6 начина да използваме ябълков оцет за лечението на артрит

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

arthtitis-apple-cider-vinegar

Ябълковият оцет е признат като един от най-ефикасните домашни лекове за облекчаване на артритните болки. Той действа така добре поради съдържащите се в него хранителни вещества и заради лечебните му свойства:

Ябълковият оцет е богат на калий, добре известно е, че недостигът на калий след време причинява скованост на ставите. Богатото съдържание на калий в ябълковия оцет спомага за премахването на токсините от тялото, което поддържа гъвкавостта на ставите.

Ябълковият оцет е зареден също така и с други хранителни вещества, които помагат на тялото в притъпяването на артритните болки като сяра, желязо, фосфор, мед, естествен натрий, флуор и силиций.

Той също така е богат на ензими, спомагащи усвояването на особено важни за здравите стави хранителни вещества.

Ябълковият оцет освен това съдържа богати антиоксиданти и естествени киселини (ябълчена киселина, оцетена киселина, млечна киселина). Естествените киселини помагат за балансирането на киселинните нива в храносмилателната система за подобряване на храносмилането и забавят растежа на болестотворните бактерии. Антиоксидантите също така блокират увреждащите ефекти на свободните радикали, предпазвайки ни от заболявания като артрит.

Има няколко популярни метода на използване на ябълков оцет за облекчаване на артритни болки. Толкова много хора страдат от страничните ефекти на лекарствата, предписвани при артрит, докато използването на ябълков оцет не нанася вреда, така че защо да не ги опитаме? Следват няколко естествени лека. Опитайте се да намерите онзи от тях, който действа най-добре за вас в облекчаването на артритната болка:

1 Тоник с ябълков оцет

Направете си чаша ментов чай. Разбъркайте в нея 1 супена лъжица ябълков оцет, 1 чаена лъжица натурален мед и разтворете в чая 1 чаена лъжица канела. Пийте по веднъж на ден за облекчаване на артритните болки.

2 Ябълков оцет и вода

Налейте си чаша вода и разбъркайте в нея 1-3 чаени лъжици ябълков оцет, добавете малко мед за подобряване на вкуса, разбъркайте добре и пийте по 3 пъти на ден преди хранения.

3 Ябълков оцет и сок от череши

Разбъркайте 1 чаена лъжица ябълков оцет във висока чаша сок от череши, пийте по 2 пъти на ден за облекчаване на болките, причинени от артрита. Черешите също така ефикасно стимулират енергията и укрепват имунната система.

4 Вана с ябълков оцет

Добавете 2-3 чаени чаши ябълков оцет във вана пълна с топла вода и останете във водата 30 минути. Масажирайте ставите за по-добър резултат.

5 Масло от ябълков оцет

Можете да си направите масажно масло за масажиране на ставите с ябълков оцет. Просто смесете 1 супена лъжица зехтин или кокосово масло с 2 супени лъжици ябълков оцет. Масажирайте с тази смес болезнените стави няколко минути. Повтаряйте редовно през деня за облекчаване на болката.

6 Ябълков оцет с рициново масло

Рициновото масло има противовъзпалителни свойства, то също така укрепва имунната система. Когато го използвате, първо масажирайте болезнените стави с ябълков оцет, а след няколко минути ги масажирайте с рициново масло.

Бевърли Ентайн

Източник:

http://blogs.naturalnews.com/6-ways-use-apple-cider-vinegar-treating-arthritis/

Снимка: mejorconsalud.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *