Яжте тези семки, за да се изплъзнете от метаболитния синдром

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

pumpkin seeds

Метаболитен синдром. Никой не иска този плавен преход към диабета. Затова ви предлагам нещо, което може да ви помогне да го осуетите: тиквените семки.

Тиквените семки са заредени с магнезий. А едно наскоро проведено изследване откри, че колкото повече магнезий съдържа храната на човек, толкова по-малка е вероятността той да развие метаболитен синдром.

Минерал от висшата лига

 Метаболитният синдром се характеризира с куп неприятни симптоми, включително високи кръвно налягане, кръвна захар и триглицериди, ниско съдържание на полезния (HDL) холестерол; и бирено коремче. Когато изследователите наскоро проследиха навиците на хранене на млади хора, онези, чиято храна съдържаше най-много магнезий се свързваха с 31 процента по-нисък риск от развиване на този синдром. А това е нещо много полезно, което трябва да знаем, като се има предвид, че метаболитният синдром може да доведе до беди като диабет и сърдечни заболявания.

Как действа магнезият?

 Експертите не са напълно сигурни по какъв начин магнезият помага в борбата с метаболитния синдром, но този минерал със сигурност подобрява способността на тялото да използва инсулина и помага за регулирането на кръвната захар. Всъщност, от изследваните доброволци, онези, които консумираха най-много магнезий имаха най-ниски нива на инсулин.

Знаехте ли че…

 … твърде многото магнезий може да причини диария? Така че, набавяйте си минерала от храната, вместо с хранителни добавки.

И още нещо. Ако приемате достатъчно магнезий (400 милиграма за жените и 333 милиграма за мъжете) вие можете да изглеждате с 0.9 години по-млади.

– Real Age

Източник: Real Age, Eat These Seeds to Give Metabolic Syndrome the Slip Turn Your Digestion Gene Back On, March, 2010

Снимка: www.momspantrykitchen.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те на са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчват да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *