко без да се притесняват за нивата на кръвната си захар? Смокините имат противодиабетни свойства, които повишават производството на инсилин и спомагат за снижаването на нивото на захарта, водещи до предпазване от и лечение на диабета. Изследователите откриха, че ако се пие екстракт от листа на смокиня на празен стомах всяка сутрин, това може значително да снижи нивото на кръвната захар.

Изтоник: Health Benefits of Figs, 14 December 2012 http://www.boldsky.com/health/nutrition/2012/health-benefits-figs-031744.html

Снимка: reviews.in.88db.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *