С по чашка на ден, спри настинките и грипа

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

glass of wine

Дори и да не ядете по ябълка на ден, за да сте далече от лекарите, изследователи от Университета на Калифорния, Ривърсайд, откриха нещо друго, което може да подсили здравето ви: ежедневна, желана напитка, която помага на имунната ви система да се пребори с настинките, грипа и другите заразни заболявания всяка година.

Магическият еликсир се състои от алкохолни напитки. Но трябва да ограничите консумацията до една или две чаши вино на ден. Тяхното изследване показва, че умереното пиене помага на имунната система.

„Отдавна се знае, че умерената консумация на алкохол се свързва с по-ниска смъртност”, казва изследователят Илхем Месауди. „Изследването ни, проведено с примати, показва за пръв път, че доброволната умерена консумация на алкохол стимулира имунните отговори след ваксинация”.

Изследователите изучават въздействието на консумацията на алкохол върху имунната система на резус макаци в продължение на повече от година. Животните, които консумирали големи количества алкохол, страдали от отслабен имунитет и били по-податливи на инфекции. Но онези, които пиели алкохол умерено, се радвали на подобрени имунни реакции.

Месауди казва: „Това подкрепя широко разпространеното от известно време схващане: умерената консумация на етанол води до снижаване на всички причини за смъртност, особено от сърдечносъдови заболявания. Що се отнася до прекалената консумация на алкохол, нашето изследване показва, че тя има силно негативно влияние върху здравето”.

Месауди предупреждава, че ако алкохолизмът се предава в семейството ви, въздържанието може да е най-добрият ви избор за по-добро здраве и контрол над живота ви. Но ако можете да сведете пиенето си до умерено, това може да е полезно за здравето ви.

„Ако членове на семейството ви прекаляват с алкохола или са в риск от това, или са прекалявали в миналото, ние не препоръчваме да пиете, за да подобрите имунната си система”! казва Месауди. „Но за обикновения човек, който пие да кажем по чаша вино с вечерята, това изглежда общо взето подобрява здравето и сърдечносъдовата функция, а сега можем да добавим и имунната система към този списък”.

Карл Лоу

Източник: Easy Health Options, A Glass A Day Keeps Colds And Flu Away, 18 December 2013

http://easyhealthoptions.com/news/a-glass-a-day-keeps-colds-and-flu-away/

Снимка: www.independent.ie

Важно

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *