Напитка предпазва от артрит

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

wine artrithis

По чашка на ден от това популярно питие може да спомогне за предпазването на тялото от ревматоиден артрит като снижи възпалението според изследване в Швеция. По десет чаши на седмица вършат дори още по-добра работа.

Изследователите откриха, че чаша вино (или друга алкохолна напитка) на ден значително снижава риска от артрит. В това изследване, 10 чашки на седмица са се оказали оптималното количество.

„Няколко предишни изследвания показват потискане на имунната система от алкохола, а наскоро проведено изследване показва, че той предпазва от развиването на унищожителния артрит”, казва изследователят Хенрик Калберг от Института Каролинска, Стокхолм. „Обаче, до момента епидемиологичните изследвания за въздействието на алкохола върху ревматоидния артрит са редки и непоследователни. Данните сега показват не само, че алкохолът предпазва от ревматоиден артрит и снижава риска, причинен от пушенето и от податливите гени, но дава и представа за подходящите, необходими дози алкохол”.

Карл Лоу

Източник: Easy Health Options, This Drink Protects Against Arthritis, 4 March 2013

Снимка:

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *