Вино и сирене, блеснете с удивително вкусни и полезни комбинации в изискано соаре

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Комбинирането на вино и храна е изкуство. Заедно те вълнуват с нови и неустоими вкусове и глезят сетивата. Виното, съчетано със сирене предоставят приятен начин да порадвате гостите и себе си. В много култури по света вино и сирене са често сервирани предястия, представляват самото хранене или се използват като негов великолепен завършек.

wine-cheese

Обаче, не е разумно просто да грабнете червено или бяло вино от рафта в супера и да го пиете с каквото там сирене ви е изостанало в хладилника. Идеалната комбинация от вино и сирене изисква деликатен баланс на вкуса и познания за връзката, която всяко сирене има с конкретен вид вино.

Противно на популярното схващане, не е необходимо да сте сноб по отношение на виното или дори фен на виното, за да съчетаете перфектно вино и сирене за следващото събиране, което планирате. Да имате известно познание за вината и сирената не вреди, но с малко безболезнено и дори приятно проучване, вие можете да създадете селекция от вина и плато от сирена, които приятелите и семейството ви много да харесат. Нека погледнем няколко харесващи се на всички комбинации, които ще превърнат соарето ви в края на седмицата или за конкрете повод в неустоимо вкусен успех.

По празничен и делничен повод: Пенливото шампанско е пълноценна храна

Комбинации от вино и сирене за следващото ви соаре 

Совиньон блан и шевре.

Първата комбинация от вино и сирене от край време е предпочитана: совиньон блан и шевре (козе сирене). Совиньон блан е вино от Бордо във Франция и е наситено основно с плодови вкусове, примесени с тревисти вкусове, с които то се отличава от другите бели вина. Сиренето шевре има богата история и силен, пикантен аромат. Отлежалият вкус на шеврето чудесно се съчетава с плодовите акценти на виното Совиньон блан. Сиренето шевре също така е великолепна алтернатива за гости, които са с ниска поносимост на продукти от краве мляко. От хранителна гледна точка, то е с похвално богато съдържание на витамин А и калий, и съдържа по-малко мазнини от другите сирена. 

Пино ноар и грюер.

Пино ноар е вкусно, светло червено вино, което се прави от този сорт грозде по целия свят и се оставя да отлежи във френски дъбови бъчви. Вкусът му често има нюанси на череша, къпина, ванилия, тютюн и карамел, наред с други. Сиренето грюер е наречено на село в Швейцария и има вкус на ядки. Нотките на горски плодове в Пино ноар перфектно подхождат на вкуса на грюера. Сиренето грюер съдържа високи дневни стойности форсфор, цинк, протеин, витамин В12 и рибовлавин.

Сира и пушена гауда.

Вината Сира обичайно са плътни с нотки на къпина, мента и тютюн. Сирата с нотки на тютюн е изключително вино когато се комбинира с пушена гауда. Гауда е едно от най-популярните сирена в света. То съдържа антиоксиданти, протеини, В витамини, калций и много полезния за здравето и нашумял напоследък витамин K2.

Каберне совиньон и чедър от Авонлий.

Каберне совиньон е чудесно, плътно вино с вкус на плодове с тъмен цвят и нотки на тютюн и черен пипер. То се произвежда във Франция, Чили и САЩ. Чедърът от Авонлий е традиционно шотландско сирене от островите Оркни. Това непастьоризирано, твърдо сирене има земен вкус с плодови акценти. То е с високо съдържание на мазнини, но съдържа също и много калций.

Шардоне и кремообразно бри.

Отлежалото в дъбови бъчви Шардоне има плодови и флорални нюанси с нотка ванилия. То се съчетава перфектно с бри, особено с пикантния вкус на ядки на кремообразното бри. Тази комбинация е сладко и нежно допълнение, което ще се хареса на гостите ви. Бри съдържа много протеин, калций, цинк, витамин В12 и витамин А.

Попълването на приятен списък на вина и подреждането на плато от сирена не е необходимо да е нещо сложно. Поднасянето на гостите на информация за виното и сирената, които сервирате също ще добави нотка изисканост на вечерта. Можете дори да отбележите ползите за здравето, които предлагат сирената, както и лечебните свойства на вината – снижаващи риска от сърдечно заболяване, инсулт, хипертония и рак – ако се пие в умерени количества, разбира се. Отведете сомелиера вътре във вас на по-високо ниво и впечатлете приятелите си като сервирате вино и сирена на следващото соаре, което организирате. Както и като ги използвате за чудесен завършек на празничен обяд или вечеря.

~The Alternative Daily

Още няколко ползи от виното:

Най-добрите 8 храни срещу повишаващото риска от фрактури възпаление

Напитка предпазва от артрит

С по чашка на ден, спри настинките и грипа

Червеното вино и стомаха? (Важни резултати от изследване)

Източник:

http://www.thealternativedaily.com/wine-and-cheese-pairings/?utm_source=internal&utm_medium=email&utm_campaign=N160122

Снимка: www.kralsyru.cz

Бъдете здрави

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *