Салвията ни спасява от болестите, защото е едно от най-лековитите растения на света

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

salvia-tea-benefits

Салвията е едно от най-лековитите растения на планетата, като се казва се, че то лекува абсолютно всяко заболяване.

Салвия е латинското му име и означава спасява или лекува, иначе го наричаме градински чай.

По времето на Карл Велики използвали салвия за лечението на почти всички заболявания и билката имала статут на свещено растение.

Салвията има лечебно действия като пречиства кръвта, контролира мукуса (секрета) в дихателния тракт, спомага изхвърлянето на мукуса от стомаха и помага за възвръщането на апетита на болните.

Ако страдате от диабет, препоръчваме ви да смесвате салвията с бял равнец.

Салвията се бори с възпаленията и е отлична за лечението на възпалено гърло и проблеми със сливиците. Най-добрият начин да използваме салвия е като си правим гаргара с чай от билката.

Салвията спомага лечението на ревматизъм, подагра и нервни разстройства.

Някои лекари използват салвия в лечението на спазми, заболявания на гръбначния мозък, заболявания на жлезите и тремор. Те препоръчват пиенето на по 2 чаши чай от салвия на ден. Този чай е чудесен при чернодробни заболявания, като също така намалява подуването на корема и елиминира чревни проблеми като диарията.

Запарвайте по 15 г сушена салвия или 15 г пресни листа и цветове в 1 литър вряла вода три минути. След това можете по желание да добавяте лимонов сок, стевия или натурален мед, понеже вкусът на чая от салвия е леко горчив.

Още за лековитите и магически свойства на салвията:

Как да премахваме негативната енергия от дома си с помощта на лесни прочистващи пространството ритуали

Тинктурата от салвия, безценна част от всяка домашна аптечка

Подаръци от градината: китки за кадене

Истината за рака и етеричните масла от първа ръка, която НИКОЙ онколог няма да ви разкрие

Домашен гел лекува стрии, старчески петна, белези от акне, псориазис, изгаряния!

 

Източник:

http://www.yourstylishlife.com/this-plant-treats-absolutely-every-disease-its-name-means-savior-and-is-one-of-the-healthiest-on-the-planet/

Снимка: Step To Health

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *