12 естествени начина за справяне с причиняваните от мухъла симптоми

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

mold-remedies

Какво представлява мухълът? Мухълът е вид гъбички, които растат на влакна и се възпроизвеждат като формират спори, които не се виждат просто око. Мухълът расте и процъфтява във всеки сезон на закрито и на открито, в мокри, топли и влажни места и се разпространява със скоростта на огъня. Мухълът процъфтява в топли, влажни места, докато спорите на мухъла оцеляват и в студени и сухи места. Спорите се носят във въздуха на закрито и на открито. Щом се приземят върху влажна повърхност, там се появява растеж на мухъл.

В статията Излагането на токсичен мухъл ли е причината за симптомите ви? описваме редица симптоми, предизивикани от излагането ни на черен мухъл. Сега е време да посочим начините, по които можете да се справите с този проблем и да го елиминирате от дома и работното си място.

Ако вече виждате или надушвате мухъл, премахнете го незабавно и изцяло.

Ако страдате от натравяне от мухъл за щастие има няколко начина, които да помогнат за премахването на симптомите, като:

1. Суров чесън

Суровият чесън има невероятни противогъбични свойства, които са точно това, от което се нуждае тялото ви при излагане на мухъл. Чесънът помага в убиването на гъбички, мухъл и плесени. Два до четири грама пресен чесън на ден или 600 до 900 милиграма чесън на таблетки на ден, се препоръчват при излагане на токсичен мухъл.

Скилидка чесън сутрин на гладно… вижте невероятните резултати след това

2. Активен въглен

Активният въглен може да се приема като хранителна добавка за пречистване от мухъл. Повечето хора не мислят, че в тялото им може да живее мухъл, но той може и го прави, а активният въглен е мощно естествено лечение. Той хваща токсините в тялото и позволява изхвърлянето им от тялото като при това препятства повторното им абсорбиране от тялото в процеса на изхвърляне. Активният въглен се прави от разнообразни източници, но когато се използва за натурално лечение е важно да се избира активен въглен от кокосови черупки или от други натурални източници.

Евтина и ефикасна детоксикация с активен въглен премахва токсините от тялото

3. Хлорофил

Хлорофилът е много повече от зелен пигмент в растенията. Хлорофилът е доказал способността си да предпазва ДНК от увреждането, причинявано от токсичен мухъл като афлатоксина. Хлорофилът има също така антибактериални и противогъбични свойства, което го прави много подходяща част от всяка здравословна диета и особено в диети, насочени за справяне със симптомите от излагане на черен мухъл.

Хлорофилът е зеленината в зелените зеленчуци, особено в тъмно зелените листни зеленчуци, така че ги яжте редовно. Хлорела, спирулина и фитопланктон са три от най-добрите източници на хлорофил; те се предлагат в разнообразни хранителни добавки.

Какво прави хлорофила незаменим за нас, 8 отговора

4. Намалете или елиминирайте захарта

Ако страдате от токсичност, причинена от мухъл, захарта определено не е ваш приятел. Гъбичките, които включват мухъл и плесен изискват присъствието на захарта за оцеляване. Елиминирайте или значително намалете приема си на захар, за да си помогнете да се отървете от симптомите, причинени от мухъла.

10-дневната диета за детоксикация от захарта пренастройва тялото и мозъка

Що се отнася до черния мухъл у дома ви, ето някои от най-ефикасните, естествени начини за справяне с него:

5. Открийте източника на влага

Абсолютният ключ за справяне с черен мухъл навсякъде е да се определи какво създава топлата, влажна среда, в която черният мухъл процъфтява. Ако почистите черния мухъл, но не се погрижите за източника на влагата, то тогава черният мухъл е много вероятно да се появи отново. Така че естественото или конвенционално третиране ще предпазва от или завинаги ще премахне мухъла само ако премахнете нещото, което е задължително за мухъл, влагата.

6. Поправете източника

Необходимо е напълно да поправите течовете, да осигурите по-добра вентилация при висока влажност и/или да премахнете всички проблеми с климатиците в дома и офиса си. Можете също така да си закупите обезвлажнител за всяка част от дома си, която е твърде влажна. Струва си да поставите вентилатори в кухните и баните. Използвайте ги на всяка цена, за да премахвате влагата от тези най-застрашени от мухъл места.

7. Изхвърлете поразените от мухъл вещи

Изхвърлете всички вещи, които са порести и пропускливи или ако не можете напълно да премахнете мухъла от дадена вещ. Също така, доста умно е да се отървете от килими, които са били намокрени, защото те са много предразположени към мухъл. Никога не боядисвайте, нито замазвайте поразени от мухъл повърхности.

8. Масло от чаено дърво

Белината определено действа за ефикасното убиване на черния мухъл. Обаче, най-добре е да не прибягвате до белина, понеже белината се съпътства от много вредни за здравето странични ефекти, като възпаление на очите, устата, белите дробове и кожата. Ако имате астма или друг проблем с дишането, тогава използването на белина е дори още по-опасно за здравето. Белината също така гори човешката плът, вътрешно и външно, особено тази на малките деца.

Маслото от чаено дърво е един от няколкото натурални убийци на мухъла, които можете да използвате вместо белина. За да приложите фунгицидната способност на маслото от чаено дърво, смесете две чаени лъжици масло от чаено дърво с две чаени чаши вода в спрей бутилка и разтръскайте силно. Напръскайте със сместа всички места, където виждате черен мухъл. Оставете разтвора да действа и повтаряйте операцията според необходимостта. Маслото от чаено дърво се казва, че е един от най-добрите убийци на мухъл. Маслото от бор може също да се използва по същия начин.

5 етерични масла, с които да замените цялата си аптечка

9. Сода за хляб

Содата за хляб е друга чудесна естествена субстанция, противодействаща на мухъла. Смесете една чаена лъжица сода за хляб с две чаени чаши вода в спрей бутилка. Непременно разклатете добре. След това напръскайте поразените с мухъл места и използвайте четка, за да изтъркате мухъла оттам. Изплакнете мястото и напръскайте отново с разтвора със сода за хляб. Този път просто оставете мястото да изсъхне.

Бикарбонат за дълголетие

10. Оцет

Сипете неразреден бял дестилиран оцет в спрей бутилка и директно напръскайте с оцета засегнати от мухъла места. Оставете оцета да изсъхне без да отмивате или търкате. Това е естествен лек против мухъл със силна миризма, но той е много ефикасен, а мирисът на оцет се отмирисва.

11. Екстракт от семки на грейпфрут

Ако просто не можете да търпите миризмата на оцет (дори и за кратко време), то тогава има и друга възможност без миризма. Става дума за екстракта от семки на грейпфрут, който е отлично противогъбично средство, както вътрешно, така и външно. Просто смесете 20 капки екстракт от семки на грейпфрут в две чаени чаши вода в спрей бутилка. Разтръскайте и напръскайте върху мухъла без да изплаквате.

12. Водороден прекис (кислородна вода)

Кислородният прекис е друга възможност без мирис, която можете да използвате за убиването на черния мухъл. Налейте водороден прекис с 3 процентова концентрация в спрей бутилка и напръскайте мухлясалите места, докато добре ги напоите. Оставете водородния прекис да действа поне 10 минути преди да изтъркате мястото добре. Избършете мястото с водороден прекис след като приключите с изтъркването.

НЕКА МАГИЯТА H2O2 БЪДЕ С ВАС!

Натуралните лекове може да не са така силни като белината, и обикновено се налага да ги използвате отново, но те са много по-здравословен начин за справяне с черния мухъл!

Споделете с нас вашия опит и начин за справяне с мухъла.

Предпазване от мухъл

Основният начин за предпазване от заразяване с мухъл и от излагане на мухъл е чрез контролирането на влагата. Ако имате теч или наводнение, поправете източника на проблема, за да предотвратите появата и развитието на мухъл. Ако имате проблеми с банята си и нямате вентилатор, то тогава е добре да инсталирате такъв.

Трябва също така да се стремите да държите влагата в дома си под контрол — в идеалния случай тя не трябва да надвишава 50 процента. Ако влажността е проблем там където живеете, то тогава обезвлажнител може да помогне. Това е особено важно когато времето навън е влажно. В по-топлите месеци можете да държите влажността под контрол с климатик.

32 признака за гъбичен свръхрастеж в тялото и кои храни го убиват

Също така, осигурете добра вентилация на дома си. Особено важно е да имате вентилатори в баните и кухнята. Не слагайте постелка в банята (баните), защото това само повишава вероятността от задържане на влага. Също така, трябва да махнете или подмените килимите или мокетите в дома си ако те са били наводнени.

Редовното почистване на дома, особено на баните и мазето, с натурални и противодействащи на мухъла продукти също ще ви помогне да се предпазвате от мухъл.

Още предпазни мерки

Ако изберете традиционния метод и използвате белина за премахването на черен мухъл, никога не смесвайте белина с амоняк или с друг почистващ препарат. Ако го направите, това може да причини изключително опасни и дори фатални изпарения.

Винаги носете защитни ръкавици и очила докато почиствате мухъл. Ръцете ви трябва да са плътно покрити. Трябва да носите респиратор или маска предназначена за предпазване от спори на мухъл. Респиратор N-95 можете да закупите онлайн, както и в някои железарии. За по-добра вентилация, отваряйте прозорците и проветрявайте.

Източник:

https://draxe.com/black-mold-symptoms/

Снимка: Pinterest

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *