Репелент против насекоми, домашна рецепта за крем или спрей

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Отказахте ли се от химическите спрейове против насекоми, продавани в магазините? Какви естествени решения сте опитвали срещу тази напаст със затоплянето на времето? Успешно ли отблъсквате атаките? Или може би все още нямате ефикасно и безвредно решение на проблема? Вижте следните лесни предложения:

repellent

През топлите месеци моята мисия е ясна и конкретна: да избягвам ухапвания от насекоми когато е възможно. А във влажен климат това си е предизвикателство. Когато бях дете, това означаваше да се напръскам обилно със средството против насекоми  OFF. То беше мазно и миришеше неприятно, но това беше единственият начин, който знаех, за да се справя с напастта на комарите, които изглежда бъркаха краката ми с шведска маса.

Разбира се, като пораснах започна да ми просвятва, че да се накисвам в химикали не е най-мъдрият избор. А когато вече имах деца, които обичаха да играят навън през летните вечери, намирането на естествен начин за отблъскването на насекомите се превърна в първостепенна задача за мен.

Бях очарована, когато осъзнах, че мога сама да си правя репелент против насекоми у дома. Веднага направих такъв и когато започнахме да го използваме, цялото семейство усети забележително намаление на ухапванията от комари. Децата ми винаги ме подсещат да ги напръскам преди да излязат навън!

Как да си направим репелент против насекоми у дома

Невероятно лесно е да се направи естествен репелент против насекоми у дома. Изисква се само изпълнението на две лесни стъпки:

Стъпка 1: Изберете етеричните масла

Етеричните масла са активните съставки в домашно приготвения репелент против насекоми. Подходящите етерични масла ще накарат насекомите да се спасяват със скоростта на светлината. Необходими са ви около 40-50 капки етерични масла на 240 мл репелент против насекоми. Можете да използвате един вид етерично масло или няколко, които да смесите според предпочитанията си. Можете да си изберете от следните,  най-подходящи за днешния проект етерични масла:

Розмарин

Цитронела

Карамфил

Здравец

Лавандула

Евкалипт

Кедър

Мента

Лимонена трева

Босилек

Мащерка

Някои от моите любими комбинации са лимонена трева с цитронела и босилек или лавандула със здравец и мента.

Стъпка 2: Изберете основата, която предпочитате

Можете да изберете дали основата за домашно приготвения ви репелент против насекоми да е на водна или маслена основа.

За репелент против насекоми на база масло:

Просто смесете 40-50 капки етерични масла в 240 мл от любимото ви основно масло (моето със сигурност е кокосовото масло!) Дръжте в малък буркан или друг контейнер. Тази смес е доста ефикасна и лесно се нанася на китките, от вътрешната страна на ръцете, зад коленете и около глезените, за да държи насекомите далече от вас. Удобна е при пътуване.

За спрей против насекоми на водна основа:

Етеричните масла не се смесват добре с вода, така че ще трябва да използвате спирт (водката се използва като натурална алтернатива) като емулгатор. Използвайте от 60 до 120 мл спирт или водка в бутилка с пулверизатор (240 мл) след това допълнете с чиста вода и добавете 40-50 капки от избраните от вас етерични масла. 

Елизабет Уолинг

Източник: How to Make Homemade Bug Repellent (Cream or Spray)

http://www.livingthenourishedlife.com/2012/08/how-to-make-homemade-bug-repellent

Снимка: plus.google.com

Прочетете още: Ухапвания от комари, 11 естествени лека

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *