Откритие за мозъка разкрива тайна за предпазване от Алцхаймер

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

lymph-system-alzheimers

Учените отдавна знаят, че болестта на Алцхаймер се причинява от натрупването на анормални протеинови сплитания в мозъка. Те се наричат амилоидни плаки. И предотвратяват нормалното функциониране на мозъчните клетки.

За да намерят лек за Алцхаймер, учените се фокусират върху притока на кръв в мозъка. Това е логично, след като кръвта пренася кислорода и хранителните вещества, които хранят мозъчните клетки и премахват амилоидните плаки.

Ето защо невролозите често препоръчват физическа активност за предотвратяване на Алцхаймер… защото тя повишава притока на кръв в мозъка.

Започнете да снижавате риска си от Алцхаймер още днес с тези две стъпки

Но се оказва, че кръвообръщението може да е по-малко важно от една друга система в тялото, която изхвърля плаките от мозъка. Ново, изключително откритие показва, че тя може да е ключът към предпазването от Алцхаймер.

През 2015 година, неврологът д-р Джонатан Кипнис ръководи екипа, който откри, че мозъкът е обвит от лимфни съдове. Преди това, никой не знаеше, че тези съдове съществуват.

Наред с други неща, лимфната система премахва външни нападатели в тялото и се бори с инфекциите.

Откриването на лимфните съдове в мозъка беше голяма новина. Но сега (статията е от 06.11.2018 г.) д-р Кипнис и колегите му може би надминаха себе си. Те откриха, че лимфната система е особено важна за пречистването на мозъка. Тя изхвърля протеините, причиняващи Алцхаймер.

Изследователите, използвали възрастни мишки. Те давали на животните съединение, което правело лимфните им възли по-големи и по-способни да пречистват шлаките от мозъка. Това подобрило способността на гризачите да учат и помнят.

Мъж яде по 2 с.л. кокосово масло два пъти на ден за 60 дни и ето какво се случва с мозъка му!

За първи път подобряването на лимфната система подобрява познавателната способност.

„Казахме, чакай малко, ако случаят е такъв, какво се случва с Алцхаймер”? казва д-р Кипнис.

Запушването на лимфните съдове на мишките довело до натрупване на амилоидни плаки в мозъците им – предвестникът на Алцхаймер.

Д-р Кипнис казва, че това откритие показва, че зле функциониращата лимфна система може да е причината за Алцхаймер.

Лесни начини за детоксикация на лимфните възли

3 начина да подсилим лимфната си система и да отблъснем Алцхаймер

Няма гаранция, че подобряването на лимфната функция ще има същото действие върху хората като при мишките. Но учените мислят, че ще го прави.

Ето три стъпки, които помагат на лимфната система да премахва шлаки от мозъка:

Физическа активност.

Физическата активност не само ускорява кръвотока, но и метаболизира лимфната течност. Движението на мускулите избутва лимфата през лимфните съдове.

Снижаване на стреса.

Нещата, които подсилват релаксацията като протягане, дълбоко дишане и осъзната медитация ще помогнат за отварянето на лимфните възли.

Билки. 

Някои билки имат детоксикиращо или облекчаващи стреса действие, което помага на лимфната система да си върши работата. Те включват бял трън, чай Есиак (често използван при пациенти с рак), и етерични масла.

Етеричните масла се извличат от растения. Те се използват за ароматерапия и включват ментово, лавандулово, от сандалово дърво, розово, от бергамот, от лайка, жасминово, от чаено дърво и лимонено.

Златното мляко: Древна рецепта с куркума за перфектно здраве

Истинската причина за глаукома, диабет тип 3 и Алцхаймер, как да се предпазваме

7 начина да се предпазим от Алцхаймер

Подправка предпазва от Алцхаймер

Сезонно 3-дневно очистване на лимфната система, за да сте здрави през цялата година

 

Източник:

https://www.institutefornaturalhealing.com/2018/10/brain-discovery-reveals-secret-to-preventing-alzheimers/
Снимка: epicherbals.net

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *