Бикарбонат за дълголетие

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Содата за хляб носи в себе си тайната за по-дълъг живот

Има десетки употреби на содата за хляб.

Вероятно и в момента в хладилника ви има отворена кутия с белия прах, който усвоява и следователно премахва миризмите.

baking-soda-longivity

Но знаехте ли че малко сода за хляб, добавена към прането прави дрехите ви по-чисти? И че като я смесите с кислородна вода тя се превръща в евтина, но много ефикасна паста за зъби. Тя също така поддържа свежи цветята във вазата, с нея можете да лъскате сребърните предмети, както и да загасвате пламъчета при подпалване на мазнини в скарата, например.

И според последни научни изследвания, една ключова съставка в содата за хляб носи много по-голяма и много по-важна полза: Поддържа ви живи!

Содата за хляб съдържа бикарбонат, и ново изследване на възрастни хора между 70 и 80 години откри, че колкото повече от това вещество преминава през тялото ви с кръвта, толкова по-нисък е рискът ви от смърт.

Изследването с почти 3000 души също така забеляза връзка между по-ниските нива на бикарбонат и повишения с 25 процента риск от смърт, но, като много други изследвания, и то не показва причината.

Предполагам, че истинската причина тук не е нивото на бикарбоната, а по-скоро какво представлява това вещество: киселинността в тялото или, в този случай, киселинността на кръвта.

Лекарят ви вероятно не ви е споменавал, но колкото по-киселинна става кръвта ви, толкова по-висок е рискът ви за появата на всички неща, които се опитват да ви убият, особено с остаряването. Това означава атеросклероза … високо кръвно налягане… щитовидни проблеми… и така нататък.

Високата киселинност на кръвта може да доведе до изтъняване на костите и до загуба на мускулна маса.

Въпреки че киселинността на кръвта е свързана с толкова много проблеми, все пак това може относително лесно да се поправи – и, не, не трябва да започнете да ядете сода за хляб (или да прекалявате с печивата за направата на които тя се използва).

Ако кръвта ви стане твърде киселинна, време е да направите няколко промени в храната си и да започнете да ядете повече високо алкални храни, особено такива богати на калций, магнезий и калий (които минерали знаем, че също така контролират кръвното налягане Ключови минерали за контролиране на кръвното налягане).

Най-добрите източници на бикарбонат са пресните плодове и зеленчуци като фурмите, стафидите и спанакът.

Поглъщайте и кокосова вода (брезова вода), която също е чудесна за възстановяването на pH баланса.

За повече информация по темата прочетете: Содата за хляб снижава риска от преждевременна смърт
Д-р Марк Стенглър

Още по темата:

Содата за хляб убива туморите, по-безопасна и по-ефикасна е от всичко останало, казва лекар

Детоксикиращо прочистване със сода за хляб

Содата за хляб – кошмарът на фармацевтичната индустрия
Източник:

http://www.healthrevelations.com/2016/02/11/bicarbonate-increase-longevity/

Снимка: Dr. Sircus

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *