Как да облекчим синусова инфекция за 20 секунди

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Най-често запушването на носа е в резултат на синусова инфекция и настинки. Редица различни инфекции, причинени от бактерии и вируси могат да запушат носните пътища и да затруднят дишането.

Relieve-Sinus-Infection

Общо взето, това заболяване отшумява за седмица, но вие можете да го излекувате много по-бързо като използвате този чудесен метод за прочистване на синусовата конгестия с помощта на езика и палеца, който отнема не повече от 20 секунди.

Помислете, изчистването на повечето синусови инфекции отнема от 10 дни до месец, а с тази техника синусите ви се прочистват за някакви си 20 секунди.

Излекувайте запушените си синуси за 20 секунди

Процедурата е много лесна, всъщност. Просто притиснете силно език към небцето си и натиснете с палеца си точката между веждите.

Задръжте езика си в това положение и натискайте с палеца си поне 20 секунди и секретът от синусите ви ще започне да се оттича, отпушвайки ги.

Обяснение на метода

Ралникът е вертикалната кост в носната кухина. Лиса Ди Стефано, асистент в  Колежа по остеопатични медицина на Мичиганския държавен университет, твърди, че тази техника помага на ралникът да се движи напред и назад, което облекчава конгестията и позволява на синусите да се отпушат.

Още четири направи си сам лекове за запушен нос

Ако по някаква причина не искате да опитате горния метод или го намирате за неефикасен, нека си припомним още няколко лека, които можете да опитате у дома си. Следните четири народни лека също дават невероятни резултати при синузит.

Промиване на носа със солен разтвор

Този метод се оказва доста успешен за много хора, но може да е малко неприятен, понеже разтворът преминава от едната ноздра и излиза от другата, за да прочисти синусите. Просто сложете четвърт чаена лъжица морска сол в една чаена чаша топла вода. Запушете едната си ноздра с глава наклонена на същата страна и налейте от разтвора в другата ноздра. Ще почуватвате как солената вода преминава в другата ви ноздра, отпушете я и позволете на пречистващата течност да изтече.

Още подробности и как да приготвите физиологичен разтвор: Естествени лекове за синусова инфекция

Масло от риган

Макар че трудно се намира и е доста скъпо, маслото от риган е много ефикасно лечение за синузита. За да облекчите синусова инфекция, просто го добавяйте в храната си или оставете вода да заври на печката, добавете няколко капки масло от риган, надвесете се над съда с покрита с кърпа глава и вдишайте парата.

Органичен ябълков оцет

Можете или да пиете по една супена лъжица ябълков оцет по три пъти на ден или да използвате следния лек: смесете 240 мл (8 униции) топла вода с две супени лъжици ябълков оцет и една супена лъжица мед. Така синусите ви ще се изчистят след няколко дни.

Като алтернатива, смесете половин чаена чаша ябълков оцет с половин чаена чаша вода, оставете течността да заври и вдишайте парата със затворени уста и очи.

Куркума

Можете да облекчите синузита си като просто добавяте куркума на прах в ястията си.

Силните противовъзпалителни свойства на куркумата се дължат на активната й съставка куркумин.

от Линда Люитски

Прочетете още:

ЛИНГА МУДРА

Аюрведа и домашни лекове за синузит

Спасение от ада на синузита

 

Източник:

http://healthylifestylezone.net/how-to-relieve-your-sinus-infection-in-20-seconds-2/

Снимка: Home Healthy Habits

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *