Представяме ви учения от Кеймбридж на прага на епохално откритие за лечението на множествена склероза

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Повече от два милиона души са засегнати от разрушителното автоимунно заболяване множествена склероза, често наричано МС.

МС засяга нервните клетки в мозъка и гръбначния стълб като симптомите включват двойно виждане, слепота, физиологични проблеми или мускулни проблеми.

В някои случаи, МС може да е фатална и продължителността на живота се скъсява. Макар че има лекарство, което спомага за облекчаването на симптомите, за заболяването все още няма лек.

Обаче, учен във Великобритания направи огромно медицинско откритие в намирането на лек.

Д-р Сю Меткаф от намиращата се в Кеймбридж компания LIFNano Therapeutics, откри начин за спиране на атаката върху нервните клетки.

При над 2.3 милиона души, страдащи от МС в света, лек за това ужасно заболяване би бил медицинско чудо. (Статията е от 29 януари, 2019 година).

Подход на функционалната медицина за лечение на множествена склероза

Високи цени на лекарството

„Някои хора страдат от прогресивна МС и направо изпитват тежката форма на заболяването, но повечето пациенти страдат от рецидивираща или ремитентна версия”, казва д-р Меткаф пред онлайн вестника Cambridge News.

„Заболяването може да се появи на 30 годишна възраст и за него няма лек, така че всичко, което можете да направите, за да потиснете имунния отговор, но лекарствата, които го правят имат странични ефекти и мозъкът не може да се възстанови. Цената на тези лекарства е много висока и във Великобритания има много хора, които изобщо не са лекувани”.

„Исках да разбера какво контролира имунния отговор и го спира, така че да не ни атакува”, обяснява тя.

Жена се излекува от множествена склероза, астма и мигрена без лекарства

„Открих малък двоичен превключвател, контролиран от LIF, който регулира вътре в самата имунна клетка. Частицата LIF има способността да контролира клетката, за да е сигурно, че тя не атакува собственото ви тяло, но след това освобождава атаката когато това е необходимо.

„Тази частица (LIF), в допълнение към регулирането и защитаването ни от атака като също така играе основна роля в поддържането на мозъка и гръбначния стълб здрави. Всъщност тя играе основна роля в общото възстановяване на тъканта, задействайки стволовите клетки, които естествено съществуват в тялото, превръщайки я в естествено регенериращо лекарство, но също така играе голяма роля във възстановяването на мозъка когато той е увреден.

Множествената склероза (МС) е възпалително заболяване на централната нервна система, засягащо 2.3 милиона души в нашия свят. МС е имунно-причинено заболяване, при което имунната система атакува защитния миелинов слой, който обгръща нервните влакна и причинява проблеми в комуникацията между мозъка и останалата част на тялото.

В крайна сметка, заболяването може да накара нервите да се влошат или завинаги да се увредят. В момента няма лечение за МС, обаче д-р Сю Меткаф и нейната фирма  LIFNano се надяват да променят това.

След като няма лек за автоимунното заболяване, методът на действие за хората с МС е потискането на имунната система с фармацевтични лекарства. След като мозъкът не може да се възстанови, както го правят други жизнено важни органи, а високата цена на лекарствата за МС е придружена и със списък от странични ефекти, като Сю работи за намирането на решение.

Естествено лечение на множествена склероза

Потенциалният лек

След като откри малък бинарен превключвател, който регулира имунните клетки отвътре, Сю сега работи с частица от стволови клетки, наречена LIF, която има потенциала да контролира клетките и да подсигури, че те няма да атакуват здравите телесни тъкани, като в същото време продължават да защитават болните и да освобождават атака, когато тя е необходима. Стволово-клетъчните частици LIF са форма на регенеративно лекарство, което играе роля във възстановяването на тъканите, като в същото време поддържа мозъка и гръбначния мозък здрави.

Подходът си Сю нарича „двоен удар”, с който тя намира начин за лекуване на автоимунитета, както и за възстановяването на увреждането, причинено в мозъка.

След като отпразнува откритието си, тя се натъкна на неочаквана пречка, откривайки, че оцелява само 20 минути преди да се разгради от тялото, което означава, че няма да има достатъчно време за разгръщането на терапевтично действие. И тук идва на помощ технологията с наночастиците.

Прилагането на нанотехнология в здравеопазването – нано-медицина – днес е признато в целия свят като нова ера в клиничната медицина. Чрез зареждане на био-съвместими, био-разградими нано-частици с фактор на растежа, и насочването им към местата с увредени тъкани, може да се създаде синтетична биологично инструктивна ниша за възстановяването на тъканите in situ, и/или за да поддържа оцеляването на клетките в регенеративната клетъчна терапия. МНОЖЕСТВЕНА СКЛЕРОЗА: Нано-терапевтичният подход се използва за насочване на „LIF” за лечението на МС. LIF е фактор на растежа за стволовите клетки, участващ във възстановяването на защитата на нервите от миелина, като в същото време той е толерогеничен за миелина. Тези три основни свойства на LIF предоставят потенциално лечебна терапия за ранна фаза на МС, като в същото време предоставя ценна добавка към използваните в момента за лечението на МС лекарства.

Смъртта на Александър Велики най-накрая обяснена

Ролята на наночастиците

Комбинация от LIF и наночастици е съвместима с тялото и те бавно се разтварят като разтворимите шевове. Наночастиците се превръщат в способ на доставяне, пренасящи LIF в рамките на период от пет дни.

Както казва Сю „самата наночастица е защитна среда, а ензимите, които я разграждат не могат да я достигнат. Също така можете да покриете повърхността на частиците с антитела, така че тя се превръща в способ за самонасочване, което може да достига до конкретни части на мозъка. Така че човек получава правилната доза на точното място и в точното време”.

Самите частици са разработени в университета Йейл, но фирмата LIFNano има световен лиценз за използването им и Сю вярва, че те са на прага на ново и ефикасно лекарство.

Пиенето на сода за хляб е евтин и безопасен начин за справяне с автоимунно заболяване

Как помага нано-медицината

Тя казва: „Нано-медицината е нова ера и Биг фарма вече е навлязла в тази област за предоставянето на лекарства като едновременно с това се опитва да избягва страничните ефекти. Огромният скок е всъщност да се навлезе в биологията и да се въздейства на естествените пътеки в тялото.

„Ние не използваме никакви лекарства, просто задействаме собствените системи на тялото за самопонасяне и възстановяване. Няма никакви странични ефекти, защото ние всичко на всичко регулираме равновесието.

Автоимунитет се появява когато равновесието леко се разстрои и ние просто решаваме този проблем. След това въздействието само се поддържа и не е необходимо да продължаваме с терапията, защото тялото си е възстановило равновесието”.

Както вече споменаваме по-горе, LIFNano вече привлече две големи награди за финансиране от фармацевтичната компания Merck и от Държавната агенция Innovate на Обединеното кралство. Сю се надява да привлече още инвестиции за работата си като целта й е да започне клинични изпитания през 2020 година.

„Имаме всичко, което ни трябва за направата на наночастиците по клинично подходящ начин, става дума само за включването на копчето когато намерим парите. Уповаваме се на Биг фарма, защото те имат голям интерес в тази област. Извършваме цялата пред-клинична работа наред с набавянето на основните средства, от които компанията се нуждае да продължи по план”.

Край и на инжекциите, умно хапче ще предоставя инсулина направо в стомаха

Сю отдавна работи с имунни клетки в кариерата си и е емоционална по въпроса. „Имунната клетка е единствената отделна клетка в тялото, която е цялостна сама по себе си така че да действа сама.

Тези клетки вероятно са едни от най-силните клетки в тялото, защото могат да ви убият, но ако ги нямате, умирате, защото ги нямате”.

Макар че д-р Сю Меткаф в момента се фокусира върху МС, тази работа ще „доведе до навлизането в областите и на други важни автоимунни заболявания”.

С един куршум два заека

„И така, помислих си, че това е фантастично. Можем да лекуваме автоимунно заболяване и имаме нещо, с което да лекуваме МС, болест атакуваща както мозъка, така и гръбначния мозък”.

Мисля, че всички гледаме в бъдещето със Сю и работата й с фирмата LIFNano. Тя също така посочва, че „в началото на списъка ни с други автоимунни заболявания е псориазисът, както и диабетът. Като талантлив учен, д-р Меткаф се надява с достатъчно финансиране и с екипа си да открие потенциален лек за МС към 2020 година.

Оттам нататък следват всички форми на деменцията, понеже LIF е основен здравословен фактор за мозъка – ако можем да ги използваме в мозъка, можем да започнем да го защитаваме от деменция”.

Изследванията на д-р Сю Меткаф са значими и вдъхновяващи и най-вече обнадеждаващи не само за страдащите от множествена склероза, но и за хората с други автоимунни заболявания.

Прочетете също:

Край и на инжекциите, умно хапче ще предоставя инсулина направо в стомаха

Науката потвърждава, че прясното мляко може да причини следните 4 сериозни заболявания

Лекар препоръчва яденето на месо при дисфункция на щитовидната жлеза и автоимунни заболявания

Как да спрем да атакуваме себе си: 9 стъпки за излекуване на автоимунно заболяване

Щитовидната жлеза се повлиява благотворно от усмивка, страховете я унищожават!

Източници:

https://en.stories.newsner.com/news/breakthrough-scientist-on-verge-of-curing-multiple-sclerosis-for-2-3-million-patients/

https://theheartysoul.com/cambridge-scientist-on-verge-of-curing-multiple-sclerosis/

Снимка: cambridge-news.co.uk

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *