Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

linga-mudra

Линга мудра, позната също като Повдигаща мудра

КОГА:

При всички простудни заболявания на гърлото и белите дробове – разтваря натрупания секрет; лекува тежки настинки и бронхиални инфекции; спира производството на слуз; при дихателни проблеми, свързани с промяна на времето; кашлица; хрема; синузит. Поддържа телесната температура; енергизира цялото тяло; повишава имунитета; регулира наднорменото тегло. Дарява духовна устойчивост.

КАК:

Пръстите са сплетени. Палецът на едната ръка сочи нагоре. Палецът и показалецът на другата го обхващат, като се допират.

Тъй като Лига мудра генерира топлина в тялото, приемайте прясно мляко, топено масло „ги”, повече вода и плодови сокове, за да извлечете повече ползи от нея.

КОЛКО:

За профилактика: Веднъж дневно, 15-20 минути.

За лечение се прави 3-4 пъти дневно по 15 минути.
С цел отслабване се прави 3 пъти на ден по 15 минути. Прекаляването води до апатия, летаргия, инертност. Да се пие достатъчно чиста вода.

ОЩЕ ЗА ЛИНГА МУДРА:

Според холистиката, наднорменото тегло се дължи на натрупани в организма неусвоени вещества, мисли, емоции. Линга мудра ще „разбута” всичко непреработено, което се е акумулирало в тялото. Пийте достатъчно вода, за да може организмът да изхвърля натрупаните отрови. А ако си осигурите „жива“ вода, ефектът ще се ускори. Живата вода се съдържа в изобилие във всички пресни растителни храни (по възможност – без нитрати).
Според енергията, която ни доставят, храните се делят на:

1. Живи.

Това са непреработените, сурови и по възможност – пресни плодове, зеленчуци, билки и прочие растителен свят.

2. Полуживи.

Това е растителният свят, преработен от някои животни във вид на мляко, яйца и мед. Силата им е най-голяма, когато са сурови или обработени до 54 градуса по Целзий. (При топлинна преработка над 54 градуса ензимите умират. )

3. Мъртви.

Това е всичко останало, което човекът преработва по всички възможни начини и технологии. Тези храни не зареждат с енергия, напротив, отнемат от енергията ни, която е необходима за тяхното елиминиране.
За да отслабнете, не се лишавайте от нищо и не гладувайте. Диетите не помагат! Напълно достатъчно е да въведете живите неща в живота си (не само въздух, вода и храна ) и да не позволявате на другите да ви „хранят“. Никой не знае по-добре от самите вас какво всъщност ви е нужно дори и рекламите.

Източници:

http://bg.convdocs.org/docs/index-96628.html

http://www.shootfirsteatlater.com/2010/03/15/indian-finger-exercises-for-good-health/

Снимка: yoganewsletters.wordpress.com

Прочетете още по темата:

За мудрите с любов

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

2 thoughts on “ЛИНГА МУДРА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *