Мъж яде по 2 с.л. кокосово масло два пъти на ден за 60 дни и ето какво се случва с мозъка му!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

coconut-oil-Alz

Теорията на д-р Мери Нюпорт, ако е точна, може да е сред най-големите и най-важни открития за здравето на всички времена.

Тя посочва, че кетонните тела (химикали, които тялото произвежда, когато в кръвта няма достатъчно инсулин и се налага да разгражда мазнини вместо глюкоза, за да си набавя енергия), които се формират когато поглъщаме кокосово масло, могат да служат като алтернативна енергия за мозъка. Кокосовото масло се счита, че предоставя особено важни ползи в предпазването от и лечението на болестта на Алцхаймер.

Самата тя е запозната с това заболяване, понеже на 51-годишна възраст съпругът й Стийв заболял от прогресивна форма на деменция, и се борил с болестта си в продължение на 5 години в средата на петдесетте години на миналия век, като му е правен ядрено магнитен резонанс, който потвърждава клиничната диагноза за Алцхаймер.

Непозната способност на кокоса спасява мозъка от Алцхаймер

Ето какво разказва тя за неговия случай:

„Много пъти, често в продължение на няколко поредни дни, той изпитваше замъгление на мозъка; не можеше да намира предмети, нито си спомняше как да вади неща от хладилника… Когато го питах дали се е обаждал човек, който очаквах да ми позвъни, той казваше „не”. Два дни по-късно той си спомняше съобщението от този човек отпреди два дни, както и какво гласеше съобщението”.

Тя разказва, че Стийв нямал краткосрочна памет, но според нея информацията все още съществувала някъде в мозъка му, и тя усещала, че начинът му на хранене е някак свързан с проблема. Стийв започнал да пие лекарства, за да забави развитието на болестта, но се депресирал, не можел да извършва ефективно и най-обикновени действия, отслабнал, забравил как да готви и да използва калкулатор или дори да събира две и две.

Но останал във форма и по цял ден работел в гаража и градината в добро физическо състояние.

Изненадваща и лесно отстранима причина за Алцхаймер, Паркинсон и АЛС

Д-р Нюпорт се заинтересовала от заключения от изследвания, които показвали, че средноверижните триглицериди или кетонните тела имат способността да лекуват и да предпазват от болестта на Алцхаймер.

Експертите също така считали средноверижните триглицериди за потенциално лечение на диабет, множествена склероза, болестта на Паркинсон, устойчива на лекарства епилепсия и болестта на Хънтингтън.

Тя обяснява:

„Кетонните тела помагат на мозъка да се възстановява след липса на кислород както на новородените така и на възрастни хора, помагат на сърцето да се възстанови след силен инфаркт и свиват раковите тумори. Децата с резистентна на лекарства епилепсия понякога се повлияват от кетогенната диета с изключително ниско съдържание на въглехидрати”.

7 начина да се предпазим от Алцхаймер 

Ако глюкозата липсва, клетките в тялото могат да използват кетонни тела като алтернативна енергия. Те обикновено не циркулират в тялото, а само когато то е в режим на гладуване за няколко дни, или ако човек спазва диета с много ниско съдържание на въглехидрати. Д-р Нюпорт добавя:

„При болестта на Алцхаймер, невроните в някои части на мозъка не са способни да поемат глюкоза, поради инсулинова резистентност и бавно измират… ако тези клетки имат достъп до кетонни тела, те потенциално биха могли да останат живи и да продължат да функционират”.

Ето защо тя започнала да дава кокосово масло на съпруга си ежедневно. Той получавал по 3 (в други източници се казва по 2 или около 35 мл на ден) супени лъжици кокосово масло по два пъти на ден, за да се подсигури непрестанно циркулиране на кетонни тела в организма му. След лечение, продължило 2 месеца той бил по-щастлив и буден, шегувал се и станал по-комуникативен. Освен това, треперенето му станало по-незабележимо и той вече не се разсейвал докато работел по дадена задача.

Детоксикация на мозъка, 5 незаменими храни

След година Стийв бил напълно различен човек, той познавал роднините и приятелите си, взимал участие в разговорите, лесно се сещал за думите, бил много по-активен и щастлив, а изражението на лицето му било по-живо.

Съпругата му добавя:

„Преди да започне да пие кокосово масло той не можеше да си връзва връзките на обувките. Походката му беше странна и бавна… Всичко това се оправи. Вече ходи нормално и отново може да тича.

Отново чете, речта му се подобри драматично и след няколко месеца забелязахме подобрение на паметта му. Преди да започнем терапията с кокосово масло, нито едно от съществуващите лекарства не действаше.

За сега сме много радостни от напредъка му и ако кокосовото масло спира или забавя развиването на Алцхаймер, тогава то си струва всяка капка, погълната от него”.

Източник:

http://www.healthyfoodhouse.com/man-eats-2-tbs-coconut-oil-twice-day-60-days-happens-brain/

Снимка: Segithetek.blog.hu

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *