Хранителното вещество без което стареенето не е приятно

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Не казвам, че човек се нуждае само от това хранително вещество, за да остане млад. Казвам, че без веществото, което имам предвид, човек няма никакъв шанс за дълъг живот или здравословно стареене! 

Кое е това хранително вещество?

Омега-3 мастните киселини. Има две основни омега-3 мастни киселини с ужасяващо трудни, плашещи имена (ейкозапентаенова киселина или EPA и докозахексаенова киселина или DHA). Нека просто се придържаме към EPA и DHA. Според статия в списанието BMJ (от 17 октомври 2018 година), тези две есенциални мастни киселини от морска храна са свързани с по-здравословното стареене.

                      Едно хранително вещество срещу сърдечни заболявания и депресия

Възпалението е най-увреждащото от всички феномени на стареенето (забравете за износването и болките, теломерите и т.н.). То буквално гори телата ни като „огън”.

Всички маркери на стареенето са в основни линии възпаления: болестта на Алцхаймер, артритът, диабетът, увреждането на артериите, водещо до инфаркти и инсулти… Дори в рака има силен възпалителен елемент, който може да спомогне за разпространението на рака (ортодоксалните лекари признават това; например, тук: Ir J Med Sci. 2017; 186(1): 57–62. публикувано онлайн на 7 май, 2016).

Доказано е, че продължителното наличие на възпалителни клетки и фактори в туморната микросреда може да ускори растеж на тумора и да спре апоптозата (самоунищожението) на раковите клетки.

Взимайте омега-3 мазнини против болки, възпаление, астма, артрит, инфаркти…

Според статия в престижното научно списание Nature:

Медиаторите и клетъчните фактори, причиняващи възпалението са важни компоненти в средата обгръщаща туморите. При някои видове рак, възпалителните състояния са налични още преди появата на злокачествена промяна. Обратно, при други видове рак, онкогенна промяна причинява появата на възпалителна микросреда, която насърчава развиването на тумори. Независимо от произхода му, „тлеещото” възпаление в туморната микросреда има множество насърчаващи туморите действия. [Nature. 2008 Jul 24;454(7203):436-44. doi: 10.1038/nature07205]

И така, поради всичките тези причини, вие НЕ искате възпаление в тялото си. То ви поставя в риск и ви кара да остарявате без време.

За остър ум, добро настроение и младост в живот без рак и високо кръвно можете да разчитате на омега-3 мазнините

Но много малко хора си правят труда да използват противовъзпалителни хранителни вещества. Най-добрите според мен са омега-3 мастните киселини. Действието им е направо магично. Рибата и морската храна са основни източници (но не са единствените). Ето защо средиземноморската диета е толкова полезна: заради рибата!

Ако имате проблем с вкуса на риба на тези хранителни добавки или с неприятните оригвания, които понякога следват приема им, на пазара вече има омега-3 хранителни добавки с приятен вкус.

И така, радвайте се на дълъг живот и добро здраве… с помощта на омега-3 мастните киселини!

Професор Кийт Скот-Мъмби, Официалният алтернативен лекар

Прочетете още:

Факт или мит: Растителните и животинските омега-3 мазнини са еднакво ефикасни

Променете мазнините в тялото си за по-добро здраве и по-малко възпаление

Лесни съвети как да ядем полезни мазнини на всяко хранене

Обуздайте разпространяването на рака с тази достъпна мазнина

 

Омега-7 – поредната перла сред омега киселините – ви пази от метаболитен синдром

Забранената храна, която парира рака

Източник:

The One Nutrient You Can’t Age Well Without

Снимка: NutritionFacts.org

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *