Пенливите напитки вещаят проблеми със здравето

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Ice Cubes and Bubbles

Ако все още пиете газирани напитки, учените, изследващи тяхното въздействие върху тялото и ума имат обезпокоителна новина за вас. Карбонизацията в тези напитки може да ви направи по предразположени към напълняване, развиване на хранително разстройство и на метаболитен проблем, водещ до диабета.

Здравните проблеми идват от факта, че карбонизацията изкривява способността на мозъка ви да долавя сладко. Така че, без значение какво още има в напитката, мехурчетата могат да доведат до яденето на твърде много сладки неща и да ви затруднят да прецените кога сте яли достатъчно.

Карбонизацията също така затруднява мозъка да прави разграничение между изкуствените подсладители и захарта.

Изследователите използват магнитен резонанс, за да наблюдават промените в активността в различни части на мозъка при пиенето на естествени или изкуствено подсладени газирани напитки. Заключенията бяха резултат от сглобяването в мозъка на информацията за пълнотата на стомаха и изчерпването на хранителните вещества.

Учените смятат, че са необходими още изследвания за да се определи въздействието на карбонизацията върху усещането за сладост във вкусовите рецептори и на реакциите, предизвикани от газираните и подлсадени напитки в стомашната кухина.

Автор: Карл Лоу

Източник: Easy Health Options, Bottom of Form

Carbonation Bubbles Spell Health Troubles, 18 September 2013

http://easyhealthoptions.com/alternative-medicine/carbonation-bubbles-spell-health-troubles/

Снимка: http://www.dailymail.co.uk

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *