Комбинация предпазва от и вероятно лекува рак на дебелото черво

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

milk-thistle-seeds

Факт от живота е, че някои неща просто действат по-добре заедно. Фъстъченото масло с желе. Спагети и кюфтенца. Кафе с понички. Но този факт не се отнася само за храната… той се отнася и за борещите рака фитохимикали.

Всъщност, изследователи от Университета Сейнт Луис наскоро откриха две мощни, борещи рака съединения, които работят по-добре като екип. Съчетаването на способностите им да убиват рака способности е толкова ефикасно, че изследователите мислят, че те могат да са алтернативно лечение за рак на дебелото черво в бъдеще.

Това динамично, убиващо рака дуо се състои от куркумин, активното съединение в куркумата, и силимарин, съединение, съдържащо се в белия трън.

Логично е че изследователите решиха да изпробват тези две съединения заедно, защото всяко съединение само по себе си доказано има противоракови свойства. Та защо да се придържаме само към едно убиващо рака съединение, когато можем да използваме две? Няма нужда да казваме, че любознателността им даде резултат…

Когато учените използвали тези две съединения върху ракови клетки при рак на дебелото черво в петри съд, те спирали размножаването и разпространяването на раковите клетки. Е това би било победа само по себе си, но двете съединения убивали също така и реално съществуващи ракови клетки… което означава, че учените вероятно били открили потенциален лек за рака на дебелото черво.

Естествени домашни лекове при рак на дебелото черво

Изследвания с животни и хора са в процес на провеждане, така че ще мине известно време преди медицинската общност да започне да използва това откритие. Но ако искате да добавите тези мощни превантивни съединения към своя противодействащ на рака арсенал, можете да започнете незабавно…

Хранителни добавки с куркумин и силимарин можете лесно да закупите в магазините за здравословни храни. Или ако искате да предприемете по-пълноценен подход към храната, което се препоръчва от учените, просто започнете да добавяте повече куркума  в храната си. Можете също така да закупите семена на бял трън и да ги добавяте вместо ленено семе в храната си. Превенцията е в основата на доброто здраве.

Вижте тази рецепта за стимулираща имунитета закуска, в която има както семена от бял трън, така и куркума: Закуска за подсилване на имунитета

Още за куркумина и силимарина можете да прочетете в сайта, както и в следните статии:

Куркумата не прави нищо за вас, ако не използвате две храни и един трик

Златното мляко: Древна рецепта с куркума за перфектно здраве

Научно откритие: Белият трън побеждава болката в ставите и още

Природната химиотерапия при рак на белите дробове

Източник:

https://easyhealthoptions.com/compound-may-cure-colon-cancer/

Снимка: Eden Brothers

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *