Смъртта на Александър Велики най-накрая обяснена

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Как е починал Александър Велики?

Изследване твърди, че той е бил парализиран, но ЖИВ в продължение на шест дни докато тялото му е било подготвяно за погребението – поради рядко неврологично заболяване, повалило го след пиянска нощ

  • Предишни теории заключаваха, че той е умрял от инфекция, алкохолизъм или убийство
  • Ново изследване заключава, че той е бил болен от неврологичното автоимунно заболяване Синдром на Гилен-Баре
  • Изследователите са озадачени от описанието на тялото на пълководеца, посочващо, че по него нямало признаци на разлагане в продължение на шест дни след смъртта
  • Сега се приема, че той може просто да е бил парализиран от заболяването

Мистерията около смъртта на Александър Велики озадачаваше историците, но може най-накрая вече да е разбулена.

Лекар препоръчва яденето на месо при дисфункция на щитовидната жлеза и автоимунни заболявания

Предишни теории заключаваха, че той е умрял от инфекция, алкохолизъм или убийство.  Има спекулации, че великия завоевател е бил отровен. В днешно време медицинските експерти спекулират, че малария, белодробна инфекция, чернодробна недостатъчност или коремен тиф може да са убили Александър Велики.

Обаче, ново изследване (статията е от 29 януари 2019 г.) стигна до заключението, че той е срещнал смъртта си, покосен от неврологичното автоимунно заболяване Синдром на Гилен-Баре, което може да доведе до парализа на страдащите от него.

Изследването също така твърди, че той не е бил мъртъв – а само парализиран – в продължение на шест дни преди най-накрая да почине.

Изследователите са озадачени от описанието на тялото на пълководеца, сочещо, че по него нямало признаци на разлагане в продължение на шест дни след смъртта

Тялото на Александър Велики не се е разлагало през първите шест дни след предполагаемата му смърт, което накарало древните гърци да твърдят, че това доказвало, че той е бил бог. Всъщност, казва д-р Катрин Хол, той е бил парализиран, докато тялото му е било подготвяно за погребението

Как да спрем да атакуваме себе си: 9 стъпки за излекуване на автоимунно заболяване

Какво е Синдромът Гилен-Баре?

Синдромът Гилен-Баре се появява когато тялото чрез имунната си система атакува собствената си нервна система.

Заболяването засяга приблизително един на 100000 човека в САЩ и Великобритания.

Симптомите обикновено започват с усещане за изтръпване в крака, което може да се разпространи в ръцете и горната част на тялото.

В тежки случаи, човек може да се парализира.

Заболяването може да е животозастрашаващо, ако засегне дишането, кръвното налягане или сърдечния ритъм.

Отключете супер силата на витамин D за побеждаване на автоимунни заболявания

Причинителят на Синдрома на Гилен-Баре не е известен, но обикновено се появява след вирусна инфекция. Националната служба по здравеопазване (на Великобритания) посочва, че болестта се причинява от инфекции с Сampylobacter, (което означава „извити бактерии” – обикновено с формата на запетайка или на латинската буква s) и е род грам-отрицателни бактерии, при яденето на недостатъчно топлинно обработено птиче месо.

За Синдрома на Гилен-Баре няма лек.

Лечението се фокусира върху възстановяването на нервната система.

В статия, публикувана в бюлетина The Ancient History Bulletin, Д-р Катрин Хол, преподавател в Медицинското училище Дънидън и практикуващ лекар казва, че предишните теории за смъртта на Александър Велики през 323 г.пр.н.е. не са задоволителни, понеже не обясняват цялото събитие.

„Исках да провокирам нов дебат и дискусия, както и възможното пренаписване на историческите книги, като посоча, че Александър умира наистина шест дни по-късно от досега приеманата дата на смъртта му”, казва тя.

Чудесни съвети за детоксикация на всеки орган така че вече да не боледувате нито да сте уморени!

„Смъртта му може да се окаже най-прочутият случай на псевдо танатос (от гръцки) или на някога поставяна погрешна диагноза за смърт в историята”, казва тя.

Наред с посочената забава на разлагането, 32-годишният Александър Велики се казва, че е развил висока температура, коремни болки, напредваща симетрична възходяща парализа и е останал в съзнание (compos mentis) непосредствено до преди смъртта си.

До наши дни са достигнали само пет доста противоречащи си описания за смъртта на Александър Велики в двореца на Небучаднезар II във Вавилон през юни 323 г. пр.н.е..

Нито едно от тях не е написано от пряк свидетел на събитието и всички те в различна степен си противоречат.

Според описание от римската епоха, Александър умира, оставяйки царството си „на най-силния” или „най-достоен” от генералите си.

В друга версия, той е умрял безмълвно в кома без да прави планове за това кой да го наследи.

Алергиите никога не спят! Ефикасен лек за всички видове алергии от само 2 съставки

„По-конкретно, нито едно не предоставя обхващащ всичко отговор, който да дава достоверно и приемливо обяснение за факт, съобщен от един от източниците – тялото на Александър не показва никакви признаци на разлагане в продължение на шест дни след смъртта му”, казва д-р Хол.

„Древните гърци вярвали, че това доказва, че Александър е бил бог; настоящата статия е първата, която предоставя достоверно обяснение”.

Д-р Хол смята, че диагнозата Синдром на Гилен-Баре, заболяване, придобито от инфекция с  Campylobacter pylori (често срещана по онова време инфекция, както и честа причина за заболяването Синдром Гилен-Баре), е издържана научно, както от класическа така и от медицинска гледна точка.

Повечето доводи около причината за смъртта на Александър Велики се фокусират върху високата му температура и стомашни болки.

Обаче, д-р Хол казва, че описанието, че той е останал с разсъдъка си не получава почти никакво внимание.

Тя смята, че той се е разболял от остра моторна аксонална невропатия, което заболяване е вариант на Синдрома на Гилен-Баре, и то е причинило парализа, но без объркване или изпадане в безсъзнание.

Кончината му допълнително се усложнява от трудностите да се определи причината за смъртта в древни времена, за която се разчитало на наличието на дишане, а не на пулс, казва тя.

Как терапията със стволови клетки помага за оздравяване и регенериране на тялото

Тези затруднения, наред с вида парализа на тялото му (най-често причинявана от Синдрома Гилен-Баре) и снижената необходимост от кислород биха снижили осезаемостта на дишането му.

Вероятна недостатъчност в регулирането на температурата от страна на тялото му, както и фиксирането и разширяването на зениците на великия пълководец също сочат към това, че тялото му се е запазило неувредено в продължение на шест дни не поради чудо, а защото той още не е бил мъртъв.

„Елегантността в диагнозата Синдром на Гилен-Баре като причина за неговата смърт е в това, че тя обяснява толкова много иначе разнородни елементи и че ги свързва в единно цяло”.

Прочетете следните сходни статии:

Момченце излекувано от аутизъм благодарение на елиминирането на глутена и млечните продукти от храната му

Кокосовото масло е незаменимо за здравето на щитовидната жлеза

Подход на функционалната медицина за лечение на множествена склероза

Как да се излекуваме от лупус в 5 стъпки

Позволете на тялото си да се самолекува от рак и от всички заболявания с този лесен лек

Източник:

https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-6642355/Has-mystery-Alexander-Greats-death-solved.html
Снимка: profil-klett.hr

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *