Отървете се от сапуна си, ако съдържа този химикал

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Handwashing

Токсичните субстанции в много ежедневно използвани козметични продукти и препарати за почистване застрашават здравето. Наскоро корейски учени показаха, че една от тези съставки е способна да засили растежа на клетките при рак на гърдата.

Химикалът, изследван от корейските изследователи е триклозан (антимикробно съединение). Триклозанът често се използва, за да прави сапуните „антибактериални”. Той може да се съдържа също и в пастата за зъби и в козметичните продукти.

В лабораторни тестове с ракови клетки при рак на гърдата и при животни, изследователите откриха, че триклозанът влияе на гените, които контролират растежа на раковите клетки в гърдата. Резултатът: по-бързо растящи тумори.

Когато учените излагат лабораторните животни на триклозан и на октилфенол (химикал, често добавян в бои и в други подобни продукти), те откриха, че туморите при тези животни са по-големи и плътни.

„Макар че дозите на разстройващите ендокринната система химикали бяха донякъде високи, ние по този начин целяхме да симулираме въздействието им при ежедневното излагане, както и натрупването им в тялото поради дълго излагане, едновременно в животински експерименти”, казва изследователят Киунг-Чул Чой.

„Ето защо излагането на химикали, разстройващи ендокринната система може в значителна степен да повиши риска от развиване на рак на гърдата и да въздейства неблагоприятно върху човешкото здраве”, заключава изследването.

Карл Лоу

Как да си направите мечтания от вас сапун у дома вижте тук.

Източник: Get Rid Of Your Soap If It Has This Chemical, 28 April 2014

http://easyhealthoptions.com/news/get-rid-soap-chemical/

Снимка: www.foodinsight.org

Прочетете още за троклозана:

Триклозан и опасните за здравето супер бактерии

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *