Лозата на Бога на гръмотевиците убива най-смъртоносни форми на рака за 40 дни

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

thunder-god-vine

(NaturalNews) Почти непозната извън традиционната китайска медицина, билката лей гонг тенг или „лозата на Бога на гръмотевиците” силно впечатлява западните изследователи със способността си да спира рака в крачка – в рамките само на някакви си четиридесет дни. Макар че растението се използва заради неговите укрепващи здравето качества от повече от 2000 години в Китай, Западът едва в наши дни започва да открива впечатляващите ползи от лозата в лечението на рака, като дава нова надежда на хората, страдащи от най-смъртоносните форми на това заболяване.

Съединение в лозата на Бога на гръмотевиците бързо побеждава рака

Родина на лей гонг тенг (Tripterygium wilfordii) са Китай, Япония и Корея, където билката отдавна е ценена заради забележителните й противовъзпалителни, имуносупресивни и противоракови свойства. Като предоставя големи количества от активното съединение триптолид, билката демонстрира значителен успех в унищожаването на раковите тумори.

Прочетете още по темата: Билки срещу ревматоиден артрит

Изследователи в Масонския раков център на Университета на Минесота откриха, че при мишките, лекувани с триптолид в продължение на 40 дни по-нататъшната заболеваемост от тумори се прекратява дори и след спирането на лечението. Ашок Салуха, ръководител на изследването, каза пред телевизия Bloomberg, „Виждахме всеки ден докато наблюдавахме мишките как туморът ставаше все по-малък и малък и след това той просто изчезваше”.

Учени в Медицинския факултет на Джонс Хопкинс също откриха, че екстрактите от лей гонг тенг са ефикасни в елиминирането на злокачествените тумори. Джун О. Лиу, Ph.D., професор по фармакология и молекулярни науки в Johns Hopkins, отбелязва:

„… триптолидът бе доказано, че блокира растежа на всичките 60 клетъчни линии, определени от Националния раков институт на САЩ при много ниски дози и че дори кара някои от тези клетъчни линии да умират”.

Очевидно съединението спира производството на нова РНК, като по този начин ограничава размножаването на раковите клетки при мишките. Тези заключения поставят основата за клинични изпитания с хора в близко бъдеще.

Триптолидът бе доказано, че спира рак на дебелото черво и ректума, рак на панкреаса и рак на яйчниците, наред с други видове рак. Освен това, ревматоидният артрит и автоимунните заболявания като множествена склероза и лупус също се повлияват от билката лей гонг тенг.

Понеже билката може да причини сериозни странични ефекти, включително загуба на костна маса, главоболие, косопад и безплодие, важно е да се консултирате с квалифициран в традиционната китайска медицина лекар преди употребата й. Има случаи и на причинени стомашно-чревни проблеми като диария, лошо храносмилане и гадене.

Тъмната страна на научните изследвания

Макар че последните изследвания по отношение на лозата на Бога на гръмотевиците са обнадеждаващи, финансовите печалби продължават да са скрития мотивиращ фактор, стоящ зад тях. Антъни Гучарди от Natural Society съвсем уместно отбелязва:

„Макар чудесната новина, че изследването осветлява полезните действия на тези евтини и лесно достъпни съставки на растението, лошата новина е, че целта на хората, провели изследването е всъщност създаването на фармацевтично лекарство, използващо основната му съставка триптолид. Лекарство, което ще трябва да бъде одобрено от FDA и в крайна сметка патентовано, ще разруши натуралната хранителна стойност на билката и ще се продава за една шапка пари. Вместо това, просто си набавяйте билката лозата на Бога на гръмотевиците от пазарите, магазините за здравословни храни или онлайн”.

И за да изпишете вежди, вместо да извадите очи, непременно определете дозата и начина на приемане на билката лоза на Бога на гръмотевиците с опитен натуропат или експерт билкар.

Източник:

http://www.naturalnews.com/040314_thunder_god_vine_cancer_tumors.html

Снимка: www.natureworldnews.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *